Seuraa meitä somessa:

Sampo haki voiton Kokkolasta

14.12.2016

Miesten Mestaruusliigan keskiviikon voittajia olivat Sampo Volley Kokkolassa, Isku Raisiossa ja VaLePa mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen kotonaan.

Isku vei täydet pisteet Raisiosta

Rantaperkiön Isku (4-7) oli keskiviikkona tyly vieras Loimun (5-9) jouluottelussa ja vei Raisiosta lahjat kuusen alta.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli tasaista taistelua molemmissa ratkaisut nähtiin pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Jatkopalloille venyneen toisen erän viimeinen pallo synnytti Kerttulassa paljon keskustelua, kun ottelun päätuomari Kari Partiainen vihelsi Taylor Gregoryn peipin käsittelyvirheeksi ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasalukemissa. Tämän jälkeen Loimu ei saanut peliään kulkemaan enää pieniä hetkiä lukuun ottamatta, vaan ottelusta tuli melkoista tervan juontia.

Iskun vierasvoiton pääarkkitehdit olivat joukkueeseen vastikään liittynyt kroaattipassari Inoslav Krnic ja hakkuri Mika Mäntylä. Kokenut kapellimestari pyöritti vieraiden peliä erittäin tehokkaasti heikommistakin vastaanotoista ja hyökkääjät päättivät hyvin prosentein. Mäntylä teki ottelussa 27 pistettä tehoin +20 ja myös Sakari Mäkinen (18 pts, +13) ja keskitorjujana pelannut Tapio Toiviainen (13 pts, +11) pääsivät hyviin lukemiin. Loimun paras pistemies oli tuttuun tapaan hakkuri Michael Chemos (25 pts, +16).

Hyökkäyspelaamisen lisäksi Isku oli harppauksen edellä isäntiä myös torjunta-puolustuspelaamisessa. Ottelun torjuntapisteet Isku vei nimiinsä 5-13 ja sen lisäksi myös puolustamisessa vierailla oli enemmän tahtoa ja taitoa, kun taas kotijoukkueen kenttäpuoliskolla helponkin tuntuiset pallot muuttuivat vaikeiksi.

Mika Mäntylä, Isku
- Ei tarvinnut paljon miettiä, kun pallo oli aina sopivasti kädessä. Teimme juuri sen mitä sovittiin ennen peliä, esimerkiksi torjunta- ja puolustuspaikat. Ja siihen päälle vielä hyvä syöttö, siinä oli avainasiat tänään.

Michael Chemos, Loimu
- Isku painoi päälle kovaa toisessa erässä ja siinä erässä me kadotettiin sekä pelimme että henkisen kanttimme. En voi sanoa itsekäään pelanneeni hyvin, koska hävisimme.

Jussi Heino, Isku
- Kaksi ensimmäistä erää oli reipashenkistä pelaamista ja hyökkäyspelin ilottelua. Niissä erissä emme päässeet riittävästi pysäyttämään Loimun hakkuria.
- Meille oli iso onni että saimme hoidettua toisen erän kotiin. Oli paljon helpompi lähteä pitkälle erätauolle. Ja kun sieltä tultiin, niin henkilökohtaisesti oli luottavainen olo porukkaan.

Dragan Mihailovic, Loimu
- Ottelu oli kaksijakoinen, kaksi ensimmäistä erää oli ihan hyvää lentopalloa, mutta me missasimme täysin kaksi viimeistä erää. En osaa sanoa mitä tapahtui henkisesti kolmanteen erään. Toisen erän päättänyt tuomio oli tuomarin näkemys enkä ymmärrä sitä, mutta se ei saisi sekoittaa omaa peliä näin.

