Seuraa meitä somessa:

Riennon passari ja yleispelaajaosasto täydentyi

18.08.2015

Liiga-Riennon joukkue on solminut pelaajasopimukset passari Joonas Ryhäsen (kasvattajaseura Mutalan Riento) sekä yleispelaaja Aleksi Sillanpään (kasvattajaseura Alahärmän Kisa) kanssa.

Joukkueella on nyt kasassa täydet kaksitoista pelaajasopimusta ja lisäksi harjoitusrinkiä täydentävät keskitorjuja Lauri Kurki sekä yleispelaaja Pauli Roininen.

Riennon oma kasvatti Joonas Ryhänen tekee paluun kotiseudulleen. Kaksi edellistä kautta Kuopion suunnalla opiskelleelle ja pelanneelle (Maaningan Mahti, 1-sarja ja Puijo Volley, 1-sarja) Joonaksella paluu on mieluinen.

- Pitkästä aikaa pääsee pelaamaan kotiotteluja Urheilutalolle. 1-Sarjassa sain hyvää pelikokemusta ja nyt pääsen näyttämään joensuulaisyleisölle entistä monipuolisempaa ja pallovarmempaa passipeliä.

Joukkueen kesäharjoittelua Joonas on pitänyt antoisana.

- Kesäharjoittelu on ollut monipuolista ja passitoistoja on tullut paljon. Eteenpäin on menty jo nyt, niin teknisellä kuin fyysisellä puolella.

21-Vuotta täyttävälle Aleksi Sillanpäälle tuleva kausi on ensimmäinen Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Viime kaudella Pohjanmaalta Joensuuhun ja Susiraja Volleyseen 1-sarjaan pelaamaan tullut Aleksi odottaa ensi kautta suurella innolla.

- Ensimmäinen kausi Mestaruusliigassa motivoi. Odotan kehittyväni pelaajana monipuolisesti niin fyysisesti kuin pallonkäsittelyssäkin. Kesälajini on korkeushyppy, jossa olen voittanut alle 20-vuotiaiden SM-pronssia pari vuotta sitten. Yleisurheilua, punttisalia ja lajiharjoituksia Seinäjoen Kuutosten joukkueessa on kuulunut monipuoliseen kesäharjoitteluuni, Aleksi jatkaa.

Riennon ensi kauden joukkue on myös Aleksille jo entuudestaan melko tuttu.

- Puolet joukkueesta on jo minulle entuudestaan tuttuja viime kaudelta, kun olin Riennon harjoitusringissä. Uusiin pelaajiin en ole vielä hirveästi ehtinyt tutustua, mutta mitä muulta joukkueelta on kuullut niin hyviltä pelaajilta vaikuttavat.

Lopuksi Aleksi pohtii vielä eroja 1-sarjan ja Mestaruusliigan välillä.

- Uskon suurimpien erojen liigan ja 1-sarjan välillä olevan harjoitusmäärissä. Liigassa suurin osa pelaa elääkseen, kun taas alemmilla sarjatasoilla ei ammattilaisia juuri ole. Harjoitusten kautta pelistä tulee kovempaa kaikilta osin.

Vaikka Riennon joukkueella on nyt kasassa haluttu määrä pelaajasopimuksia ei joukkue ole vielä täysin kasassa. Joukkueen afrikkalaisten pelaajien tulo Suomeen on valitettavasti viivästynyt viisumiongelmien vuoksi. Muilta osin Riennon joukkue valmistautuu sarjakauteen ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Ensi viikonloppuna joukkue leireilee Tuusniemellä. Joukkueen ensiesiintyminen Urheilutalolla on harjoitusottelussa Pielaveden Sampoa vastaan torstaina 27.8, klo 18 alkaen.

  Takaisin