Seuraa meitä somessa:

Suosikit täysiin pistesaaliisiin naisten liigasunnuntaina

07.02.2021

Pölkky Kuusamo sekä LP-Vampula hakivat naisten liigassa sunnuntaina täydet pistepotit vieraista, kun taas Hämeenlinna sekä OrPo jättivät kotonaan vieraat ilman sarjapisteitä.



Pölkky tyly vieras Pihtiputaalla

Pölkky Kuusamo oli tyly vieras Pihtiputaalla ja vei sarjapisteet mukanaan selkeällä 1-3 (17-25, 18-25, 25-22, 11-25) voitolla. Samalla Pölkky palasi liigan kolmospaikalle.

Pölkyn vahva syöttö- ja hyökkäyspeli saatteli sen avauserän voittoon. Kun kotijoukkueen vastaanotto kangerteli ja toisaalta oma syöttö oli pehmeä, hienon ottelun pelannut passari Venla Huurne siivitti varsinkin laiturit Jessica Kososen ja Viivi Pyhäjärven huikeille hyökkäystehoille.(83%) ensimmäisessä erässä.

Toinen erä ei tuonut muutosta pelin kulkuun, kotijoukkue oli edelleen kohmeessa. Vaikka LiigaPlokin libero Jemina Pasanen sai vastaanottoaan parempaan kuntoon (toinen erä 50%), Pölkyltä löytyi lisää ratkaisijoita, kun keskari Linda Andersson ja hakkuri Polina Malik nousivat ratkaisijoiksi. Kotijoukkueen Lindsey Calvin pelasi keskarina ja teki saamastaan kolmesta passista saman verran pisteita ja otti sen lisäksi kaksi torjuntaa. Hakkurin tontilla toisen ottelunsa pelannut Jaelyn Keene, teki mitä pystyi.
Pitkä erätauko herätti kotijoukkueen taisteluun mukaan, kun se sai hieman painetta syöttöönsä. Selvä 9-3 johto kuitenkin suli, kun Pölkky tuli Jonna Wasserfallerin syöttövuorolla tasoihin 11-11. Tilanteesta 17-17 kotijoukkue nykäisi pienen etumatkan, joka kesti erävoittoon asti. Jaidyn Blanchfield nosti pelitasoaan ja hänen kaksi ässäänsä käänsivät erän hallinnan lopullisesti LiigaPlokille.
Neljäs erä oli Pölkyn juhlaa. Siinä nähtiin tilastollinen erikoisuus, kun kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli 57 (8/14) ja Pölkyn huikeat 95 (18 pistettä/19 hyökkäystä). Siihen lisäksi Pölkyn 4 ässää ja kotijoukkueen 2 syöttövirhettä. Erä ja ottelu oli silloin paketoitu.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Avauserä hävittiin huonolla vastaanotolla, toisessa erässä vastaanotto parani, mutta toisessa kosketuksessa tuli meille liikaa virheitä. Kolmas erä oli mallikasta tekemistä. Pitkällä aikalisällä sanoin pelaajille, ettei anneta Kuusamon meitä nöyryyttää enempää. Oma aloitus onnistui erinomaisesti samoin meidän jatkohyökkäyspelissä oli tehoja enemmän kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.

- Neljännessä erässä unohtui pelaajilta ohjeet ja palattiin lähtöruutuun. Harjoittelumoraalia pitää saada paremmaksi. Se näkyy tällä hetkellä myös pelissä. Hyviä jaksojen jälkeen tulee liikaa huonoja hetkiä.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Keskinäiset pelit ovat usein olleet viisieräisiä. Tämän päiväinen neljän erän voitto on harvinaista herkkua. Meidän syöttö ja vastaanotto toimivat tänään hyvin. Hyökkäyspelissä viimeisen erän 95% tehot ovat huimat. Eniten parannettavaa löytyy puolustuspelissä.

Jaelyn Keene, LiigaPloki:

- Kolmannessa erässä pelasimme sillä tavalla mitä me osaamme. Uudet peliroolit vaativat lisäharjoitusta yhdessä, jotta pääsemme taistelemaan voitoista.

