Seuraa meitä somessa:

Riento sai kaipaamaansa täydennystä yleispelaajaosastolle

16.07.2015

Liiga-Riento on solminut pelaajasopimukset yhdysvaltalaispelaaja Michael Pelletierin sekä Jari Nurron kanssa.

24 vuotta täyttävän Michael Pelletierin pelaajaura on ollut vaiherikas ja osoittaa pelaajan kovaa taistelijanluonnetta. Springfieldin yliopistossa lentopalloa pelanneelle Michaelilla ilmeni uran alkuvaiheessa mystisiä vaivoja. Vuoden 2011 finaaliturnauksen jälkeen Michael kirjaimellisesti romahti. Hänet vietiin lopulta sairaalaan kovassa kuumeessa ja hänen painonsa tippui kuukauden sairaalassa olon aikana yli 20 kiloa. Sairaus sai diagnostiikan; “haavainen paksusuolen tulehdus”.

Kesällä Michael työskenteli kovasti paluunsa eteen. Jälkeenjääneiden koulutöiden lisäksi ohjelmaan kuului lentopalloa ja muuta harjoittelua päivittäin vaikka liikkuminen ja hyppiminen olikin aluksi hankalaa. Kuukausia kestäneen kuntoutuksen ansiosta Michael sai parhaan palkinnon mitä urheilija voi saada. Sinnikäs yleispelaaja pääsi juhlimaan lukukauden lopussa divisioona III mestaruutta ja ottelun parhaana pelaajana palkittiin, kukas muukaan, kuin Riennon uusi vahvistus!

Joukkueensa kapteenina toiminut yleispelaaja teki vuosien 2010-2013 yliopistourallaan yli 1000 hyökkäyspistettä. Yliopistopelien päättyessä siirtyi yli 355cm korkeuteen ulottuva Pelletier Englannin pääsarjaan. Team Northumbrian joukkueessa hän oli joukkueensa paras pistenikkari mestaruuteen päättyneellä kaudella.

Michael itse on Suomeen tulosta innoissaan:

- Pelaaminen ulkomailla on muuttanut elämääni. Asuminen Suomessa ja uusien ihmisten tapaaminen on varmasti upeaa. Haluan nähdä asioita ja oppia maan historiasta jotain. Vakavan sairastumisen jälkeen en pidä enää tervettä kehoa ja lentopalloa itsestäänselvyytenä. Tykkään haastaa itseni äärirajoille, koska se on ylipäätään mahdollista, Michael tuumaa lopuksi.

Riennon kokoonpanoon liittyy lisäksi Joensuussa viikon harjoittelemassa ollut Jari Nurro. Jari vakuutti valmentajan ja seurajohdon taidoistaan, myös mies itse oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Tykästyin kaupunkiin ja pelikavereihin nopeasti. Tuntui heti siltä, että olin tervetullut joukkueeseen.

Oulusta Joensuuhun muuttavalla Jarilla on vankka lentopallotausta. Perheeseen kuuluvat mm. lentopalloilevat isä ja kaksi isoveljeä, jotka veivät pojan lentopallon pariin jo vaippaikäisenä. Liigapelien makuun, joukkueen nestori, 27-vuotta täyttävä Jari pääsi kuitenkin verrattain myöhään. Viime kaudella liigadebyyttinsä LiigaSärkkien joukkueessa tehneellä Jarilla on kuitenkin jo liigaharjoittelukokemusta aiemmilta vuosilta Oulun seudulta (Sun Volley ja Etta) sekä pelaamisesta 1-sarjatasolla (Tornion Lentis-88).

- Tavoitteenani on kehittyä seuraavaksi erityisesti fyysisellä puolella ja voittaa vielä joskus SM-mitali. Edellisestä mitalista onkin aikaa, kun se tuli F-junioreissa. Uskon, että elämänkokemuksestani on apua ja pystyn tuomaan rauhallisuutta kentälle ja miksei myös pelimatkoihinkin, Jari kertoo pilke silmäkulmassa.

Riennon uusimpien sopimusten myötä joukkueella on nyt kymmenen pelaajasopimusta kasassa. Joukkue harjoittelee tällä hetkellä 8-9 kertaa viikossa ja viimeiset pelaajahankinnat seuralta tulevat passarin sekä yleispelaajan/liberon tontille.

  Takaisin