Seuraa meitä somessa:

Selvien kotivoittojen lauantai naisten Mestaruusliigassa

05.03.2022

Naisten Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina kolme 3-0 -kotivoittoa, kun Puijo Wolley löi helsinki Volleyn, LP Kangasala LiigaPlokin ja Pölkky Kuusamo LP-Vampulan.

Puijo takaisin voittojen tielle, Helsinki taipui suoraan kolmessa erässä

Puijon aloituksessa passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, yleispelaajat Hilkka Hujanen sekä Sanni Määttä, keskitorjujat Pihla Pohjola ja Pilvi Kettunen ja liberoista nostavana Emilia Kääntä ja puolustavana Henna Minkkinen.

Helsinki Volleyn aloituksessa passari Irina Melnichuk, hakkuri Sanni Vallin, yleispelaajat Janica Helenius ja Saimi Heikkinen, keskitorjujat Mona Watkins ja Mona Kokko, liberona Sini Eerola.

Pelin avauserä oli vaihtelevaa peliä kotijoukkueelta. Syöttöpeli oli vahvaa ja vierasjoukkue Helsinki Volley oli vaikeuksissa vastaanottonsa kanssa läpi erän. Vastustaja sortui usein virheisiin, mikä helpotti kotijoukkueen tekemistä. Helsinki Volley vaihtoi kentälle Sonja Laitisen Saimi Heikkisen paikalle, mutta ei saanut käännetty peliä. Erä Puijon naisille 25-21.

Toiseen erään samat kuusikot kuin aloituksessa. Puijo aloitti terävästi syöttöruudussa ja Hel Volley oli pakotettu vaihtamaan Sonja Laitinen Saimi Heikkisen paikalle. Puijo vei erää vahvasti, kunnes Sonja Laitisen syöttövuorolla vieraat saivat kirittyä eroa umpeen upean puolustuspelinsä ansiosta. Puijo kuitenkin hoiteli erän loppuun tarvittavat pinnat ja vei sen 25-22 lukemin.

Kolmanteen erään kotijoukkue jatkoi samalla kokoonpanolla, Hel Volleyltä Sonja Laitinen jatkoi toisen laiturin paikalla. Erä oli tasaista ja Puijolle tuli enemmän virheitä. Hel Volley oli parin pisteen johdossa erän puolessa välissä, kunnes kentälle päästetty Eveliina Smolander sytytti kotijoukkueelle uuden ilmeen. Puijo tasoitti ja meni ohi. Erän lopussa vielä Nea Hämäläinen Sanni Määtän paikalle. Erä kotijoukkueelle 25-21 ja koko ottelu 3-0 lukemin.

Ottelun ratkaisuna oli kotijoukkueen hyväksi parempi syöttö-vastaanotto pelaaminen ja pienempi määrä virheitä. Helsinki Volley näytti hyviä otteita etenkin puolustusrintamalla, saaden jäätäviäkin pommeja ylös. Puijolla oli tänään vaikeuksia hyökkäyspäässä etenkin heikomman vastaanoton jälkeen, mutta tänään maltti pysyi hyökkäyksessä, eikä virheitä tullut niin paljoa. Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueelta yleispelaaja Hilkka Hujanen ja vierailta hakkuri Sanni Vallin. Puijo matkaa jo huomenna Hämeenlinnaan joukkueiden kolmanteen kohtaamiseen, tiedossa onkin kova vastus ja mahdollista saada hyvä ottelu aikaiseksi.

(Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa)

Sanni Vallin, Helsinki Volley
- Pelistä jäi hyvä fiilis, tiukkoja eriä ja meiltä ihan hyvää pelaamista. Taisteltiin hyviin ja voitettiin monia pitkä palloja. Tosi hyvä jatkaa. Yhteispeli on parantunut, siitä mistä lähdettiin on tultu pitkä matka.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley
- Oli tärkeätä siirtyä takaisin voittokantaan. Helsinki Volley taisteli tosi hyvin, ja meillä oli tekemistä saada 3-0 taululle. Kaikilla osa-alueilla onnistuttiin, syöttö onnistui tänään.

