Savo Volleylle täysi pistepotti Kokkolasta

18.02.2023

Savo Volley – Tiikerit 2-3, Tiikerit – Savo Volley 2-3. Siinä kauden aikaisemmat tulokset. Lauantaina ei yhtä tiukkaa ollut. Vierasjoukkue Savo Volley kukisti Tiikerit suoraan kolmessa erässä: 25-21, 25-19 ja 25-20.

Kaikki erät olivat kuitenkin alussa ja vielä puolivälissä ihan tasaista vääntöä, mutta Savo Volley meni erien lopussa menojaan.

Avauserässä iski Andrus Raadik pari ratkaisevaa pistettä, 21-19 ja 23-19.

Erän alussa nähtiin useita syöttövirheitä. Tilanteessa 8-9, olivat syöttövirheet 2-3.

Toinen erä alkoi vieraiden komennossa. Savo johti muun muassa Michael Michelaun ässällä 11-8 sekä muutaman onnistuneen hyökkäyksen jälkeen 15-11. Teemu Lahti, Tiikereiden paras lauantaina, nosti kotijoukkueen parin pinnan päähän.

Savo Volley oli koko ajan muutaman pisteen edellä ja erän lopussa vieraat ottivat muutaman torjuntapinnan.

Kolmannessa erässä Tiikerit oli alussa pisteen-kaksi jäljessä. Lahti syötti ässän, 12-14. Heti perään vieraiden kaksikko Raadik-Zhbankov torjui tärkeän pisteen. Tiikerit taisteli hyvin, mutta Savo Volley oli tällä kertaa parempi, pelin joka osa-alueella. Vastaanottopelissä Tiikerit taisteli tasapäisesti.

Akaa-ottelussa nilkkansa loukannut tiikeripassari Joska Försti kävi kentällä vain muutaman vaihdon. Passarintehtäviä hoiti Leevi Väänänen, joka selviytyi hommasta hyvin.

Miki Jauhiainen, Savo Volley:

-Tasaista oli, sen myös erälukemat kertovat. Oma pelimme pidettiin hyvin kasassa, vaikka välillä tuli pari heikompaa hetkeä. Pyritään kevättä kohti parantaa peliämme. Oma peliesitys oli ihan ok. Torjuntapelini olisi voinut olla parempaa. Liian monta kertaa iski Teemu (Lahti) pallon mun käsien kautta seinille.

Teemu Lahti, Tiikerit:

-Oma peliesitys oli ihan hyvä. Tiukka ottelu. Vastustaja sai käännettyä erien lopussa. Ei meiltä mikään huono peli.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

-Tykkäsin, että meiltä rauhallista tekemistä. Rentoa pelaamista. Alussa tehtiin syöttövirheitä, mutta sen jälkeen rytmi löytyi. Vastustajalla oli eri passari kuin aiemmissa peleissä. Ei tiedetty mitä sieltä tulee, mutta kokonaisuutena pidettiin ajatukset omassa pelissä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Vastustaja tähän mennessä kovin mitä Kokkolassa tällä kaudella käynyt. Hyökkäystehossa oli suurin ero. Ei huonosti pelattu ja paljon oli Savon hyvyyttä. Vastaanottopelimme oli ihan hyvää. Leevi pelasi hyvän ottelun.