Riento säikäytti liigakärki Duckseja

04.11.2016

Vantaa Ducks varmisti jatkavansa miesten Mestaruusliigan kärjessä myös viikonvaihteen jälkeen voitettuaan Liiga-Riennon Vantaalla perjantaina.

Helpolla ei voitto joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa tullut ja Joensuun avauspelin ylimarssista ei ollut tietoakaan Lumossa. Loppunumerot kirjattiin pistejaossa 3-2 (25-15, 23-25, 19-25, 25-23, 16-14).

Ensimmäisessä erässä vieraat olivat erän alussa virkeinä ja hiipivät parin pisteen johtoon. Kun johto oli venynyt kolmeen pisteeseen, otti päävalmentaja Tuominen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Sitten kapteeni Toni Kankaanpää näytti miksi hänet on valittu lokakuun Mestaruusliigan tähdistöön ja tappoi kolme palloa perätysten nelospaikalta. Se riitti Jani Säisälle ja aikalisä tilanteessa 12 – 11. Szabo jatkoi syöttövuoroaan aikalisän jälkeen ja tekninen aikalisä tuli tilanteessa 14 – 11. Mestaruusliigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi näytti mallia miten pallo haetaan katsomosta peliin. Sen pelastuksen jälkeen Jani Säisä otti toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 13. Loppuerän kentällä oli vain yksi joukkue, Vantaa Ducks. Erä murskaavasti kotijoukkueelle lukemin 25 – 15.

Riento tuli toiseen erään täynnä tulta ja tappuraa. Tuominen sai vieraiden riehumisesta tarpeeksi ja otti aikalisän tilanteessa 1 – 6. Sitten Kankaanpää otti jälleen roolia ja hänen syöttövuorollaan hiivittiin iholle ja tilanteeseen 5 – 7, jossa Riennon valmentaja Säisä otti aikalisän. Miron hyvällä syöttövuorolla oltiin jo iholla 10 – 12, mutta sitten Ville Louhela otti roolia. Riento tekniselle tilanteessa 10 – 14. Tuominen teki tässä vaiheessa tuplavaihdon ja Laakso sekä Vallin sisään. Taas Ducks tuli iholle, mutta sitten Hedhilin hyvällä syötöllä Riento johtoon 12 – 16 ja taas Tuomisen aikalisä. Kankaanpään pommisyötön jälkeen Säisän erän viimeinen aikalisä tilanteessa 15 – 17. Tuplavaihto takaisin tilanteessa 22 – 23. Kankaanpään ylimenevällä syötöllä erä Riennolle 23 – 25.

Kolmannen erän alussa oli käsikirjoituksena Riennon pieni repäisy, jonka Ducks otti kiinni. Tilanteessa 9 – 12 tämä tempoilu riitti ja Tuominen otti aikalisän. Riento sai hengen päälle ja erityisesti jujut purivat. Tekniselle tässäkin erässä tilanteessa 10 – 14. Vallin tulo Külaotsin tilalle piristi hetkeksi Ducksin peli. Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 19 ja Riento näytti hoitavan erän. Erän lopussa Laakso tuli passariksi ja Marko Määttänen Kankaanpään tilalle yleispelaajaksi. Mikään ei auttanut ja Riento hurmoksessa Savimäen ja Louhelan vahvalla pelillä erävoittoon lukemin 19 – 25.

Neljännen erän alku oli kummallakin aloitussyöttövirheiden hallitsemaa. Riento nykäisi ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 9 – 11. Ducksin peli ei vain tuntunut oikein aukeavan. Kuitenkin Miro Määttäsen hyvillä syötöillä ja ensin Magyarin vastapallon tapolla ja sitten Szabon torjunnalla kotijoukkue jälleen ilmoittautui peliin mukaan, tilanne 14 – 12. Ducks johti jo 21 – 18, mutta taas Riento tuli iholle ja tasoihin. Tuomisen aikalisä tilanteessa 21 – 21. Torjunnalla erä lopulta 25 – 23 ja samalla torjunnassa Lassi Nurmisen nilkka loukkaantui.

Ilta huipentui viidenteen erään. Tilanteessa 6 – 5 Riento otti aikalisän ja mitään ei ollut vielä ratkennut. Koko erä ns. nitropeliä, jossa katsojat saivat vastinetta rahalleen. Säisän aikalisä 13 – 12 tilanteessa. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 13 – 13, kun Louhela päätti sitä ennen pallon nelosesta. Lopulta kovan väännön jälkeen erä päättyi kotijoukkueen ja fanien riemuun.

Yleisöä oli Lumon lauteilla 472 katsojaa. Katsojat poistuivat tyytyväisinä kotijoukkueen voittoputken jatkuessa jo yhdentoista ottelun mittaiseksi.

Otteluisäntä trio Sarjametalli Oy, Sähkö-Numat Oy ja LVI Top Oy palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana Miro Määttäsen ja Liiga-Riennosta Hiago Garchetin.