Surgut osoitti Tiikereille kovuutensa

02.12.2015

Venäjän Superliigan viime kauden nelonen Gazprom-Ugra Surgut osoitti kovuutensa Kokkolassa keskiviikkona ja vei voiton Tiikereistä CEV Cupin 2. kierroksen avausosassa erin 1-3 (25-20. 22-25, 23-25, 23-25).

Kokkolan jäähallissa katsojia oli komeasti 2275.

Koko syyskauden mykoplasmasta kärsinyt hakkuri Lelu Ojansivu aoitti ottelun, mutta joutui siirtymään vaihtoon kolmanness erässä. Ojansivu ehti tehdä 8/+4. Hakkuriksi tuli Antti Ropponen, joka keräsi ennakkoluulottomasti tehot 6/+1.

Romans Sauss (13/+5), Enderwin Herrera (12/+4) ja joukkueen parhaan palkittu Antti Leppälä (11/+7) olivat joukkueen tehokkaimmat.

Vieraista yleispelaajat Aleksey Rodichec teki 20/+7 ja Dmitry Ilnykh 15/+7.

Ensimmäisen erän alku oli täynnä virheitä. Sitten Gazprom-Ugra Surgut sai otteen pelistä ja johti kahteen kertaa viidellä pisteellä (12-8 ja 14-9). Tiikerit kuitenkin kuroivat eron kiinni ja menivät erän lopussa viiden pisteen johtoon vieden erän. Tiikereiden puolustuspeli oli näyttävää ja se ratkaisi erän.

Toinen erä alkoi Gazprom-Ugra Surgutin pienellä johdolla… Erän puolessa välissä Tiikerit siirtyivät johtoon, mutta ote ei pitänyt. Tilanteesta 18-14 tilanteeseen 19-22 Gazprom-Ugra Surgut otti pisteen toisensa perään ja ratkaisi sillä erän.

Kolmannen erän alussa Tiikerit vaihtoivat hakkuria: Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu siirtyi syrjään ja Antti Ropponen tuli tilalle. Hetkeä myöhemmin Gazprom-Ugra Surgutkin vaihtoi hakkuria. Konstyantin Bakun siirtyi penkille ja kentälle tuli Aleksandr Chefranov. Tiikerit johtivat vielä tilanteessa 15-11, mutta sen jälkeen Gazprom-Ugra Surgut otti ohjat käsiinsä ja vei erän tiukimmalla mahdollisella erolla.

Neljäs erä oli tasaista taistelua, jossa piste-ero ei ollut kertaakaan yhtä suurempi. Näin edettiin tilanteeseen 16-15 saakka. Sitten Tiikerit onnistuivat nykäisemään kahden pisteen eron. Gazprom-Ugra Surgut kuitenkin kuittasi tilanteen äkkiä ja siirtyi johtoon vieden erän, voittaen ottelun erin 3-1.

Gazprom-Ugra Surgut, apuvalmentaja Ruslan Zhbankov:

- Tiikerit pelasivat aika hyvin. Heidän pelissään passit ovat nopeampia, jonka johdosta meidän torjuntamme oli vaikeuksissa. Meidän joukkueemme ja etenkin hakkuri ei pelannut omalla tasollaan. Yleispelaajat pelasivat meidän puolella parhaiten samoin kuin keskitorjuja Aleksei Safonov. Sekä valmentaja että pelaajat eivät olleet tyytyväisiä peliimme. Tiikereistä erottui passari Steven Kehoe. Periaatteessa tämä oli tasainen peli, jossa torjuntapelimme oli parempaa.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Kiitos talkoolaisille. Makea tunnelma ja erikoinen tilaisuus. Parhaimmillaan pelasimme huikeata lentopalloa. Hyökkäyspelaamisemme ei ihan riittänyt, mutta puolustuspelaamisemme oli hyvää. . Muutama syöttöputki ratkaisi erät ja pelin.

Toinen osaottelu pelataan kahden viikon päästä 15.12. Surgutissa. Tiikereiltä vaaditaan jatkopaikkaan vähintään 3-1-voitto ja päälle ns. kultaisen erän voittaminen.

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista SMCU Craiova (Romania) - Olympiakos Piraeus (Kreikka). Olympiakos voitti avausosa vieraissa 2-3.

Keskiviikon ottelun avauserässä Surgut karkasi jo 9-14-johtoon ennen kuin Tiikerit sai pelinsä käyntiin. Loppuerä oli kotijoukkueen melkoista showta ja se merkittiin lopulta numeroin 25-20.

Kolmessa seuraavassa erässä Tiikereillä oli mahdollisuutensa, mutta vierasjoukkue rutisti erien loput selkeästi virheettömämmin voitokseen.

Kuvat: Tommy Lågland / Tiikerit