Venla Huurne, Pölkky Kuusamo:

- Onnistuimme tänään isolla rintamalla. Laadukasta tekemistä koko joukkueelta. Varsinkin hyökkäyspelimme toimi erinomaisesti

Ottelun tilastonostoja
* Pölkky voittanut 3 viimeistä peliään,
* Pölkky on voittanut 5 joukkueiden edellistä kohtaamista
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 15-9 Pölkylle
* Pölkyn Polina Maik pistetilaston 3. (351) ja Jessica Kosonen 5. (299)
* Pölkyn Jonna Wasserfaller ässätilaston 1. (48) ja Jessica Kosonen 2. (44)
* LiigaPloki Jaelyn Keene torjuntatilaston 4. (51) ja hyökkäys% 3. (53%) ja pistetilaston 6. (303)
* Pölkylle ottelussa 15 ässäsyöttöä
* Molemmille joukkueille vain 4 suoraa hyökkäysvirhettä

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo
1-3 (17-25, 18-25, 25-22, 11-25)
Ploki: Keene 17/+15, Matias 13/+3, Blanchfield 12/+7
Pölkky: Wasserfaller 18/+13, Pyhäjärvi 17/+11, Kosonen 17/+10
Ässät 7-15, syöttövirheet 9-9, torjunnat 6-7, hyökkäys% 46-58, vastaanotto% 31-49

Pistekilpailu:
3 Wasserfaller Pölkky
2 Huurne Pölkky
1 Keene LiigaPloki

PROlibero
Koskenkorva Pölkky

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
6) LiigaPloki 7-14, 26 p
3) Pölkky 15-5, 45 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
LA 13.2. 17:00 WoVo - Liigaploki Pihtipudas
LA 13.2. 17:00 Pölkky Kuusamo - LP-Vampula

JymyVolley ei pystynyt pysäyttämään LP-Vampulaa

JymyVolleyn taidot ja onni eivät riittäneet kasvattamaan pistepottia sunnuntai-illan pistetaulukon kannalta äärimmäisen tärkeässä kotipelissä LP-Vampulaa vastaan. Vieraat veivät pisteet mennessään, emäntien saaliiksi jäi yksi erävoitto. Ottelu 3-1 (17-25, 22-25, 25-17, 15-25). Joukkueet kamppailevat paikasta pudotussarjassa nyt sijoilla seitsemän ja kahdeksan.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueelta lähes katastrofaalisesti. Syötöt eivät onnistuneet, vieraat menivät menojaan ja olivat parhaimmillaan jo kymmenen pisteen johdossa. Myös virheet osuivat useimmiten kotijoukkueelle kuin vieraille.

Toinen erä oli otettavissa. Emännät johtivat ottelua aina 20 pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen vieraat ryhdistäytyivät ja veivät erän lopulta kolmen pisteen marginaalilla. Kotijoukkueen nostot eivät osuneen passarille, ja vieraiden 192-senttinen Aleksandra Petrovic pystyi kartuttamaan vieraiden pistetiliä vastapalloilla.

Kolmanteen erään kotijoukkue toi kentälle Ada Peuran, joka nosti upealla syöttöputkellaan jo viiden pisteen päähän vieraista jääneet emännät takaisin taisteluun erävoitosta. Takakentällä hyvää työtä teki myös vaihdosta tullut Veera Honkanen.
Neljättä erää värittivät pitkät pallorallit, joissa tuuri oli tällä kertaa useimmin vieraiden kuin kotijoukkueen mukana.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Riikka Valkonen, Jymy:

- Ottelu kaatui omaan tekemiseen. Vastustaja syötti hyvin, oma syöttö oli onneton. Feidän vastaanottomme ei toiminut. Hyökkäystehot olivat heikkoja. Tämä on turhauttavaa. Ehkä henkinen kantti ei vain kestä, tunne on se, että koko ajan työnnetään joukkuetta väkisin eteenpäin. Flow kentältä puuttui täysin. Se saavutetaan vain harjoittelemalla, sillä niin pelaat kuin treenaat. Oma peli oli alkuun ihan hirveää, sitten vähän parani ja saatoin auttaa joukkuetta.

Kari Raatikainen, Jymy:

- Ottelun aloitus oli lähes katastrofi. Toisessa erässä syöttö alkoi, mutta katosi jonnekin 15 pisteen kohdalla. Se erä piti olla otettavissa ja meidän käsissä. Kolmannessa erässä meillä oli myös onnea mukana, se ei kyllä ollut kaunista lentopalloa. Ada Peuran syöttöputki ratkaisi erän meille. Neljäs erä oli meille tyypillistä, tehtiin helppoja virheitä. Me palasimme sillä tasolla, millä me sarjassa olemme. Välillä joku pelaaja onnistuu, sitten taas joku toinen, mutta eivät samanaikaisesti. Paras peli tältä kaudelta puuttuu vielä

Taylor Milton, LP-Vampula:

- Tänään meillä oli hauskaa kentällä. Kaikki pelasivat hyvin ja onnistuimme. Passit osuivat kohdalleen, hyökkäykset tuottivat tulosta. Omaan peliini olen tyytyväinen.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Saimme JymyVolleyn pelin hyvin kontrolliin, ja koko joukkue oli tänään valmis taistelemaan. Kun passit onnistuvat, saadaan myös pisteitä. Kun JymyVolley aloitti nopean pelin, oli meidän entistä paremmin, jotta voitamme. Lähdimme voittamaan, mutta Nurmo pelasi tänään hyvin.

