Seuraa meitä somessa:

Tiikereille libero Japanista

16.06.2015

Tiikereille libero Japanista Suomen mestarin Kokkolan Tiikerien uusi libero on japanilainen Taichiro Koga,25, yksivuotisella sopimuksella.

Nagasakissa syntynyt ja Inazawassa asuva 170-senttinen Koga on valmistunut kansainvälisestä Budo yliopistosta vuonna 2011. Hän on opiskellut terveyskasvatuksen ja fysiikan opettajaksi. Hän on pelannut Japanin joukkueen mukana Aasian cupissa vuonna 2012 sijoittuen kolmanneksi. Seuraavana vuonna maansa edustuksia kertyi Itä-Aasian turnauksesta, jossa joukkueen sijoitus oli toinen sekä Kazanissa 2013 pidetyistä opiskelijoiden Universiadeista, jossa Japanin sijoitus oli kolmas. Libero Koga valittiin Universiadien parhaaksi puolustajaksi.

Viime kaudella Japanin pääsarjassa hänen joukkueensa Toyoda Gosei Trefuerza sijoittui ruotsalaisen päävalmentaja Anders Kristianssonin johdolla kolmanneksi. Kansainväliseen Toyota-konserniin kuuluva Toyoda Gosei yritys omistaa Trefuerzan lentopallojoukkueen. Taichiro Kogan viisi vuotta vanhempi veli Koichiro,30, pelaa myös liberona TG:n joukkueessa. Koichiro Koga on valittu tänä vuonna myös Japanin miesten lentopallomaajoukkueen liberoksi.

Kokkolan Tiikerit kiinnostui pelaajasta ja etenkin hänen taistelevasta asenteesta. Taichiro Koga aloittaa Tiikereiden ensimmäisenä ulkomaisena liberona harjoittelun Suomen mestarijoukkueessa elokuun alussa.

  Takaisin