Seuraa meitä somessa:

Riento tarrasi sarjasopimuksen uusimiseen

09.03.2016

Liiga-Riento otti kotonaan tärkeän voiton Sammosta liigapaikkansa suoran säilyttämisen suhteen. Hurrikaani haki pisteet Lumosta ja Tiikerit Pyynikiltä.

Riento tarrasi suoraan säilymiseen

Liiga-Riento tarrasi tiukasti kiinni Mestaruusliigan sarjasopimuksen uusimiseen ilman liigakarsintoja voitettuaan keskiviikkona kotonaan Liiga-Sammon 3-1 (25-19, 25-21, 18-25, 25-17).

Riento on yhdeksännellä tilalla nyt kolme pistettä Team Lakkapään edellä. Riennolla on yksi peli enemmän jäljellä ja tasapisteissä se lyö Lakkapään.

Riento dominoi torjuntapeliä (12-3) ja pelasi vähillä virheillä hyökkäyspelissään (yhteensä seitsemän virhettä). Liigan pistepörssin voittoa tavoitteleva Michael Chemos teki isännille tehot 23/+14.

Riento: Chemos 23/+14, Musoni 14/+11, Savimäki 14/+8
Sampo: Häyrinen 15/+8, Djordjevic 12/+4, Poikela 10/+6

Yleisöä: ?
T 12-3, Ä 6-7, SV 15-18, VO% 51-51, H% 59-51

Lähitapiolan pisteet:
3 Chemos Riento
2 Reijonen Riento
1 Musoni Riento

Ottelutilasto

Hurrikaani ei antanut KoVelle palaakaan

Hurrikaani-Loimaa haki selkeästi kolme sarjapistettä Vantaalta Korson Vedon antauduttua 0-3 (19-25, 13-25, 20-25).

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Lumo-hallissa Vantaan Korson Veto valmistautui pelillisesti jo pääsiäisen alla kauden tärkeimpiin peleihin, liigakarsintoihin. Vastaan asettui liigan runkosarjan pelissä Hurrikaani Loimaalta, joka oli liikkeellä rautaisella asenteella. Torjunta-ja puolustuspelaaminen oli hallussa ja hyökkäysten päättämisessä oli määrätietoisuutta.

Otteluisäntänä oli NHP-yhtymä ja yleisöä keskiviikkoisen korsolaisloimaalaisen viihteen ääreen oli tullut 309 katsojaa. Vantaalaiset saivat ihailla ns. ”piapovalmennuksen” antimia Hurrikaanin riehuessa läpi ottelun. Korsolaisten otteet olivat uneliaita ja Hurrikaanin ylivoima katkaisi joukkueen selkärangan.

Pitkän tauon jälkeen Hurrikaani nykäisi heti kolmannen erän alussa ja Petri Sainio, Korson päävalmentaja, otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 0 – 4. Hurrikaani oli hurjalla taistelutuulella ja KoVelle jäi tänään statistin osa. Tekniselle mentiin tilanteessa 6 – 14. Niko Kärkkäinen toi energiaa peliin ja Korso sai vielä hetkeksi juonesta kiinni, mutta Hurrikaanin voima oli tänään liikaa. Kolmas erä loimaalaisille eräpistein 20 - 25

Yleispelaaja Miro Määttänen, Korson Veto:

- Hengetön peli meiltä. Ei saatu koko ottelun aikana hyvää meininkiä päälle. Annettiin kaverin viedä peliä.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto:

- Hurrikaani tuli lujaa tänään. Toimittavat pallon aika ajoin fiksusti vain meidän puolelle ja me teimme virheet. Kun saatiin sovitusti syöttö Mutkan ja libero Mäntylän väliin, niin heti saatiin vähän omaa peliäkin käyntiin. Seuraavaan peliin mennään paremmalla energialla.

Yleispelaaja Tomi Mutka, Hurrikaani:

- Pääsimme erien alussa aina heti pikkusen karkuun ja se helpotti pelaamistamme. Hyvä buusti läpi pelin. Meillä on viime peleissä ollut lumipalloefekti ja hyvään suuntaan ollaan menossa. Tehtiin hyviä asioita ja lyötiin fiksusti.

Päävalmentaja Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Kolme pistettä tyydytti. Ei tehty hassuja virheitä ja torjunta- sekä puolustuspelaaminen oli todella hyvää. Hakkuri Alhachdadilla oli ns. ”mörkö” päivä. Minulla on todella laaja rosteri käytössä. Nytkin peluutin aluksi Owensia yleispelaajan tontilla.

Otteluisäntä NHP-yhtymä palkitsi parhaana pelaajana Korson Vedosta Miro Määttäsen ja Hurrikaanista Tomi Mutkan.

Korson Veto: Miro Määttänen 10/+5, Niko Kärkkäinen 7/+6, Alpár Szabo 5/+5 Hurrikaani: Mohamed Alhachdadi 20/+16, Ryan Jay Owens 11/+7, Tomi Mutka 10/+6,

Yleisöä: 309
T 2-10, Ä 2-1, SV 7-4, VO% 57-47, H% 36-55

Lähitapiolan pisteet:
3 Mutka Hurrikaani
2 Alhachdadi Hurrikaani
1 Kurppa Hurrikaani

Ottelutilasto

Taistelu ei tuonut Iskulle pisteitä

Rantaperkiön Iskun kova taistelu ja sinnikäs puolustuspeli ei aivan riittänyt pisteisiin sarjajohtaja Kokkolan Tiikereitä vastaan lentopallon Mestaruusliigassa. Tiikerit vei lopulta voiton Pyynikillä erin 1-3 (28-30, 25-22, 17-25, 20-25).

- Iso asia oli, että jaksoimme painaa loppuun asti. Isku jaksoi puolustaa erittäin hyvin, pallo ei kuollut millään. Ensimmäisen erän onnistuimme vielä kääntämään, toista emme. Isku pelasi oikein mallikkaita pätkiä. Syöttö- ja vastaanottopeli oli meillä tänään iso teema ja onnistuimme niissä riittävästi, Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen sanoi.

- Ensimmäisen erän voitto oli lähellä, mutta emme vain saaneet sitä poikki. Siinä näkyy hyvän ja erinomaisen joukkueen ero, että pystyy kääntämään tuollaiset erät itselleen. Pelasimme kaksi erää hyvää, tasaista peliä. Sitten vastustaja laittoi (hakkuri Antti) Ropposen kentälle voittamaan pelin, se oli aika ikävästi tehty. Ropponen tuli ja otti hyökkäyspelin haltuun, emmekä päässeet siihen ollenkaan kiinni, myönsi Iskun valmentaja Jussi Heino.

Suurin ero Tiikereiden hyväksi oli syöttö- ja vastaanottopelissä. Isku syötti yhden ässän ja teki 14 syöttövirhettä, kun taas Tiikerit onnistuivat tekemään syötöllä 10 suoraa pistettä ja 15 virhettä.

- Yhdellä keltapaitaisella on valtavan iso merkitys vastustajan vastaanotossa. Koga kahlasi ison alueen virheettömästi, vaikka välillä onnistuimme hänet väistämäänkin, Heino totesi viitaten Tiikereiden liberoon Taichiro Kogaan.

Isku joutui edelleen pelaamaan ilman vaivoista kärsivää Sauli Sinkkosta. Sen sijaan Aleksi Mutka oli toipunut flunssasta pelikuntoon. Mutka pelasi hyvin, ja palkittiin Iskun parhaana pelaajana. Tiikereiden parhaana palkittiin hakkuri Ropponen (12/+10).

- Paransimme edellisestä kolmesta pelistä todella paljon. Näköjään tarvitaan sarjajohtaja, että heräämme. Pisteitä olisi ollut tarjolla. Jos olisimme vääntäneet ensimmäisen erän, olisi voinut käydä toisin. Pitkä erätauko oli paha. Kolmannen erän hävisimme pystyyn, emmekä olleet enää neljännessä parhaillamme, sanoi Iskun hakkuri Samuli Kaislasalo.

Runkosarjan loppu alkaa lähestyä, mutta Iskulla on edessään vielä tiukka ohjelma. Seuraavaksi tie vie ensi lauantaina Kuopioon LEKA Volleyta vastaan ja heti sunnuntaina vuorossa on Korson Veto Pyynikillä. Viimeisellä viikolla edessä on vielä kotipeli VaLePaa ja vierasottelu Loimua vastaan.

- Lähdemme pelaamaan kovaa viikonloppuna, LEKA ja Korson Veto ovat tärkeitä vastustajia, Kaislasalo vakuutti.

Parhaat pelaajat: Antti Ropponen, Tiikerit ja Aleksi Mutka, Isku

Isku: Mäkinen 21/+7, Kaislasalo 18/+9, Helenius 12/+2
Tiikerit: Lau.Jylhä 20/+9, Ojansivu 13/+8, Ropponen 12/+10

Yleisöä: 517
T 7-10, Ä 1-10, SV 14-15, VO% 48-53, H% 47-49

Lähitapiolan pisteet:
3 Ropponen Tiikerit
2 Mutka Isku
1 Leppälä Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti / KoVe
Pertti Flinck / Isku

  Takaisin