Ismo Tuominen, Helsinki
- Positiivista oli, että jokaiseen erään saatiin 20 pinnaa. Toinen erä olisi pitänyt hoitaa, se menetettiin huolimattomilla syöttövirheillä ja parilla-kolmella suoraan kenttään tippuneella vastaanottoepäselvyydellä. Loppuun asti taistelemista on korostettu koko ajan, jokainen saatu pinna vie hommaa eteenpäin. Ollaan pienellä ryhmällä liikkeellä, eikä vaihtoehtoja oikein ollut. Vielä yksi peli jäljellä, ja sen jälkeen lähdetään Rovaniemelle.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Kokoonpanoon tuli pikkuisen muutoksia, ja siinä mielessä olen tyytyväinen, että se näytti sapluunana hyvälle. Omat hyökkäysvirheet jäivät harmittamaan, niitä tuli pikkasen liikaa. Muuten oli tasapainoinen peli, vaikka varsinkin pelin alkuun tuli joitakin hölmöjä virheitä. Kolmas erä näytti jo hyvältä, eikö alku jäänyt kummittelemaan pääkoppaan. Huomenna Hämeenlinnaan ja ensi viikolla minipleijareihin Pölkkyä vastaan valmistautumaan jatkopeleihin.


Puijo Wolley - Helsinki Volley
3-0 (25-21, 25-22, 25-21)
Puijo Wolley: Hujanen 14/+8, Calkins 9/+5, Pohjola 7/+4
Helsinki Volley: Vallin 12/+4, Laitinen 7/+4, Kokko 6/+2
Ässät 12-2, syöttövirheet 12-7, torjunnat 5-5, hyökkäys% 38-38, vastaanotto% 47-29

Joukkueiden MVP:t
Hilkka Hujanen, Puijo Wolley
Sanni Vallin, Helsinki Volley

PROlibero
Emilia Kääntä, Puijo Wolley

Otteluisäntä Ykkösgolf

Ottelutilasto

LP-Vampula taipui taistellen Kuusamossa

Pölkky Kuusamo sai tehdä töitä voittonsa eteen LP-Vampulasta, joka oli tullut taistelemaan jokaisesta pallosta. Ottelu Pölkylle 3-0 (25-17, 25-23, 25-18) ja voitto nosti joukkueen sarjataulukon ykköspaikalle.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueella vahvaa hyökkäyspelaamista. Linda Andersson teki erään pisteet 6/+6, 80 prosentin hyökkäysteholla, yleispelaajat Adeja Lambert ja Carlyle Nusbaum ylsivät molemmat viiteen pisteeseen. LP-Vampulan Kristiana Petrova teki erään neljä pistettä. Petrova suuntasi hyökkäyksensä vahvana torjunnan yläkäsiin. Pölkky karkasi etumatkalle Vampulan 16-13 torjuntapisteen jälkeen ja erä päättyi Jalissa Trotterin ässäsyötöllä lukemiin 25-17.

Toinen erä oli ottelun tasaisin ja erä oli tasan aina lukemiin 22-22. Nusbaumin ässäsyöttö vei kotijoukkueen eräpallotilanteeseen ja Julie Lengweiler pätti erän Pölkylle lukemin 25-23. Kolmannessa erässä Pölkky oli viiden pisteen etumatkalla Lengweilerin ässäsyötöllä 11-6. Ero kävi vielä kuudessa pisteessä, mutta vierasjoukkue kavensi lukemiin 18-17. LP-Vampula teki erän lopussa virheitä ja Pölkky meni vastustajan käsittelyvirheen jälkeen 23-18 etumatkalle. Passari Trotter hyökkäsi seuraavan pisteen ja erä päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheellä 25-18.

Pölkyn parhaana palkittiin Carlyle Nusbaum, joka teki pisteet 14/+5. Linda Andersson pisteet olivat 11/+11, 80 % hyökkäysteholla. Julie Lengweilerin pisteet olivat 11/+4. LP-Vampulan parhaana palkittiin Laura Laukkanen, joka teki pisteet 11/+5. Kristiana Petrovan pisteet olivat 11/- ja rohkeasti pelanneen Julia Seikkulan pisteet 10/+6.

Laura Laukkanen, LP-Vampula:
- Peli oli ailahtelevaa ja omassa pelissä on vielä passarin kanssa hiukan hakemita. Toivottavasti huomenna on taas hiukan parempi päivä. Torjunta toimi tänään hyvin. Jokaisesta pisteestä ja erästä lähdimme taistelemaan emmekä häviämään. Joukkueella oli hyvä asenne ja meininki kentällä, mutta toki tämä oli valmisteleva peli huomista WoVoa vastaan. Vastaanotossa hävisimme emmekä olleet tarpeeksi kovia erien ratkaisuhetkillä.

Ziga Kos, LP-Vampula:
- Molemmilla joukkueilla oli ylä- ja alamäkiä. Kolmannessa erässä Kuusamo sai aluksi pisteitä, mutta tulimme takaisin peliin. Vastustajan pelaajien laatu näkyi erien lopuissa. Meillä oli ongelmia vastaanotoissa ja se näkyi myös hyökkäyksissä. Muutamissa rotaatioissa olimme vastustajan hyvän syötön takia vaikeuksissa. Olemme kärsineet loukkaantumisista ja vaihdossa ei ole monta pelaajaa ja joudumme miettimään millä kokoonpanolla pelaamme.

