Seuraa meitä somessa:

Puijo Wolley tasoitti voitot - Pieksämäki jatkaa liigassa

28.03.2016

Naisten liigakarsinnoissa nähtiin kevään ensimmäinen 1-sarjajoukkueen voitto, kun Puijo Wolley jatkoi vahvoja kotipelejään lyöden Meston. Pieksämäki Volley puolestaan säilytti liigapaikkansa voitoin 3-0 Nurmon Jymystä.

Puijo Wolley tasasi liigakarsinnat voitolla Kuopiossa

Puijo Wolley ja Mesto kohtasivat pääsiäsmaanantaina toisen kerran Kuopiossa. Peli päättyi kotiedusta nauttivan Puijo Wolleyn voittoon 3-1 (25-19,25-19,23-25,25-21). Voittotilanne kahden pelin jälkeen 1-1.

Viktor Circhenko, Meston päävalmentaja:

- Kaksi erää hävittiin, kun vastaanotto ei toiminut. Laitahyökkäys ei onnistunut kahden torjuntaa vastaan. 3. erässä toimi vastaanotto, hyökkäykset upposivat keskeltä ja laidasta. Viimeisessä erässä petti jälleen vastaanotto. Jos vastaanotto ei toimi, pitää pärjätä laidasta. Vastustaja oli parempi tänään. Tytöillä oli tosi hyvä halu pelata ja voittaa, mutta ei riittänyt tänään. Puijon tytöt kaivoivat ja kaivoivat pallot ylös ja järkevästi sijoitukset meidän puolelle.

Arttu Keränen, Puijo Wolleyn päävalmentaja:

- Suurin ero numeroitten valossa oli tänään suorien syöttöpisteiden määrässä, toisinpäin kuin perjantaina. Vastaanottoprosenttiin ei voi olla tyytyväinen, mutta laitahyökkääjät tekivät oman työnsä hyvin, tänään se riitti. Erityisesti Siuron syöttövuorot vitospuolelta olivat haastavia meille kolmannessa erässä. Tosi tyytyväinen koko joukkueeseen. Milja Laatikainen tuli penkiltä ja toi lisää torjuntaan. Elina käänsi 4. erän puolestaan meille. Tämä oli sitä lentopalloa mitä pelataan, eikä se mitä oli perjantaina Tampereella. Torstaina tulee varmasti vielä kovempi vääntö.

Taru Alho, Mesto

- Tasaista vääntöä on odotettavissa. Kummatkin joukkueet koostuu kotimaisista pelaajista, joten tasaiset väännöt tulee olemaan. Tämä oli meille kaikille uusi sali, vaikuttaa vastaanotto -passipelaamiseen. Mutta ei syy tähän tulokseen, vaikka tuttu sali toki auttaa vähän.

Milja Laatikainen, Puijo Wolley

- Pelattiin teknillisesti paremmin ja järkevämmin kuin Tampereella ja itselle tietenkin oli kiva päästä kentälle. Kotisalissa kannustusta on enemmän ja sillä on vaikutusta pelaamiseemme.

Parhaat pelaajat:
Puijo Wolley: Tilda Oikari
Mesto: Johanna Siuro

Puijo Wolley ja Mesto kohtaavat 3. kerran liigakasinnoissa torstaina 31.3. klo 18.30 Pohjantien koululla.

Voitot 1-1
Puijo: Määttä 22/+14, Oikari 19/+13, Salomäki 12/+6
Mesto: Siuro 26/+14, Lepistö 12/+8. Alho 11/-2
Yleisöä: 309
T 9-8, Ä 14-4, SV 8-8, VO% 36-37, H% 36-34

Ottelutilasto

Jymy ei pystynyt horjuttamaan Pieksämäkeä

Pelin kulminaatiopiste oli kun kotijoukkue sai koneen käyntiin vasta 0-5 tilanteessa. Keskarit olivat hyvän vastaanoton ja Outin passipelin ansiosta kovilla tehoilla kuten molempien aiempien pelien osalta. Kotijoukkueen torjunta- ja puolustuspeli olivat todella hyvällä tasolla. Myöskin syöttöpeliin oli lisätty Nurmon jälkeen monta jenkaa lisää. Näin saatiin Eteläaho ja Potpara varjojen maille toisin kuin Nurmossa. 3-0 (25-19, 25-10, 25-11) ja koko ottelusarja Pivolle 3-0 eli liigapaikka säilyi.

Satu Natunen, Pieksämäki:

- Olen ylpeä porukasta kun nämä kolme peliä mitä lähdettiin voittamaan, saatiin. Joukkueella on säilynyt tekemisen meininki vaikka pettymys olikin kahdeksan sakin ulkopuolelle jääminen. Keskarien pelien onnistumiseen vaikuttaa passarin toiminta mihin olen myös tyytyväinen. Torjunta ja puolustuspelaamiseen olen tyytyväinen.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

- Joka vuosi menty eteenpäin mihin olen todella tyytyväinen. Liigapaikka oli tavoitteena, mutta karsintoihin jäätiin niillä resursseilla mitä meillä on. Pivo pelasi parhaan pelinsä koko kaudella mitä olen nähnyt. Pieksämäellä oltiin alisuorittajia mihin vaikutti Pieksämäen hyvä peli.

Voitot 3-0 Pieksämäki Volleylle, Pieksämäki säilytti liigapaikan
Pieksämäki: Hollas 14/+12, Alter 12/+11, Kärkkäinen 10/+4
Jymy: Potpara 10/+1, Hautamäki 6/+4, Harju 3/+3
Yleisöä: 318
T 12-5, Ä 6-6, SV 6-3, VO% 31-37, H% 45-19

Ottelutilasto

Kuvat Juhani Tolvanen / Puijo Wolley

  Takaisin