22.02.2023

Savo Volley rutisti moninaisen Leppävirran illan päätteeksi täyden pistepotin vierailleesta Hurrikaani-Loimaasta ja Akaa-Volley teki samoin Kokkolassa Tiikereiden kustannuksella.

Savo Volley ja Hurrikaani tarjosivat huikeaa viihdettä

Hurrikaani aloitti hyvin, mutta Savo Volley tuli rinnalle ja ohi

Sarjataulukon keskivaiheilla parhaista pudotuspeliasemista kilpailevat Savo Volley ja Hurrikaani Loimaa esittivät yleisöön menevän taiston Leppävirralla. Hurrikaani oli aluksi niskan päällä, mutta upeasti otteitaan parantanut Savo Volley otti lopulta kaikki saatavissa olleet sarjapisteet. Loppulukemat kirjattiin 3-1 (17-25, 25-23, 25-12, 33-31).

Ilta huipentui neljännen erän loppuun, missä vierailla oli neljä eräpalloa ja kotijoukkueella peräti viisi ottelupalloa. Ratkaisevan pisteen teki Miki Jauhiainen ässäsyötöllä.

- Ottelun lähtöön en ole tyytyväinen, tuumi savolaisten päävalmentaja Timo Tolvanen.

- Toisessa erässä taisin aikalisällä käyttää aika kovaa kieltä, että saisin joukkueen heräämään ja tajuamaan, että kolme sarjapistettä olisivat vielä saatavissa.

Tolvasen kielenkäyttö kannatti, sillä toinenkin erä oli vahvasti menossa vieraille. Hurrikaani johti erää koko ajan, parhaimmillaan neljällä pisteellä tilanteessa 11-15. Savo Volleyn kiri alkoi viime hetkillä, ja ensimmäisen kerran joukkue siirtyi johtoon tilanteessa 24-23.

Kolmas erä oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa, ja neljäs erä – kuten sanottu – mahtavaa taistelua puolin ja toisin.

Savo Volley joutui tekemään hieman erikoisen pelaajavaihdon kolmannen erän aluksi, kun yleispelaaja Tapio Toiviainen korvasi kentällä jalkaansa hieman loukanneen keskitorjuja Aleksei Zhbankovin. Kolmas yleispelaaja Jakub Kovac oli pukenut peliasun, mutta häntä Tolvanen ei vielä pystynyt kentälle laittamaan, sen verran toipilas hän vielä oli.

- Jos lentopalloilijasta voi sanoa, että hän on todellinen yleispelaaja, niin Tapiosta voi. On se ihme äijä, kehui Tolvanen pelimiestään.

Kahteen erään Toiviainen hyökkäsi neljästi ja teki kaikilla pisteen.

Toiviainen on nyt pelannut Savossa kaikkia muita pelipaikkoja paitsi hakkuria.

Täysin outo pelipaikka keskitorjuja ei Toiviaiselle ole, sillä hän on uransa aikana silläkin paikalla häärinyt.

- Hallitsimme puolitoista erää, mutta sen jälkeen taisimme ryhtyä katselemaan, että tuleeko se erävoitto sieltä, harmitteli vieraiden valmentaja Jani Niskakangas.

- Kolmannessa erässä jäimme jyrän alle, mutta petrasimme mukavasti neljänteen erään.

- Tiesimme, ettei Savo Volleyn sarjasijoitus korreloi heidän pelinsä tasoon – tiukka matsi oli tiedossa.

- Syöttö on meillä vahva ase, tänään virheitä tuli siinäkin liikaa.

Savo Volleyn paras pistemies oli Michael Michelau (20/+9). Illan virheettömin kotipelaaja oli Miki Jauhiainen (11/+11).

Vieraiden pisteet jakautuivat varsin tasaisesti, parhaimpina olivat Kristers Darzans (17/+6) ja Aleksi Muukkonen (16/+4).