Ottelun tilastonostoja
* JymyVolley on hävinnyt 3 viimeisintä peliään
* JymyVolley on voittanut 3 viimeisintä kotipeliään
* LP-Vampula on voittanut 3 viimeisintä vieraspeliään
* Kaikkien aikojen kohtaamiset LP-Vampulalle 8-3
* Vampulan Taylor Milton on ässätilaston 3. (40)
* JymyVolley Katariina Salminen on torjuntatilaston 5. (48) ja Riikka Valkonen pistetilaston 7. (298)

JymyVolley - LP-Vampula
1-3 (17-25, 22-25, 25-17, 15-25)
Jymy: Valkonen 14/+7, Raitala 11/+5, Niemi 6/+3
LP-Vampula: Milton 15/+7, Lofton 12/+11, Petrovic 7/+6
Ässät 8-5, syöttövirheet 12-11, torjunnat 4-3, hyökkäys% 34-33, vastaanotto% 34-28

Pistekilpailu:
3 Milton Vampula
2 Viljanen Vampula
1 Peura Jymy

PROlibero
Penttilä JymyVolley

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
8) JymyVolley 6-16, 17 p
7) LP-Vampula 7-12, 19 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
SU 14.2. 17:00 JymyVolley - LP Kangasala
TO 11.2. 18:30 LP Viesti - LP-Vampula

Kuortane haastoi avauserän verran OrPoa

Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue kävi mittaamassa tasoaan OrPoa vastaan kotijoukkueen hoidettua sarjapisteet pussiinsa kolmessa erässä. 3-0 (25-20, 25-12, 25-11)

 Kuortaneen nuoret iskivät ensimmäisessä erässä terävästi kovalla syötöllä, nopeilla hyökkäyksillä ja puolustivat sitkeästi. OrPo sai juonesta kiinni Ada Arosen syöttövuorolla, jonka hän aloitti hyökkäyksensä jälkeen 11-14. Joukkue löysi rytmin ja tuli tasoihin 16-16. Tasoissa oltiin vielä 18-18, jonka jälkeen OrPon rutiini puri. Erä emännille 25-20 Annukka paloniemen ässällä.

Toisessa erässä OrPo oli alusta alkaen kuskin paikalla ja vei sen 25-12. Kolmannessa samoin ja Isidora Ubavic päätti erän ja ottelun kutospaikan hyökkäyksellä 25-11.

Ava Leiniö pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan liigassa ja syötti ensimmäisellä syötöllään ässän.

OrPon junnuvalmentajat toimivat ottelun raatina ja valitsivat joukkueiden parhaiksi passarit Joanna Kallisen Kuortaneelta ja Lotta Kukkosen

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Joanna Kallinen, Kuortane:

- Ensimmäinen liigaottelu kotisalissa kahden vuoden Kuortaneella pelaamisen jälkeen. Olen nauttinut siellä olosta.

Lotta Kukkonen, OrPo:

- Tiedettiin, että tarvitaan kolme pistettä ja se toi vähän ylimääräistä painetta. Kuortane aloitti vahvasti. Loppujen lopuksi hyvä peli meiltä. Kuortaneella on kova syöttö, jonka kanssa kaikki liigajoukkueet ovat olleet vaikeuksissa.

Nikolas Buser, Kuortane:

- Haaste pelata liigajoukkueita vastaan. Tämä on hyvin opettavaista pelaajillemme. Hieno tilaisuus pelata tällä tasolla. Meillä oli hyvä vastaanotto etenkin ensimmäisessä. Tappiot eivät harmita, koska pelaajat lähtevät joka otteluun oppimaan tulevaisuutta varten.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Nämä olivat tärkeät pisteet meille. Pitää pystyä voittamaan. Kuortane pelasi erittäivn hyvin. Ensimmäisen erän pelaamiseemme en ole tyytyväinen. Pitää yrittää enemmän ja välttää virheitä. Kotijoukkueen yleensäkin pitäisi pystyä aloittamaan terävämmin. Muihin eriin olen tyytyväinen. Kuortaneen nopea passipeli saatiin kuriin ensimmäisen erän jälkeen. Lotan ja Adan sisääntulot otteluun olivat hyvät. Toisessa ja kolmannessa syöttömme parani.