Linda Andersson, Pölkky:
- Meiltä oli parempi peli kuin eilen. Saimme tärkeät kolme pistettä ja meillä on hyvä tilanne playoffseja ajatellen. Olemma harjoitelleet paljon satasen hyökkäystä ja se toimikin. Hyvistä passeista oli helppo latoa menemään. Samalla se antaa tilaa laitahyökkääjille.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
- Hyvä että saimme 3-0 voiton. Eilisen viisieräisen jälkeen hallitsimme tänään peliä. Hyökkäys toimi hyvin, toisessa erässä tuli paljon virheitä. Keskihyökkääjillä oli hyvät prosentit ja se toimi hyvin. Hyökkäämme keskeltä sen mukaan millainen torjunta on vastustajalla. Runkosarjan voittoa tavoittelemme, mutta pelit pitää pelata ensin.

Pölkky Kuusamo - LP-Vampula 3-0
25-17, 25-23, 25-18
Koti:Nusbaum 14/+5, Lengweiler 11/+4, Andersson 11/+11
Vieras:Laukkanen 11/+5, Petrova 11/+0, Seikkula 10/+6

Joukkueiden MVP:t
Nusbaum, Pölkky
Laukkanen, LP-Vampula

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky

Ottelutilasto

LiigaPloki kausi päätökseen tappiolla Kangasalla

LP Kangasala oli selkeästi parempi lauantai-illan kotiottelussaan Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan. Varsinkin kotijoukkueen kaksi ulkomaalaisvahvistusta olivat näkyvissä rooleissa kun Kangasala voitti ottelun suoraan kolmessa erässä 3-0.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, ja jo eilen WoVon omassa pelissään kärsineen tappion myötä sarjapaikkansa ilman karsintoja varmistaneen LiigaPlokin paineetta pelannut joukkue haastoi välillä kotijoukkueen tosissaan mutta melko heikkotasoinen erä kuitenkin lopulta kotijoukkueelle 25-18.

Toinen erä ei myöskään mitään huippulentopalloa pääosin tarjoillut, mutta jo ensimmäisessä erässä tehokkaasti hyökänneen Gabriela Da Silvan ja kotimaastaan Kanadasta vierailulta palanneen Braedyn Tuttonin tehokkuus riitti varmistamaan kotijoukkueelle rutiininomaisen 25-18 erävoiton.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta selkeästi ottelun parasta antia.Monipuolisesti hyökännyt LP oli kaikessa vastustajaansa parempi, ja jo edellisessä Helsingin vierasottelussa kovassa vireessä ollut Emmi Riikilä tarjosi kotiyleisölle muutaman todella komean hyökkäyslyönnin joita varmasti parin viikon päästä alkavissa pudotuspeleissä tarvitaan.

Anna Yefremenko, LiigaPloki :

- Oikeastaan kautemme päättyi tavallaan jo eilen, mutta nostalginen fiilis oli silti kauden viimeisessä ottelussa. Ihan kaikkea emme tänään itsestämme saaneet irti.

Arto Oinas, LiigaPloki:

- Kyllä eilinen Wovon tappio ja sarjapaikan sinetöityminen ikävä kyllä näkyi meidän pelissä, ei rentoutena vaan siinä että ihan loppuun asti yrittämistä ei tänään meiltä nähty.Vaikea kausi sai kuitenkin siedettävän päätöksen kun karsia ei tarvi.

Tiimari Sievänen, LP :

- Hyvä fiilis jäi pelistä ja varsinkin kun pitkällä tauolla sovittiin että pelataan hyvä kolmas erä ja näin tapahtui. Pikku hiljaa alkaa olemaan sellainen playoff -kutina mikä on aina hienoa.

Arttu Keränen , LP :

- Melko ehjä peli, vastustaja pelasi paineettomasti ja pyrki syöttämään agressiivisesti mutta saimme aika hyvin siihen vastattua. Meillä on viime viikot ollut aika rikkonaisia joten viime ajat ennen pudotuspelejä täytyy käyttää huolellisesti hyväksi jotta kaikki on kunnossa kun tärkeät pelit alkaa.

LP Kangasala - LiigaPloki 3-0
25-18, 25-18, 25-10
Koti:Da Silva 15/+14, Tutton 13/+12, Riikilä 13/+10
Vieras:Yefremenko 10/+8, Pertens 10/+0, Päykkönen 5/-1

Katsojia: 157

Joukkueiden MVP:t
Yefremenko, Ploki
Sievänen, LP

PROlibero
Sievänen , LP

Ottelutilasto

  Takaisin