Seuraa meitä somessa:

Sampo tasoitti puolivälieräsarjan

25.03.2016

Perjantain tasaisten toisten puolivälieräotteluiden tuloksena Liiga-Sampo oli lopulta ainoa joukkue, joka pystyi tasoittamaan ottelusarjan 1-1:een. Tiikerit, LEKA Volley ja VaLePa voittivat kaikki vieraissa.

Tiikerit voiton päässä välieräpaikasta

Loimun ja Tiikereiden välinen puolivälieräsarja jatkui Kerttulassa. Toissapäiväisen kotiottelunsa selkeästi voittanut Tiikerit kuittasi odotetun vierasvoiton ja astui askeleen lähemmäs kohti välieräpaikkaa. Loppunumeroiksi kirjattiin lukemat 1-3 (19-25, 18-25, 25-22, 15-25).

Joukkueiden avausrosterit eivät sisältäneet yllätyksiä. Tiikerit jatkoi tutulla kivikovalla kuusikollaan. Loimun hakkurina operoi Kokkolan pelissä kesken mukaan tullut Luis Arias (16/+8, 1 ässä, 1 torjunta).

Ottelun kaksi avauserää olivat lähes identtiset. Loimu taisteli hyvällä ilmeellä ja sinnitteli matkassa mukana erien puoliväliin saakka. Sen jälkeen hallitseva mestari lisäsi kaasua, ja isännät putosivat kyydistä. Avausottelun tapaan isoa roolia otti vieraiden kovakätinen ja juonikas syöttöpelaaminen, joka pirstoi oranssimustien vastaanottoa kovalla kädellä.

Kolmannessa erässä nähtiin pitkäperjantaipäivän parasta Loimua. Isännät sytyttivät orastavan toivonkipinän kuitattuaan ansaitun erävoiton selkeästi parantuneen kokonaisilmeensä tuloksena.

Neljäs erä päätti kuitenkin taiston. Pykälällä tekemistään nostanut Tiikerit katkaisi Loimun selkärangan tylysti. Kapellimestarina hääri läpi ottelun vahvasti pelannut latvialaislaituri Romans Sauss (23/+14, 4 ässää, 1 torjunta, vastaanotto 42%).

Parhaat pelaajat:
Loimu: Ryan Meehan
Tiikerit: Taichiro Koga

Tommi Siirilä, Tiikerit:

- Loimu pelasi huomattavasti paremmin kuin Kokkolassa. Saivat parannettua vastaanottoa, joka antoi mahdollisuuden parempaan hyökkäyspelaamiseen. Voittoon pitää olla tyytyväinen. Ollaan yhden voiton päässä jatkopaikassa, mutta ei voida olla takki auki. Kovalla asenteella jatketaan kotiparketilla.

Tuukka Anttila, Loimu:

- Mieli on allapäin. Ei ole koskaan kiva hävitä. Saatiin parannettua eka matsissa pettäneitä osa-alueita. Syötettiin paremmin, ja vastaanotossa oli parempaa tekemisen meininkiä. Selkäranka katkeaa edelleen liian helposti. Peli aaltoilee jopa erien sisällä. Tilanne on hankala, mutta ei voida heittää pyyhettä kehään.

Tommi Tiilikainen, Tiikereiden päävalmentaja:

- Loimu paransi syöttö- ja vastaanottopelaamistaan. Loimu muutti syöttöään ja vaikeutti pelaamistamme. Oma syöttö puri hyvin ja saatiin läpi ottelun. Jos meitä vastaan pelaa ehyesti ja vähillä virheillä, pysyy kelkassa mukana. Loimu paransi kolmannessa erässä jatkopallopelaamistaan ja sai ansaitun erävoiton. Sunnuntaina pistetään sarja poikki. Vakavasti puhuen ensimmäinen etappi on kotimatka Kokkolaan ja sitten huolenaiheena on Loimu.

Dragan Mihailovic, Loimun päävalmentaja:

-Parempaa taistelua kuin Kokkolassa. Pelattiin paremmin sekä joukkueena että yksilötasolla. Tämä mahdollisti hyvän taistelun, josta yleisö oli varmasti tyytyväinen. Peluutin ykköskuusikkoa, ja pojat jättivät kentälle kaikkensa. Vastaanoton kanssa on ollut vaikeaa, ja omat huolensa oli tänäänkin. Ne johtuvat sekä omasta tekemisestä että vastustajasta. Tiikerit syöttää hyvin ja aiheuttaa haasteita varmasti muillekin. Olen nähnyt valmentajaurani aikana monta kovaa joukkuetta, ja Tiikerit on eräs ehyimmin pelaavista nipuista. Laadukasta tekemistä joka tasolla.