Ottelun tilastonostoja
* Kuortaneella 26 perättäistä tappiota liigassa. Edellinen voitto 10.2.2017 LP-Vampulasta
* OrPo on voittanut kaikki 10 joukkueiden keskinäistä ottelua häviten niissä kaksi kertaa yhden erän (2014 ja 2016)
* OrPon Sanna Häkkinen on vastaanottotilaston 4. (51%)

OrPo - Kuortane
3-0 (25-20, 25-12, 25-11)
OrPo: Ubavic 16/+11, Nyman 10/+6, Kalantaridou 9/+8
Kuortane: Joki 11/+5, Mursula 5/+1, Rasinperä 4/-2
Ässät 12-5, syöttövirheet 9-9, torjunnat 7-3, hyökkäys% 52-32, vastaanotto% 37-43

Pistekilpailu:
3 Aronen OrPo
2 Nyman OrPo
1 Joki Kuortane

PROlibero
Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
5) OrPo 11-9, 29 p
11) Kuortane 0-8, 0 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
TI 9.2. 18:30 LP Kangasala - OrPo
TO 18.2. 18:30 LP-Vampula - Kuortane

WoVo taipui taistellen Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Lentopallokerho joutui ensimmäisen helpon erän jälkeen erittäin tiukoille WoVo Rovaniemen kanssa. Lentiskerholle kuitenkin tärkeät kolme sarjapistettä 3-0 (25-13, 32-30 ja 25-21) -voitolla.

Ensimmäisessä erässä Kerhon Daniela Öhman oli aivan pitelemätön ja häntä säesti hyvin Olena Leonenko. Kerho teki erässä yhteensä 5 torjuntaa ja se vei terän pois WoVon hyökkäyksiltä.

WoVo tuli toiseen erään kuin uudestisyntyneenä ja otti heti komennon itselleen. Mestaruusliigan pistekuningatar WoVon Saana Lindgren näytti hurjan luonteensa ja teki erän parhaat pisteet. Myös WoVon Anni Karjalainen ja Oona Viljanen olivat tehokkaita. WoVo oli eräpallossa yhteensä kuusi kertaa, mutta ei saanut millään erää poikki. Kerhon Tuuli Tuominen sai ratkaisevissa tilanteissa passin ja rohkeilla iskuilla tasoitti erän monesti. Kerhon sinnikkyys palkittiin erävoitolla pistein 32-30.

Hyvän itseluottamuksen saanut WoVo jatkoi Kerhon piinaamista myös kolmannessa erässä. Erä pysyi tasaisena puoliväliin saakka mutta lopussa Kerho repi muutaman pisteen etumatkan ja se säilyi loppuun saakka ja kotijoukkue voitti 3-0.

Ottelun parhaat pelaajat WoVon Saana Lindgrenin ja Lentiskerhon Daniel Öhmanin palkitsi Hauhon Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Kuivaniemi.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön WoVo Rovaniemi (@wovorovaniemi) jakama julkaisu

Pelaaja- ja valmentajakommentit

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö:

- Alussa ei oltu ollenkaan valmiita, kaveri syötti meidät tavallaan ulos siitä erästä. Toiseen erään Kerho teki pelaajavaihtoja ja joutui sitä kautta liemeen. Me pystyimme silloin vähän parantamaan vastaanottoa ja ennen kaikkea syötettiin paremmin ja päästiin peliin mukaan.

- Toisen erän lopussa oli tiukka vääntö. Miellä loppui maltti ja kovuus puuttui. Pikkuisen hätäiltiin niissä eräpalloissa joita meillä oli kuitenkin puolenkymmentä. Eikä pystytty sitä erää naulaamaan – ja se jäi harmittamaan. Kolmas erä oli hyvää lentistä – kaveri oli vaan himpun verran parempi. Öhmania ei saatu kuriin ja se oli meillä isoin kompastuskivi tänään. Vaikka tiedettiin miten kaverit pelaavat, niin ei pystytty sitä saamaan kiinni. Jos olisi muutaman kerran pystytty niin olisi ollut vielä tiukempaa.

