Tiikereille makea kotivoitto Ettasta

16.11.2021

Tiikerit ja Etta tarjoavat aina hienoja lentopallotapahtumia. Tiistai-ilta ei poikkeusta tehnyt. Jännittävä ottelu päättyi lopulta Tiikereiden voittoon: 3-1. Erät 25-21, 25-17, 20-25, 25-21.

Ensimmäinen erä oli pitkään erittäin tasainen. Tilanteessa 8-6 Tiikereillä oli kahden pisteen ero. Etta tasoitti, sitten mentiin tasatahtiin ja seuraava kahden pisteen ero nähtiin vasta, kun Joska Försti torjui vieraiden Jakub Petrasin, 23-21. Petrasille sattui erän loppuun musta hetki. Hänen virheestään tuli Tiikereiden 24-21 ja heti perään Tiikerit torjui hänet, 25-21.

Toinen erä oli kotijoukkueen. Etta ei erässä saanut pisteputkia. Tiikerit puolestaan voitti lähes kaikki pitkät taistelupallot. Erä oli Tiikereiden ylivoimaa ja viimeisen pisteen iski Antti Leppälä.

Pitkä erä paljon muuttaa voi. Petras löysi huikean vireen ja sytytti vierasjoukkueen. Tiikerit pääsi muutaman kerran lähelle, mutta aina esiin tuli Petras ja kuritti kotijoukkuetta. Toki Petras myös virheitä teki, mutta kokonaisuutena erä meni häneltä plussan puolelle.

Oskari Keskisen pari hienoa iskua piti Tiikereitä erässä mukana, mutta Etta piti pintansa. Eetu Pennasen ässä päätti erän.

Neljännessä erässä nähtiin kovaa taistelua. Teemu Lahden ässällä Tiikerit johti 11-7. Petras ja koko ajan peliään parantanut Michael Michelau pitivät vieraita pelissä mukana. Etta nousi pisteen päähän, 14-15. Ilmassa oli ratkaisun makua, kun Michelau teki syöttövirheen ja heti perään Försti syöttö ässän, 17-14 Tiikereille.

Antti Leppälän hyvällä syöttövuorolla lähti Tiikerit karkumatkalle. Kun vielä Petras sortui virheisiin, otti valmentaja Olli Kuoksa hänet penkille muutaman pallon ajaksi.

Leppälä syötti ässän, 22-16 ja Keskiset Roope ja Oskari torjuivat Michelaun, 23-17, niin homma alkoi olemaan selvä. Etta otti vielä muutaman pinnan, kunnes Jere Mäkinen päätti ottelun.

Jakub Petras, Etta:

-Takana oli kaksi voittoa ja uskottiin kolmanteenkin, mutta ei siihen pystytty. Paljon on vielä töitä. Olen pettynyt. Tappio aina kirvelee. Ottelussa oli hyvä tunnelma. Suomen liigapeleissä yleensäkin.

Roope Keskinen, Tiikerit:

-Kaksi erää tuli, varsinkin toinen, aika helposti. Etta paransi tauon jälkeen. Kolmas erä oli tiukka mutta ei sitä saatu. Oli mukava saada peliaikaa. Jokaisesta minuutista pitää nauttia.

Olli Kuoksa, Etta:

-Meidän syöttö oli aivan liian pehmeää kahdessa erässä. Ei tuolla syöttöpelillä Tiikereitä voiteta. Hattua nostan Mikko Keskisipilälle. Sapluuna on aika selkeä, sen murtaminen vaatii paljon töitä. Hyökkäyspelissä ollaan turhan paljon ulkomaalaisten varassa. Haluan pelata uudestaan Tiikereitä vastaan.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Kahdessa erässä meidän vastaanotto oli erinomaista ja oma syöttö riittävän hyvää. Tauon jälkeen Etta rupesi ottamaan enemmän riskiä syötössä ja hyökkäyksessä. Jaksettiin olla kärsivällisiä. Helpolla ei voitto tullut.

Kokkolan Tiikerit - Etta
3-1 (25-21, 25-17, 20-25, 25-21)
Koti:O.Keskinen 22/+18,Leppälä 14/+11,R.Keskinen 11/+8
Vieras:Petras 26/+9,Michelau 22/+10,Pennanen 8/+3
Ässät 4-5, syöttövirheet 11-13, torjunnat 12-4, hyökkäys% 47-43, vastaanotto% 53-43