Voitot Tiikereille 2-0
Loimu: Arias 16/+8, Rumpunen 14/+7, Borichev 14/+1
Tiikerit: Ojansivu 27/+16, Sauss 23/+14, Leppälä 8/+8
Yleisöä: 705
T 9-8, Ä 4-13, SV 15-8, VO% 35-56, H% 47-50

Ottelutilasto

Ottelukuvat Tuomas Pelto

LEKA vei toisen viisieräisen

Lentopalloseura ETTA kärsi toisen 2-3 tappion kuopiolaiselle Leka-Volleylle Mestaruusliigan puolivälieräsarjassa. Oulussa erälukemat olivat 25-23, 27-29, 25-23, 19-25, 13-15.

Kahta vaille 700 päinen oululaisyleisö näki todella viihdyttävän ja kovatasoisen ottelun, joka venyi lähes kolmen tunnin mittaiseksi. Joukkueet ovat pelanneet nyt kaksi tasaväkistä ottelua ja sarja jatkuu varmasti samanlaisena.

Lekan syömähampaina oli jenkkikaksikko Greg Petty ja Joshua Taylor. Myös maajoukkuekeskari Jukka Lehtonen pelasi hyvän ottelun.

ETTAn puolella kovimmat pinnat merkkasi Eetu Pennanen 25 +17 ja myös toinen yleispelaaja Anssi Hakala oli totutun hyvä. Nämä herrat tekivät eniten pisteitä mutta myös muu joukkue pelasi järkevästi ja kaivoi paljon palloja peliin libero Juho Rajalan johdolla. Mainittakoon vielä, että oululaisten nuori passari Niko Haapakoski on osoittanut pudotuspeleissä todellista pelimiehen luonnetta ja pelannut kaksi hienoa ottelua!

Sarja jatkuu kolmannella puolivälieräottelulla Kuopiossa sunnuntaina 27.3. alkaen klo 18:00.Mahdollinen neljäs koitos pelataan heti tämän jälkeen maanantaina Oulun Urheilutalolla alkaen klo 15:30.

Lauri Hakala:

- Tänään oli paras peli, minkä tämä joukkue on pelannut ja sekään ei meinannut riittää. Muutenkin oli varmaan paras peli missä olen valmentanut. Ei ole ollut vielä kertaakaan tunteet näin kovasti pinnassa ottelun aikana ja jälkeen. Olen tietenkin tyytyväinen voittoon ja, että Eelis Karinen kesti paineet entisen kotiyleisön edessä.

Olli Kuoksa:

- Mistään ei saa tällaisia tunteita kuin tästä hommasta, olipa ne tunteet sitten mitä tahansa. Meidän tehtävähän on viihdyttää yleisöä ja siinä onnistuttiin. Pelattiin hyvä ottelu ja minkä sille tekee, jos se ei riitä! Jokainen jätkä antoi tänään kaikkensa ja täältä tullaan vielä. Tässä sarjassa tullaan näkemään viisi ottelua!

Voitot 2-0 LEKA Volleylle
ETTA: Pennanen 22/+16, Bittner 12/+6, Hakala 10/+4
LEKA: Petty 22/+6, Taylor 21/+12, Lehtonen 15/+14
Yleisöä: 698
T 6-9, Ä 5-6, SV 13-13, VO% 57-57, H% 42-49

Ottelutilasto

Sammon vuoro viedä viisieräinen kotonaan

Normaalit viisi erää tarvittiin jälleen ennenkuin Sampo ja Hurrikaani saivat ottelun päätökseen. Hurrikaani voitti ensimmäisen erän, Sampo kaksi seuraavaa ja neljättä vei jälleen Hurrikaani. Päätöserää tahkottiin aikalailla tasatahtiin, Sampo sai jo reilun kaulan mutta niin vain naapuri venytti sen jatkopalloille. Lopulta Alen Djordjevicin hyökkäys painui kenttään ja vitoserän voittoa juhlittiin 17-15.

Ottelusarja tasoittui näin 1-1. Seuraava koitos on sunnuntaina Loimaalla ja heti perään maanantaina Siilinjärven Ahmon koululla.

Parhaina pelaajina palkittiin Luke Smith ja Jared Krause.

Lauri Rantanen, Hurrikaani-Loimaa:

- Tolppa sisään, tolppa ulos niinkuin Loimaallakin. Parissa erässä tultiin vähän niinkuin haudan takaa tappelemaan erävoitosta mutta ei saatu niitä aivan loppuun asti. Tilastojen valossa oltiin monella osa-alueella jopa vähän edelläkin mutta puolustusten määrässä jäätiin jälkeen, siinä kai se ero tuli.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Samankaltainen peli kuin Loimaalla, numeroittenkin valossa. Tänä päivänä puolustettiin paremmin, siinä oli aika selkeä ratkaisu ja sitä kautta hyökkäyspisteitäkin myös enemmän. 150 palloa pyörähti tänään tuolla hyökkäyspäässä, se on aika paljon. Hyvä joukkue-esitys tänään, saatiin pidettyä tekemisen meininki kaikkien kohdalla korkealla tasolla. Tämä on pudotuspeliä ja sunnuntaina jatketaan.

Voitot tasan 1-1
Sampo: Djordjevic 29/+16, Häyrinen 19/+3, Kaatrasalo 15/+11
Hurrikaani: Owens 24/+15, Smith 21/+16, Oivanen 11/+5
Yleisöä: 845
T 9-14, Ä 4-6, SV 18-18, VO% 55-57, H% 46-48

Ottelutilasto

Isku venytti viidenteen Pyynikillä

Rantaperkiön Isku ja VaLePa Sastamala tarjosivat kunnon jännitysnäytelmän lentopallon Mestaruusliigassa pitkäperjantain kunniaksi, mutta lopulta kokeneempi vei voiton. VaLePa voitti toisen puolivälieräottelun Tampereella erin 2-3 (22-25, 25-21, 36-34, 19-25, 8-15) ja johtaa ottelusarjaa 2-0.

Seuraava ottelu pelataan pääsiäissunnuntaina 27. 3. klo 17.00 Sastamalassa. Välieriin selviää kolmella voitolla. Tarvittaessa ottelusarjaa jatketaan maanantaina 28.3. Tampereella ja keskiviikkona 30.3. Sastamalassa.
Isku pelasi kotiottelussaan kauden parasta peliään. Myös ottelun tunnelma oli pudotuspelien arvoinen, varsinkin kolmannessa erässä, jossa voitosta taisteltiin pitkälle jatkopalloille asti. Neljännessä erässä VaLePa onnistui taas parantamaan peliään lähes kaikilla osa-alueilla.

- Hyvä, pitkä taistelu, tietysti kolmannen erän jälkeen olisin toivonut vähän parempaa loppua meille. Omaan peliin pitää olla sillain tyytyväinen, että pelattiin järkevästi niin kuin osataan. Sille emme voineet mitään, että kun saimme vastustajan isot nimet kiinni, niin vastustajalta nousi yksi kaveri ratkaisemaan. Elviss Krastins on pelannut kaksi peliä todella hyvin, huikea pelinluku, todella hyvä matsi tänään. Alun vastaanottovaikeuksien jälkeen hän nousi kuusikon johtavaksi vastaanottajaksi. Elviss oli ehdottomasti kentän hahmo, Iskun valmentaja Jussi Heino kehui.

- Erittäin hyvä peli, hyviä palloralleja ja hyviä puolustuspalloja. Ensimmäiseen peliin verrattuna paljon parempi taso, parempaa lentopalloa. Olen hyvin ylpeä joukkueestani, että kolmannen erän jälkeen pystyimme tulemaan vahvempina takaisin. Kokemus on varmaan tärkein asia siihen, miksi emme hävinneet peliä tänään, summasi VaLePan valmentaja Ugis Krastins.

Yleispelaaja Elviss Krastins (22/+16) palkittiin VaLePan parhaana pelaajana. Iskun parhaana palkittiin yleispelaaja Sakari Mäkinen (29/+19).

- Emme ole VaLePan ykkösnyrkkiä vastaan pelanneet kovin paljon, olihan se välillä tiukkaakin. VaLePa syötti hyvin ja piti tasaisuuden. Meillä ailahteli, toiset erät pelasimme paremmin kuin toiset. Ei siinä mikään auta kuin nollata ja pelata paremmin sunnuntaina. Kova nippu on vastassa, mutta ei ole mitään hävittävää. Lähdemme taistelemaan, vakuutti Sakari Mäkinen.

- Isku sai meidät taas hyppyleijoilla vaikeuksiin, Iskulla on hyviä leijasyöttäjiä. Eskon Mikko sai syötön hyvin toimimaan, mutta ei meidän syöttö vieläkään hyvä ollut, siinä on paljon parannettavaa. Tänään oli itselläni nihkeä startti, mutta kun sain pari palloa tapettua kolmannessa erässä, niin sitten alkoi passejakin tulla enemmän. Isku pelasi pari erää todella hyvin, mutta yritämme laittaa sarjan poikki sunnuntaina, sanoi VaLePan yleispelaaja Olli Kunnari.

Ratkaisevassa ottelupallossa oli myös ylimääräistä dramatiikkaa, kun Iskun Jan Helenius loukkasi nilkkansa tullessaan alas torjunnasta. Helenius pystyi kuitenkin kävelemään ottelun jälkeen ja on toivottavasti pelikunnossa, kun ottelusarja jatkuu sunnuntaina Sastamalassa.



Voitot VaLePalle 2-0
Isku: Mäkinen 29/+19, Kaislasalo 15/-1, Helenius 14/+5
VaLePa: Kunnari 25/+13, Krastins 22/+16, Chourio 21/+8
Yleisöä: 875
T 7-15, Ä 5-8, SV 19-17, VO% 58-57, H% 53-53

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Pertti Flinck / Isku
Teemu Hassinen / Sampo

  Takaisin