Seuraa meitä somessa:

Team Lakkapää ja TUTO Volley karsintaan - Ettan kausi päätökseen yhdeksännellä tilalla

13.03.2022

Miesten runkosarja päättyi sunnuntaina ja Ettan voitettua vajaamiehisen Tiikerit 3-1 päättyivät samaaan aikaan Savo Volleylle hävinnyt Team Lakkapää sekä TUTO Volleyn jatkamaan kautta karsinnoissa. Joukkueet kohtaavat paras viidestä -ottelusarjassa, jonka häviäjä pelaa liigapaikasta 1-sarjan voittajan kanssa.

Savo Volley päätti runkosarjan kotivoittoon ja lähetti Team Lakkapään karsintoihin

Tähän mennessä vähemmän peliaikaa saaneet nuoret miehet näyttivät, että potentiaalia riittää.

Savo Volley päätti Mestaruusliigan runkosarjan tutussa ja turvallisessa Pielaveden liikuntahallissa kolmen pisteen voittoon Team Lakkapäästä lukemin 3-0 (25-18, 27-25, 25-23).

Rovaniemeläisvierailla oli vielä teoreettinen mahdollisuus välttää liigan karsintaottelut, mutta edes voitto Pielavedellä ei olisi riittänyt, kun Lentopalloseura Etta saalisti Kokkolassa kaikki pisteet.

Valmentaja Timo Tolvanen peluutti Pielavedellä aiemmin vähemmälle peliajalle jääneitä nuoria miehiä, ja nuorisokaarti osoitti, että potentiaalia löytyy.

Hakkurina pelasi Veikka Lindqvist, joka oli pitkään hieman vajaakuntoinen sairastelun vuoksi. Nyt nuori mies esiintyi vakuuttavasti niin hyökkäyksessä, syöttöruudussa ja hienosti myös torjunnassa. Hän keräsi illan korkeimmat pisteet 19/+12. Torjuntapisteitä hän kahmi neljä.

- Ihan mukava fiilis oli pelata pitkästä aikaa. Sairastelun huomasi vielä, meinasi kolmannessa erässä ruveta jo hapottamaan, kommentoi Lindqvist esiintymistään.

Valmentaja Tolvanen paljasti, ettei joukkue ollut valmistautunut kenties ihan samalla intensiteetillä illan peliin kuin normaalisti.

- Meille oli hieno juttu, että pystyimme varmistamaan runkosarjan voiton jo edellisessä pelissä. Olemme aloittaneet pudotuspeleihin valmistautumisen jo sen jälkeen, ja tähän otteluun ei laitettu niin paljon fokusta, sanoi Tolvanen.

- Annoimme nyt peliaikaa nuorille, ja on erittäin tärkeää huomata, että meillä on kaikki kortit käytössä, kun pudotuspelit alkavat.

- Tähän peliin olen ihan tyytyväinen, jos pistän silmäni kiinni tuon syöttöjen virhemäärän (19 kpl) kohdalla. Viimeksi Loimua vastaan meille tuli myös paljon syöttövirheitä, mutta tänään vastapainoksi saimme syöttöön myös paljon tehoja.

Syöttöruudussa vahvoja olivat Mikko Räsänen (4 ässää), Ilja Ivanov (3), Aleksei Zhbankov (2) ja Lindqvist (1 ässä).

Vastustajan paras pelaaja Lasse Jäntti myönsi, että kausi on ollut joukkueelle vaikea.

- Saimme mitä ansaitsimme. Kymmenes sija sarjassa on meille ihan oikein, pohti savolaisillekin tuttu pelimies.

Vielä tutumpi mies savolaisille ja ennen kaikkea pielavetisille on vastustajan valmentaja Alberto ”Allu” Salgado. Vuosikaudet Pielaveden Sammon hakkurina häärinyt hondurasilainen sai Pielaveden illassa lukuisat kättelyt ja halailut paikallisilta.

Itse pelistä Salgado löysi hyviäkin asioita.

- Pari kertaa meille tuli helppoja virheitä. Meidän täytyy vielä jatkaa seuraavat viikot.

Savo Volley aloittaa pudotuspelit Vantaa Ducksia vastaan torstaina 17. maaliskuuta Kuopiossa.