Osuuspankin Raision konttorin palkitsemat parhaat pelaajat:
Isku: Mika Mäntylä
Loimu: Mike Chemos

LähiTapiolan pisteet
3 Mäntylä Isku
2 Krnic Isku
1 Mäkinen Isku

Raision Loimu - Rantaperkiön Isku 1-3
26-24, 27-29, 17-25, 17-25
Raision Loimu: Chemos 25/+16,Marshman 11/+3,Marttila 11/+1
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 27/+20,Mäkinen S. 18/+13,Toiviainen 13/+11
Katsojia: 603

Ottelutilasto

'Liiga-Riento laittoi VaLePaa ahtaalle

VaLePan (11-2) keskiviikon peli oli jo etukäteisodotusten mukaan hankala. Kolmas peli viikon sisään ja edessä vielä kaksi huippupeliä, lauantaina Hurrikaani ja viikon päästä NIS Cev cupissa. Riento (1-10) intoutui pelaamaan ja taistelemaan. Pukkipaidat joutuivat tosissaan kamppailemaan voitosta, joka lopulta irtosi luvuin 3-1 (21-25, 25-16, 25-20, 25-22). Katsojia kauden viimeisessä kamppailussa oli 636.

Valmentaja Sami Kurttila halusi antaa peliaikaa ja -kokemusta vähemmän peliaikaa saaneille pelaajille: Jesper Jylhä, Joonas Oksala, Tommy Carmody, Peetu Mäkinen, Niko Kärkkäinen, Jesus Chourio ja Jarmo Korhonen. Riennon aloituskuusikko Hiago Garchet, Fred Musoni, Faroug Hedhili, Ville Louhela, Antti Karttunen, Joni Savimäki ja Jari Nurro.

Tasaisen alun jälkeen Riento hiipi pikkuhiljaa 20-15 johtoon. Tässä vaiheessa Kurttila teki tuplavaihdon, jolloin Mikko Esko ja Urpo Sivula tulivat kentälle. Tämän jälkeen mainiosti pelannut Olli Kunnari sai passeja ja teki pukkipaitojen 6 viimeisestä pisteestä 5. Se ei riittänyt, vaan Fred Musonin ja Ville Louhela tehokkaalla ja virheettömällä pelaamisella erä Riennolle.

Toiseen erään Sivula jäi hakkuriksi, Chourio tuli Oksalan tilalle keskimieheksi ja Jylhä palasi passariksi. Erä oli kotijoukkueen hallintaa ja Kunnarin lisäksi Urpo Sivula ja Peetu Mäkinen kurittivat vastustajia. Sivula otti hyökkäysten lisäksi 3 torjuntaa.

Kolmatta erää tahkottiin tasaisesti 15-15 tilanteeseen. Mikko Esko tuli passariksi ja erä kääntyi VaLePalle. Peetu Mäkinen oli kotijoukkueen tehokkain ja Jesus Chourio päätti erän ässäsyötöllä. Murangwa Nelson tuli erän aikana Riennon hakkuriksi ja jatkoi ottelun loppuun, samoin Mikko Esko jatkoi kotijoukkueen passarina.

Neljäs erä oli pelin tasaisin ja jännittävin. Riento kiri vielä tilanteeseen 20-19 ruandalaiskaksikon Nelson ja Musoni torjunnoilla ja hyökkäyksillä. Lopulta Tommy Carmody keskihyökkäykselläpäästi keskihyökkäyksellä kotijoukkueen kannattajat pinteestä ja erä VaLePalle 25-22.

Olli Kunnari 19/+13 oli tänään selkeästi paras pukkipaita. Hän piti joukkuetta pinnalla vaikeimpinakin hetkinä. Kunnarin taidokkaat sijoitukset levittivät hyvää tuulta myös katsomossa. Peetu Mäkinen 16/+10 pelasi parhaan pelinsä Sastamalassa. Hän pelasi tehokkaasti ja teki ilahduttavan vähän virheitä. Urpo Sivula 19/+8 ilahdutti peräti 5 torjunnalla.

Riento on tämän illan esityksen perusteella parempi joukkue, kuin sarjasijoitus antaa ymmärtää. Fred Musoni 9/+9 aiheutti VaLePalle päänvaivaa hyökkäys- ja torjuntapelillään. Ville Louhela 17/+6 on löytänyt oman paikkansa yleispelaajana.