Akaa-Volleylle kolmas voitto Tiikereistä

Akaa-Volley kukisti Tiikerit myös kauden kolmannessa kohtaamisessa. Tällä kertaa sarjakakkonen sai tehdä täyden iltapuhteen, ennen kuin kotijoukkue kaatui.

Avauserä oli selvästi vierasjoukkueen, 25-16. Jatkossa peli tasoittui. Akaa vei toisen 26-24, Tiikerit kolmannen 25-20 ja Akaa neljännen 27-25.

Tiikerit oli lähellä ryöstää yhden pisteen, mutta tällä kertaa vaihtopenkillä ollut Ali Fazli tuli lopussa kentälle ja pelasti vierasjoukkueen. Fazli ei kovin monta palloa pelannut ja kuittasi saldon 5/+5.

Tiikereiden Rami Rekomaa loukkasi nilkkansa jo ottelun toisessa pallossa. Kyse ei mistään pahasta loukkaantumisesta ollut, koska Rami palasi kentälle toisessa erässä.

Tuurajana kentällä käynyt Jonatan Storgård hoiti hommat erittäin hyvin.

Kokonaisuutena Tiikerit oli avauserässä vastaanottava osapuoli. Akaa hallitsi täysin ja kuittasi selvän erävoiton.

Tiikerit aloitti toisen erän vahvasti. Teemu Lahti torjui 2-0 ja kaksikko Antti Leppälä/Leevi Väänänen 6-3. Tiikerit johti erää muun muassa 16-12 ja 22-19, mutta niin vaan Akaa nousi voittoon. Pirteästi pelannut Joel Itänen iski 25-24 ja viimeinen pinna tuli torjunnalla.

Kolmannen alkua sävyttivät ässät. Jere Tikkalan ässällä Akaa johti 3-2. Daniel Thiessen syötti ässän, 4-3 Tiikereille. Akaan Beik tasoitti ässällä, 7-7. Tiikereiden Jere Mäkinen syötti ässän, 19-15 ja Leppälän ässällä 21-17.

Joel Itäsen syöttövirhe päätti erän.

Tasaista ja hienoa taistelua nähtiin neljännessä erässä. Tiikerit johti 20-17 ja siinä vaiheessa Fazli tuli kentälle. Lopussa nähtiin paljon Fazli vastaan Thiessen. Molemmat pelasivat todella hyvin. Ex-tiikeri Anton Välimaa torjui vieraille 24-23. Thiessen 24-24, Fazli 24-25, Thiessen 25-25, syöttövirhe 25-26 ja Fazli 25-27.

Anton Välimaa, Akaa-Volley:

- Mukava ja tasainen ottelu. Meillä oli pientä kierrätystä, mutta hyvin homma toimi. Pelissämme on vielä hiomista. Hienoa kun meidän faneja oli taas paikalla. Iso kiitos heille.

Aleksi Mäkiluoma, Tiikerit:

-Avauserä oli meiltä nihkeä. Jatkossa parannettiin ja loput erät olivat tiukkoja. Kokonaisuutena on pettynyt fiilis.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

-Kiva lentopalloilta. Tunnetta, taistelua ja palloralleja. Lopussa kentälle meni Fazli, joka halusi päättää ottelun. Tiikereiden Thiessen paransi ottelun loppua kohden.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Harmittaa, että toinen ja neljäs erä päästettiin käsistä. Ei mitään pois vastustajalta. Itäsen ja Tikkalan pelaaminen tuli yllätyksenä. Molemmat pelasivat hyvän ottelun. Meidän pelissä oli paljon hyvää, mutta myös asioita mitä pitää parantaa.

Tiikerit - Akaa-Volley 1-3

16–25, 24–26, 25–20, 25–27
Koti:Thiessen 16/+11, Lahti 13/+4, Leppälä 7/+2
Vieras:Itänen 14/+9, Beik 13/+6, Tikkala 12/+5