Savo Volley - Team Lakkapää 3-0
25-18, 27-25, 25-23
Koti:Lindqvist 19/+12, Räsänen 16/+7, Pennanen 6/-3
Vieras:Aponza 13/+3, Aponza 10/+7, Gustavsson 9/+1
Katsojia: 201

Joukkueiden MVP:t
Veikka Lindqvist, Savo Volley
Lasse Jäntti, Team Lakkapää

PROlibero
Sho, Savo Volley

Ottelutilasto

Markus Väisäsen mittava ura hienoon päätökseen Ouluhallilla

Ensin pakolliset asiat pois alta. Tiikerit täytti velvollisuutensa parhaan kykynsä mukaan, ja kokosi riittävän määrän pelaajia aina B-junioreista ylöspäin pelaamaan ottelun, joka oli käytännössä pelattu jo ennen alkuaan. Tiikereiden vakiokuusikosta kentällä olivat tällä kertaa ainoastaan Joska Försti, Teemu Lahti ja Aleksi Mäkiluoma, joista viimeisin myös vieraalla pelipaikalla. Sairastuvalla olleiden Benjami Montosen, Ville Sihvosen, Leevi Väänäsen, Jere Mäkisen, Roope Keskisen, Oskari Keskisen, Tatu Venetjoen, Rami Rekomaan ja Matias Saviaron tilalle oli hälytetty pikakomennuksella nuoret B-juniori-ikäiset Niko Kaustinen, Ossi Myllykangas ja Veeti Niinikoski.

Poikien ennakkoluulottomasta ja reippaasta esiintymisestä huolimatta runkosarjan yhdeksännen paikan varmistaneen Ettan kyyti oli kehityskaaren vaiheeseen verraten aivan liian kylmää. On erittäin vaikea nähdä kummankaan joukkueen puolelta, ketä tällainen ottelu palvelee. Voittajasta ei ollut missään ottelun vaiheessa pienintäkään epäselvyyttä, mutta Etta söi pakkopullansa ryhdikkäästi, ja teki riittävän välttääkseen karsintoihin joutumisen. Kotivoitto Ettalle siis lukemin 3-0 (25-14, 25-19, 25-19).

Ottelu oli molemmille joukkueille ”pelataan pois alta kun käsketään” -tyylinen rallattelu. Tiikereiden nuoret Niko Kaustinen, Ossi Myllykangas ja Veeti Niinikoski tekivät miehen työn jo liittymällä joukkueen matkaan ja ottamalla ennakkoluulottomasti haasteen vastaan pelata liigatasoista joukkuetta vastaan. Teemu Lahti, Aleksi Mäkiluoma ja Arttu Tupeli hoitelivat suurimman osan pelaamisesta, mutta nuorukaiset täyttivät paikkansa ikäisekseen loistavilla esityksillä. Liberona pelannut Niinikoski teki voitavansa vahvojen syöttöjen ja hyökkäysten edessä, ja keskareina pelanneet Kaustinen ja Myllykangas avasivat myös Mestaruusliigan pistetilinsä. Poikkeuksellisesti hakkurin paikalla pelannut Tupeli keräsi joukkueensa komeimman pistesaaliin 14/+3, ja palkittiin joukkueensa parhaana.

Kotijoukkueen esityksistä ei tänään latausta puuttunut, kun palloa iskettiin karsintojen välttämisestä. Ennakkoon oli tiedossa suurin piirtein, minkälaisella joukkueella Tiikerit on tänään liikkeellä, joten ylimielisyyteen tai liikaan puristamiseen sortuminen olisi voinut olla hyvin helppoa. Kotijoukkue kuitenkin hoiteli oman osuutensa riittävän hyvin, ja kausi päättyi runkosarjan myötä tähän iltaan. Niin päättyi valitettavasti myös yksi hieno lentopalloura, kun ottelunsa numero 450 tänään pelannut Markus Väisänen vaihdettiin kentältä viimeisessä erässä tilanteessa 4-4 pari minuuttia kestäneiden seisovien aplodien saattelemana. Myös ottelun parhaana pelaajana palkittu Väiski ripusti pelikengät symbolisesti verkkoon roikkumaan ottelun päätteeksi, ja pääsi purkamaan tuntojaan myös lehdistötilaisuuteen, jossa ei juuri kuivia silmiä nähty. Myös parhaan pelaajan palkinnon käteen saadessaan Väisänen kuisaksi allekirjoittaneen korvaan saaneensa juuri säälipalkinnon. Ei, Make, olit ehdottomasti illan suurin tähti, ja ansaitsit 100% viimeisen ottelun tittelistäsi. Oli tietyllä tavalla hienoa että Make pääsi päättämään uransa Tiikereitä vastaan, kuuluihan Make tärkeänä osana Tiikereiden muutaman vuoden takaiseen mestaruusdynastiaan ennen Ouluun siirtymistään. Hiljattain 32 vuotta täyttänyt Väisänen vietti viimeiset seitsemän kautta Ettan paidassa, josta pitkän pätkän myös joukkueen kapteenina. Keski-Savon Paterin ja Pieksämäen Tsempin kautta suurempiin ympyröihin matkanneen Väiskin kaapista löytyy niin Suomen cupin voitto kuin kaksi Suomen mestaruutta, sekä kaksi SM-hopeaa, joista jälkimmäinen Ettan paidassa kaudella 2018-2019. Lentopalloseura Etta on onnellinen saadessaan olla näin iso osa näin hienoa lentopallouraa, ja erityisen ylpeä siitä, että Make pystyi päättämään uransa Ettan paidassa ja omilla ehdoillaan. Sinua tullaan ikävöimään, Make, eikä koskaan unohtamaan!

Arttu Tupeli, Tiikerit:

- Ihan järkevä peli pelattiin. Itseltä ihan hyvä peli, vaikka tänään oliki vähän vieras paikka.

Markus Väisänen, Etta:

- Pari pitkää päivää on takana, ja saatiin viikon tavoite täyteen. Kiitos Kokkolan Tiikereille kun saatiin peli pelattua hyvässä hengessä ja runkosarja päätökseen. Tsemppiä heille tulevaan, yleisölle Oulussa ja kaikille muillekin, jotka ovat olleet mukana, on ollut hieno matka. Enemmän kuin omaa uraa tai sarjasijoituksia enemmän on ollut nyt mielessä että pidetään toisistamme huolta ja autetaan kaveria. Autetaan yhdessä tätä meidän hienoa lajia eteenpäin, ja saadaan kunniakas kevät tämän kauden lopuksi, se on minusta tärkeintä. Olen päässy lajia pelaamaan tätä lajia monilla paikkakunnilla, Pielavedellä Sampossa, Keski-Savon Paterissa, siitä Savonlinnaan ja Kokkolaan, jotka ovat kaikki hienoja lentopallopitäjiä. Kokkolassa pääsin elämään meidän lajissa harvinaista buumiaikaa, ja siitä sitte Ettaan, jossa meniki sitte pitkä pätkä Ollin kanssa. Joka paikasta on jotain jäänyt mukaan. Totta kai mitaleita on kertynyt, mutta enemmän mieleen on jäänyt ne ryhmät ja ihmiset, pitkän uran varrelta ei kannata alkaa mitään yksittäistä nostamaan kohokohdaksi.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Vähän tossa Väiskin puheenvuoron jälkeen tuli fiilis että kannattaako sanoa mitään. Hienoja sanoja hienolta mieheltä, joka on tehnyt suomalaisessa lentopallossa nätin uran. On jaksanut painaa siviilityön ohessa ja on antanut lajille paljon paitsi Oulussa ja Kokkolassa, myös ympäri Suomea. Se on tärkein asia joka tästä pelistä kannattaa nostaa esiin. Iso kunnioitus on Väiskiä ja hänen uraa kohtaan. Itse peli sitten pelattiin pois kun pakko oli, meidän kolmestatoista miehestä yksitoista on saanut koronatartunnan. Oliko meillä pelikuntoisia miehiä tänään riittävästi, en tiedä, liiga päätti meidän puolesta että tänne on pakko tulla ja pelata peli pois. Sarjan päätös on surkea kun kattoo minkälaisia pelejä pelataan ympäri Suomea. Tämä ei tietenkään ole Ettan vika, millään tavalla en halua heitä siitä syyllistää. Ei tämmöset pelit ja tapahtumat palvele tätä lajia ollenkaan, sitä ehkä kannattais lajiyhteisössä hieman miettiä jatkoa ajatellen. Meilläkin alkaa pudotuspelit keskiviikkona, ja meidän täytyy tehdä kaikki mahdollinen että saadaan siihen mennessä riittävästi miehiä terveeksi. Yhtään potilasta ei laiteta silloinkaan kentälle. Pudotuspeleihin meidän täytyy totta kai kääntää katseet mahdollisimman äkkiä eikä jäädä tähän vellomaan. Eteenpäin mennään.

Olli Kuoksa, Etta:

- Nyt oli tosi pitkä kausi, oli kaikennäköistä. Joulun jälkeen joukkueella oli kasassa kuusi pistettä, ja sen jälkeen onnistuttiin kairaamaan 18 pistettä ja varmistettua suora sarjapaikka. Pirun kova temppu joukkueelta ja pelaajilta, minkä työn sen eteen tekivät, siitä heitä täytyy kyllä kiittää. Markukselle, hieno mies ja hieno ura, ei ole koskaan juuri tarvinnut käskeä tekemään hommia. Tietyllä tapaa on ikävää että tuollaisia ihmisiä lähtee pois, mutta Make alkaa olla siinä kunnossa että pakko on lopettaa, ei hirveesti ehjiä paikkoja oo jäljellä. Toivottavasti jatkaa jossain muodossa meidän organisaatiossa, tuollaiselle kaverille löytyy aina tilaa.

Etta - Tiikerit 3-0
25-14, 25-19, 25-19
Koti:Niinivaara 10/+8, Pennanen 9/+8, Väisänen 9/+6
Vieras:Tupeli 14/+3, Lahti 12/+3, Mäkiluoma 8/+0

Joukkueiden MVP:t
Markus Väisänen, Etta
Arttu Tupeli, Tiikerit

PROlibero:
Anssi Hakala, Etta

Ottelutilasto

  Takaisin