Liiga-Riento, Jani Säisä:

- Kohtalainen peli meiltä, hakkuria ei oikein löydetty. Nyt saatiin keskeltä hyökkäyspisteitä, mutta ei laidoista. Ei pystytty hyödyntämään tilaisuuksia täysin. Syyskaudessa nähtiin pelaajien kehittymistä, tulos ei vielä valitettavasti seuraa perässä. Mietitään, miten jatkossa saadaan pisteitä sarjataulukkoon tehokkaammin.

VaLePa, Sami Kurttila:

- Kunnari oli kuusikon kokoava voima, nyt kun peluutettiin miehistöä laajalla rintamalla. Syyskaudesta kotiottelut pelattu hyvin, suhteellisen virheetöntä ja varmaa peliä, uusien asioiden sisäänajo mennyt eteenpäin. Halutaan tehdä Vexvestä paikka johon kenelläkään ei ole mukava tulla. Viikonloppuna on kenraaliharjoitus meille ja Hurrikaanille Cev -cupia varten

LähiTapiolan pisteet
3 Kunnari VaLePa
2 Musoni Riento
1 Sivula VaLePa

VaLePa - Liiga-Riento 3-1
21-25, 25-16, 25-21, 25-22
VaLePa: Kunnari 19/+13, Sivula 19/+8, Mäkinen 16/+10
Liiga-Riento: Louhela 17/+6, Musoni 9/+9, Savimäki 8/0
Ä 5-1, SV 5-1, VO %53-43, H%52-42, T 13-11
Katsojia: 636

Ottelutilasto

Sampo Volley ryösti voiton Kokkolasta

Kokkolan Tiikerit (6-5) – Sampo Volley (9-3) –ottelu oli varsinainen yö ja päivä -peli. Alun kaksi ensimmäistä erää vei Tiikerit selvästi. Pitkän erätauon jälkeen Sampo tuli ja vei loput erät: 2-3 (25-20, 25-18, 20-25, 22-25, 9-15).

Kaksi ensimmäistä erää Tiikerit oli ”kuskin paikalla” ja Sampo Volley oli ”kuutamolla”. Tiikereiden peli oli tasaisen varmaa ja joukkue hyödynsi Sampo Volleyn virheet. Pitkän erätauon jälkeen Sampo Volley nosti pelitasoaan, etenkin Andrus Raadik alkoi juntata palloa kenttään. Tiikereiden peli meni jumiin ja uskokin omaan peliin taisi kadota. Eräs tekijä Sampo Volleyn pelin parantumiseen oli vastaanottopelin parantuminen kahden ensimmäisen erän prosenteista: 45 ja 57. Jatkossa vastaanottoprosentti nousi erien myötä: 75, 84, 88. Tiikereiden hyökkäysprosentti taas laski alun 50-60 prosentista noin 40 prosenttiin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
- Kaksijakoinen peli. Kahden erän aikana meillä oli käynnistymisvaikeuksia. Tiikerit pelasi hyvin. Aikalisillä yritin herätellä. Pitkällä erätauolla rauhoittelin ja siitä se alkoi: yksinkertaistettiin peliä ja saatiin puolustuspeli mukaan. Olen iloinen poikien puolesta, että kahden erän jälkeen voitettiin. Andrus Raadik toi pisteitä ja sentteripelikin onnistui.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:
- Kaksi erää oli iloista meininkiä. Sitten streessannutaan eikä osata. Me tehtiin kolmeen erään viisi suoraa hyökkäysvirhettä: iskettiin torjuntaan kun ei olisi pitänyt. Sitä kautta jouduttiin vaikeuksiin. Kolmessa viimeisessä erässä meni myös syöttöpeli sekaisin. Peli levisi. Häyrisen Eetu säesti Andrus Raadikia.. Ei pystytty kääntämään, kun Sampo pääsi kuskin paikalle.

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Del Valle Tiikerit
1 Leppälä Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Pielaveden Sampo 2-3
25-20, 25-18, 20-25, 22-25, 9-15
Kokkolan Tiikerit: Ropponen 26/+10,Seppänen 11/+4,Herrera 11/+1
Pielaveden Sampo: Raadik 31/+20,Häyrinen 14/+4,Kaatrasalo 11/+8
T 8-14, Ä 3-2, SV 15-17, H% 50-54, VO% 64-66
Katsojia: 636

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin