Seuraa meitä somessa:

Tiikerit kärkikamppailun herra

13.12.2014

Kokkolan Tiikerit haki täyden pistepotin perjantaina Sastamalasta ja samaan aikaan Hurrikaani-Loimaa otti 3-1-voiton Loimusta.

Tiikerit loikki voittoon 120 lasissa

Kauden ennätysyleisönkään tuki ei auttanut Vammalan Lentopalloa saamaan otetta Kokkolan Tiikereistä. Mestaruusliigan kärkikamppailun vei Tiikerit otettuaan voiton suoraan lukemin 0-3, erät 23-25, 23-25 ja 23-25. 1119 katsojaa odotti VaLePalta maanantain Loimu-ottelun perusteella tehokasta pelaamista ja peli-iloa. Vaan toisin kävi, kun kotijoukkue ei syttynyt parhaimpaansa kuin hetkittäin. Avauserässä VaLePa määräsi tahdin, mutta Tiikerit ajoi kiivaasti sastamalalaisia takaa ja tavoitti nämä ennen erän loppua.

-Otteemme kutistui erien lopuissa ja varsinkin Ojansivun ja Roman Saussin voimasyötöt olivat meille hankalia nostettavia. Vastaanottomme lisäksi puolustus ja torjunta eivät olleet tarpeeksi voimakkaita, jotta olisimme pystyneet viemään ottelun, VaLePan valmentaja Ugis Krastins myöntää.

Sastamalalaisten urakointiin kuuluu kolme ottelua viikossa ja se on huipputasolla jo liikaa. Lauantaina valepalaiset kohtaavat LEKA Volleyn ja ensi torstaina Zaksa tulee Vexve Areenaan CEV cupin matsiin Sen jälkeen matkustetaan kahden päivän huilauksen jälkeen Korsoon.

- 3 peliä on yhtä kärsimystä, sillä kukaan ei voi olla parhaimmillaan kolme kertaa viikossa, mutta palaamme huomenna jälleen verstaaseen. Oma vaikutuksensa on silläkin, että Zaksa syöttää voimahypäriä, LEKA on leijajoukkue ja Tiikerit siltä väliltä. Liikumme koko ajan erilaisessa ympäristössä, mutta emme valita tämän enempää, Krastins sanoo.

Tiikerien valmentaja Tommi Tiilikainen ja Lelu Ojansivu olivat tyytyväisiä voittoon.

- Meiltä oli Pasi Hyvärinen poissa, sillä hän palaa jalkavaivansa vuoksi kentälle vasta joulutauon jälkeen. Lauri Jylhä oli tänään liberomme ja hän pärjäsi aivan hyvin, koska itseluottamus on noussut onnistumisten myötä. Olimme VaLePaa rahtusen edellä. Numerot kertovat olennaisen ottelun asetelmista, taisimme pelata syksyn parhaan hyökkäyspelimme Tommi Tiilikainen hahmottaa.

Lelu Ojansivu odottaa Jylhän lisäksi VaLePan Sakari Mäkisen nousua vakiokuusikon peluriksi.

- Seuraan mielenkiinnolla kaksikon kehittymistä, sillä on hienoa saada suomalaisia uusia kasvoja Mestaruusliigaan. Kaksikko on osoittanut olevansa kylmäpäinen tiukoissakin paikoissa ja sehän lupaa hyvää jatkoa ajatelle, Ojansivu pohtii nuorten onnistumisen mahdollisuuksia.

Tiikerit jatkaa pisteistä kilvoittelua lauantaina Tampereella Rantaperkiön Iskun kanssa, ja Lelu Ojansivu lupasi jo suoran 3-0 –voiton joukkueelleen.

VaLePan parhaana palkittiin hakkuri Sjoerd Hoogendoorn 15 +10 ja Tiikerien
paras hakkuri Ojansivu 17 +15.

Valepan hyökkäys 53%, Tiikerit 56%
Valepan vastaanotto 55%, Tiikerit 51%
Torjunnat Valepa 5, Tiikerit 8

Ottelutilasto

Hurrikaani jälleen liian kova Loimulle

Paikallisvääntöpariksi muodostunut Hurrikaani-Loimaan ja Raision Loimun taisto päättyi cupin puolivälierien tapaan loimaalaisvoittoon. Hurrikaani kuittasi täyden pistepotin erin 3-1 (25-22, 23-25, 25-21, 25-23). Liigassa voitot ovat nyt tältä kaudelta 1-1.

Matti Oivanen oli illan hahmoja kahdeksalla ässäsyötöllä. Vladimir Cedic puolestaan keräsi 26/+19. Loimun tehokkain oli 19/+8 tehnyt Urpo Sivula.

Ville Kakko (Hurrikaani):

- Matin (Oivanen) syötöt olivat tänään rautaa. Kaikki herrat, jotka tänään kentällä kävivät, onnistuivat hienosti. Vladimir Cedic oli murhaava lopussa. Vastustajan hakkurin taso laski toisen erän jälkeen. Siinä tärkein syy tiukan ottelun kääntymiseen meille.

Henri Tuomi (Loimu):

- Muuten olimme pelissä mukana, mutta Oivanen oli kahdeksalla ässällään aivan pitelemätön.

Vladimir Cedic (Hurrikaanin paras):

- Tänään pelasimme ja voitimme nimenomaan joukkueena. Joka osa-alue toimi meillä hienosti. Kun kaikki toimii tällä tavalla, silloin me voitamme.

Tomi Rumpunen (Loimun paras):

- Kovat pelit ratkeavat pieniin virheisiin. Viime aikoina pelit eivät tästä syystä ole meille kääntyneet. Tämä ilta ryvetään, mutta huomenna taas nostetaan leuka rinnasta ja lähdemme kohti seuraavia pelejä.

Ottelutilasto

KUVIA OTTELUSTA


Kuvat:
Hurrikaani, Juuso Riponiemi
VaLePa, Mäsi

  Takaisin