Seuraa meitä somessa:

Suomalaisen lentopallon tulevaisuus rakentuu Mikkelissä – 30-vuotisjuhlassa suuria suunnitelmia ja huippu-urheilua

20.10.2024

Mikkelin Passarit juhlistaa 30-vuotista taivaltaan järjestämällä ainutlaatuisen lentopallotapahtuman Saimaa Stadiumilla 9.marraskuuta. Päivän avaa maksuton seminaari, jossa käsitellään lentopallon tulevaisuuden kehitystä Suomessa.

Puhujina ovat muun muassa Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Inna ja Mikkelin kaupunginjohtaja Janne Kinnunen. Päivän huipentaa Mestaruusliigan ottelu, jossa moninkertainen Suomen mestari VaLePa kohtaa pitkäaikaisen kilpakumppaninsa Savo Volleyn.

”Juhlavuosi on hieno tilaisuus koota yhteen kaikki, jotka haluavat nähdä lentopallon kukoistavan Suomessa. Tapahtuma on kunnianosoitus kaikille pelaajille, valmentajille sekä seurojen ja liiton taustajoukoille”, kertoo Mikkelin Passareiden Satu Pulkkinen.

Yhteistyö ja paikallinen kehitys etusijalla

Tapahtuman keskeisenä teemana on yhteistyön syventäminen lentopallon toimijoiden välillä paikallisesti ja valtakunnallisesti. VaLePa siirtää kotiottelunsa Mikkeliin osana tätä laajempaa tavoitetta.

”Tavoitteemme on tukea juniorityötä sekä vahvistaa seurojen ja yhteisöjen välistä yhteistyötä. Haluamme näyttää, miten suuret urheilutapahtumat rikastuttavat paikkakuntia ja inspiroivat uutta pelaajasukupolvea. Tällaiset tapahtumat osoittavat, että lentopallo voi kukoistaa myös pienemmillä paikkakunnilla, kunhan toimijoilla on halua ja yhteistyökykyä”, kertovat VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie.

Myös Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Viljo Kuuluvainen näkee yhteistyössä merkittäviä mahdollisuuksia:

”Tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten Mikkeli voi olla lentopallon tulevaisuuden näyttämö. Meillä on hienot puitteet ja uskomme, että tällaiset suurtapahtumat synnyttävät lisää intoa ja mahdollisuuksia järjestää vastaavia tapahtumia tulevaisuudessa.”

Lipunmyynti tapahtumaan on käynnistynyt vilkkaasti ja Kuuluvainen pohtii, mahtuvatko kaikki innokkaat sisään.

Mestaruusliigan tähtijoukkueet kohtaavat

VaLePa ja Savo Volley tarjoavat ottelun, jossa panokset ovat korkealla. ”On hienoa tuoda tämän tason ottelu paikkakunnalle, jossa niitä harvoin nähdään. Savo on meidän pitkäaikainen kilpakumppani ja nämä ottelut ovat aina täynnä jännitystä, mikä saa joukkueet taistelemaan entistä kovemmin”, kuvailee VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko.

”Vastakkain on liigatasolle melko fyysiset joukkueet, joten hyökkäyspeli nousee varmasti vahvasti esille. Tärkeä ottelu ja juhla sytyttää jokaisen pelaaja, joten erityistä henkistä valmistautumista tarvita”, lisää Savo Volleyn päävalmentaja Arttu Keränen.

”Jos mietit vielä paikan päälle tulemista, niin älä mieti enää, vaan osta lippu. Pelaajat jäävät ottelun jälkeen kentälle tapaamaan faneja ja pallottelemaan heidän kanssaan. Tehdään yhdessä hieno urheilutapahtuma Mikkeliin!” Kangaskokko vinkkaa.

Lisätiedot ja liput: www.passarit30.fi

Yhteydenotot:
Satu Pulkkinen, Mikkelin Passarit ry, puh. 044 771 8398
Hanna Arve-Talvitie, toiminnanjohtaja, VaLePa, puh. 040 531 4595
Viljo Kuuluvainen, toimitusjohtaja, Saimaa Stadiumi, puh. 040 670 1695

  Takaisin