- Eiliseen verrattuna hyvä nousu: tällä reissulla neljä erää harjoiteltiin lentopalloa ennen kuin päästiin mukaan peliin. Nyt on kolme tärkeää kotipeliä tulossa ja oli tosi tärkeää saada oma peli kasaan.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

- Me pehmenimme vähän ja erityisesti torjuntapuolustuksessa mutta kuitenkin voitimme 3-0. Ja kolme pistettä oli ottelun tavoite. Ja se saatiin, joten ei ole syytä jälkipohdinnoille tai syytä tehdä tästä ongelmaa. Totta on että pehmenimme enemmän kun oli tarkoitus, mutta yleisesti ottaen pelasimme hyvin, 3-0. Ja teimme hienon paluun toisessa erässä, joten olen tyytyväinen. Kolme pistettä. Hyvä juttu.

Saana Lindgren WoVo;

- No en ehkä ole hirveen tyytyväinen omaan peliin, hyökkäys kulki. Vastustajalla oli hyvä torjunta – eli tuli ehkä turhaan koiteltua kovia hyökkäyksiä. Syöttöpeliä en saanut tänään vaan toimimaan. Toinen erä oli tosi hyvää peliä ja pystyttiin oikeasti haastamaan Kerhoa mutta sitten ne ratkaisun paikat – niissä oltiin vähän ehkä pehmoja eikä löytynyt sitä kanttia ratkaista. Niissä pitää vaan olla kova.

Daniela Öhman Lentiskerho:

- Oli tosi kiva peli. Meillä vähän ehkä ailahteli mutta WoVo tuli tosi hyvin. Se oli kiva - kun meni vähän tiukoillekin niin pystyimme haastaan itseämme erien lopussa. Ja se oli kiva myös että moni sai peliaikaa. Omassa pelissä hyökkays kulki mutta torjunta oli vähän sitä-sun-tätä. Mutta oli kiva pelata.

Ottelun tilastonostoja
* Hämeenlinnan on voittanut 8/9 viimeisistä otteluistaan
* Hämeenlinnan on voittanut 4 viimeisintä kotiotteluaan
* WoVolla 23 perättäistä vierastappiota, edellinen voitto 5.10.2019 Puijosta
* Hämeenlinna on voittanut 3 edellistä joukkueiden kohtaamista ja 20/21 edellisestä.
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 25-4 Hämeenlinnalle
* Ottelussa kohtasivat liigan pistetilaston kärkikaksikko: Saana Lindgren WoVo 434 - Yasmine Madsen Hämeenlinna 413. Lisäksi Hämeenlinnan Lena Leonenko on pistetilaston 4. (323)
* Hämeenlinnan Lena Leonenko on ässätilaston 5. (33) ja Daniela Öhman 6. (31)
* Hämeenlinnan Julia Miniuk on torjuntatilaston 1. (60)
* WoVon Outi Polso on vastaanottotilaston 3. (54%) ja Oona Viljanen pistetilaston 8. (277)

Hämeenlinna - WoVo
3-0 (25-13, 32-30, 25-21)
Hämeenlinna: Öhman 14/+12, Madsen 12/+7, Tuominen 12/+7
WoVo: Lindgren 16/+3, Viljanen 11/0, Karjalainen 7/+6
Ässät 7-5, syöttövirheet 6-8, torjunnat 11-6, hyökkäys% 44-38, vastaanotto% 42-35

Pistekilpailu:
3 Öhman Hämeenlinna
2 Tuominen Hämeenlinna
1 Lindgren WoVo

PROlibero
Doehrmann Hämeenlinna

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
2) Hämeenlinna 18-6, 53 p
10) WoVo 5-17, 16 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
MA 15.2. 18:30 Hämeenlinna - Puijo Wolley
LA 13.2. 17:00 WoVo - Liigaploki Pihtipudas

Naisten liigan seuraavat ottelut
TI 9.2. 18:30 LP Kangasala - OrPo
TO 11.2. 18:30 LP Viesti - LP-Vampula
LA 13.2. 17:00 Pölkky Kuusamo - LP-Vampula
LA 13.2. 17:00 WoVo - Liigaploki Pihtipudas
SU 14.2. 17:00 JymyVolley - LP Kangasala
SU 14.2 17:00 LP Viesti - Puijo Wolley
MA 15.2. 18:30 Hämeenlinna - Puijo Wolley
MA 15.2. 18:30 OrPo - Pölkky Kuusamo
TI 16.2. 18:30 LP Kangasala - Pölkky Kuusamo
KE 17.2. 18:30 LP-Vampula - JymyVolley
KE 17.2. 18:30 LP Viesti - Liigaploki Pihtipudas
TO 18.2. 18:30 LP-Vampula - Kuortane

Kuvat:
Keijo Tuomela / Jymy
Jouko Uschanoff / Hämeenlinna
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin