Tiikerit nyt viidessä erässä Akaa-Volleyta parempi - Hurrikaani ja KyKy-Betset voittoihin

10.12.2023

Miesten Mestaruusliigan viikko päätettiin sunnuntaina kolmella pelillä. Kokkolan Tiikerit otti viikon toisen 3-2 -voittonsa kotona, nyt sarjakärki Akaa-Volleysta. Hurrikaani-Loimaa puolestaan löi Karelian Hurmoksen alkun vaikeuksien jälkeen 3-1 ja KyKy-Betset kotonaan TUTO Volleyn myös 3-1.

Hurrikaani-Loimaa löysi pelinsä avauserän jälkeen Joensuussa ja nappasi täydet sarjapisteet mukaansa erin 3-1. Nuutti Niinivaara loukkaantuminen synkisti loimaalaisten voittojuhlaa.

1.erä
Erän alku etenee tasaisena molempien joukkueiden hyökätessä tehokkaasti keskeltä. Erän hahmo Hurrikaanilta Greg Petty ja kotijoukkueelta tehokkain oli Janne Marttila. Nuutti Niinivaara loukkaantui ikävän näköisesti erän puolivälissä mikä sekoitti hetkellisesti vieraiden peliä. Väinä Rahko korvasi Niinivaaran itselleen vieraalla keskipelaajan paikalla. Erän loppu edettiin kotijoukkueen johdossa aina loppuun saakka. Erä Hurmokselle 25-22

2.erä
Toinen erä sujuu alusta asti vieraiden hallinnassa, kotijoukkueen sortuessa erässä viiteen syöttövirheeseen sekä viiteen hyökkäysvirheeseen. Vieraat karkasivat erän puolessa välin jo 12-16 johtoon, eikä enää luopunut siitä. Erä Hurrikaanille 20-25

3.erä
Kolmas erä oli toisinto toisesta erästä. Vieraat syöttivät kotijoukkuetta paremmin ja olivat hyökkäyksissään tehokkaampia. kotijoukkueella oli vaikeuksia saada hyökkäyksille tappajaa ja vieraat veivät kolmannen erän 19-25

4.erä
Neljänteen erään kotijoukkue vaihtoi ylespelaaja Korhosen tilalle nuoren Niko-Matias Puhakan. Puhakka toikin kaivattua energiaa kotijoukkueen tekemiseen ja hänen myötään saatiin laitahyökkäyksiin lisää tehoja. Tilanteessa 14-17 joutui kotijoukkue turvautumaan aikalisään katkaistakseen vieraiden Greg Pettyn syöttömyllytyksen. Tämä ei kuitenkaan auttanut vaan Petty pamautti heti aikalisän jälkeen ässän ja vieraat karkasivat 14-18 johtoon. Pettyn syöttövuorolla vieraat karkasivat jo 14-21 johtoon, eikä kotijoukkue enää siitä noussut. Neljäs erä vieraille 19-25 ja täten koko ottelu 1-3 Hurrikaanille

KyKy-Betsetille kauden kahdeksas voitto – TUTO Volley kaatuu neljässä erässä

Ennakkoon sunnuntai-illan ottelusta odotettiin tiukkaa otatusta. Kyyjärveläisyleisölle tarjottiin tänään hienoja palloralleja, kun molemmat joukkueet puolustivat sitkeästi loppuun asti. Ottelu kuitenkin KyKy-Betsetille 3-1 (25-16, 22-25, 25-19, 25-20).

KyKy-Betset aloittaa lähes samalla kaavalla kuin viimeksi TuToa vastaan. Erän alussa isännät menevät jo ratkaisevaan johtoon. Erityisesti syöttöruudussa nähtiin vahvaa tekemistä, kun ässiä napsui kolme kappaletta tilille ja TuTon vastaanotto jäi 41% Betonimiesten vastaanoton ollen 64%. Erityisesti laidoissa oltiin tehokkaita pisteiden teossa. TuTo Volleylla taas Rastamo teki neljä pistettä hyökäten. Erä KyKy-Betsetille selkeähkösti 25-16.

TuTo Volley heräilee päivän peliin toden teolla toiseen erään. Taululla oli äkkiä lukemat 1-5 vieraille. KyKy-Betset tasoittaa erän 10-10 tilanteessa, mistä edetäänkin pitkään pallon pomppien puolelta toiselle. TuTo Volley käy kahden pisteen johdossa tilanteissa 15-17 ja 19-21, mistä Betonimiehet onnistuvat vielä tasoittamaan. Erän lopussa kuitenkin turkulaisten syöttö oli tehokas ja KyKy-Betsetin vastaanotto jäi irti. Erä TuTo Volleylle 22-25. Huomioitavaa oli, että TuTon vastaanottoprosentti erässä oli 21% ja KyKy-Betsetin 43%. TuTo oli kuitenkin tehokkaampi hyökkäyksessä.

KyKy-Betset ottaa erän alusta johdon 5-2. Samalla nähtiin myös KyKy-Betsetin illan ensimmäinen torjunta Colin Lovejoyn toimesta. TuTo Volley tulee tasoihin 7-7. Erän alusta asti yleisö sai nähdä pitkiä palloralleja sekä hienoja puolustuksia puolin ja toisin. Kolmannessa erässä Betonimiehet hyökkäsivät tehokkaammin 53%, kun TuTon vastaava oli 46%. Erässä nähtiin kuitenkin myös paljon virheitä, kun KyKy-Betset tekee seitsemän suoraa virhettä ja TuTo Volley kuusi. Lopussa KyKy-Betset onnistuu ottamaan eroa turkulaisiin ja vie erän 25-19.

TuTo Volley menee toisen erän tapaan 1-5 johtoon ja pystyy nostamaan eroaan viiteen pisteeseen. Myös KyKy-Betsetin päävalmentaja Guntis Atars joutuu hieman ärähtämään joukkueelleen, mikä näyttikin olleen tarpeen, sillä Betonimiehet pääsevät kaventamaan eroa kahteen pisteeseen. Aivars Petrusevicsin syöttövuorolla kyyjärveläiset saavat tasoitettua erän pääsevät vielä pisteen johtoonkin. Tästä KyKy-Betset saakin otettua uuden vaihteen silmään ja ottavat ratkaisevasti eroa turkulaisiin. Erä Betonimiehille 25-20 ja peli 3-1. Erityisesti KyKy-Betset oli hyökkäyspäässä vahva ja Renars Jansons takoi erään peräti tehot 11/+10. Suurin ero pelissä tuli vastaanotossa, sillä koko pelin KyKy-Betsetin vastaanotto oli 51%, kun TuTolla 36%, mikä toi passari Joska Förstille haasteita rakentaa peliä

Renars Jansons, KyKy-Betset:

- Tutolla oli hyvä leijasyöttö. Ei saanut antaa pisteputkia, muuten he saivat syöttöään paremmaksi. Helpot pallot pitää nostaa tarkemmin. Voin silti pelata paremmin. Tänään oli hyvä päivä ja meni niin
kuin halusin. Olen melko notkea ja pääsen nopeasti ylös lattiasta, minusta on hauska puolustaa.

Jan Helenius, TUTO Volley:

- Ihan ok sujui peli kokonaisuudessaan. Alku oli tahmea. Vastustaja syötti alusta asti hyvin eikä pysytty sen perässä. Ottelun ratkeamisen kannalta merkittävä juttu oli, kun ei saatu Jansonsia kiinni. Keskeltä olisi pitänyt enemmän pelata, mutta vastaanoton kanssa oli haasteita Oma peli meni ihan ok, hyökkäys kulki tänään.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Odotettiin, että tulee kova joukkue, TuTo pelasi hyvin Akaa-Volleyta vastaan. Olimme hyvin valmistauduttu tämän päivän peliin. Meidän heikkous oli TuTon keskihyökkäyksen torjuminen. Torjuntapeliin en ole tyytyväinen, vaikka puolustettiin ja saatiin vaimennuksia. Jos laitamiehet olivat hyvässä paikassa, ei keskarit lukeneet peliä tarpeeksi hyvin. TUTO Volleylla on taitavat hyökkääjät ja he pääsivät hyödyntämään torjuntaa pisteiden teossa. Toisessa erässä epäonnistuttiin totaalisesti, TuTo syötti hyvin. Renars hyökkäsi tänään 70% tehoilla, mikä on keskitorjujien hyökkäysprosentti yleensä.

Jani Niskakangas, TUTO Volley:

- Peli olisi voinut olla vielä tasaisempi. Kokonaisuutena peli oli hyvä tasoinen ottelu. KyKy-Betsetillä oli aggressiivinen syöttö. Siihen nähden hyökättiin kuitenkin hyvin. Jos vastaanotto olisi ollut napsun parempi niin olisi varmaan tasaisempi peli ollut. Henkilönostin olisi tarvittu, että oltaisiin saatu Jansons kiinni. Ei ehkä osattu lukea hänen hyökkäystään. Täytyy hieman videolta katsoa puolustuspaikkoja, kun vielä yksi peli kyyjärveläisiä vastaan jäljellä. Hyökkäyksessä oltiin hyviä ja syötössä saatiin painetta, erityisesti leijasyötössä.

Kokkolassa viisieräinen jännitysnäytelmä - Tiikerit kukisti sarjajohtajan

Kokkolan Tiikerit pelasi keskiviikkona täydet viisi erää, kun joukkue kukisti VaLePa:n. Viiden erän trilleri nähtiin myös sunnuntaina, kun Tiikerit pelasi kotiottelun sarjajohtaja Akaa-Volleyta vastaan. Tiikereille kaksi sarjapistettä, vieraille yksi. Erät: 25-22, 25-19, 13-25, 21-25, 15-12.

Neljä tasaista erää, mutta kolmannessa Akaa-Volley oli selvästi parempi.

Tiikerit sai ottelun hyvän lähdön, kun Antti Leppälä/Anton Välimaa torjui hakkuri Matej Smidlin. Kotijoukkue hallitsi erää. Tiikerit puolusti hyvin, hyökkäsi hyvin ja vastaanotto toimi. Mikko Räsänen ja Smidl pitivät ajoittain vieraita mukana erän voittotaistelussa, mutta Tiikerit oli vahvempi.

Tiikerit aloitti vahvasti myös toisen erän. 3-0 tilanteeseen johtaneessa pallossa, libero Teemu Lahti teki pari huikeaa puolustusta ja Oskari Keskisen juju upposi kenttään. Akaa-Volley oli takaa-ajajana myös tässä erässä. Kotijoukkueen Jere Mäkinen syötti vaikean ja Lauri Jylhä pääsi vastapallosta iskemään 23-15. Smidl teki vieraille pari pistettä, 17-23, mutta kotijoukkue piti pintansa. Erä päättyi Jere Heiskasen syöttövirheeseen.

Pitkä erätauko kaiken muuttaa voi. Pari erää hieman pimennossa ollut Smidl innostui toden teolla pelaamaan ja sytytti vierasjoukkueen. Erä oli täysin vieraiden ja se päättyi Jere Tikkalan ässäsyöttöön.

Tiikerit paransi neljännessä erässä, jossa edettiin tasatahtiin. Kotijoukkue johti muun muassa 12-10, 13-11 ja 16-15. Pani Pitkänen tasoitti ja sama mies torjui vieraat johtoon, 17-16. Smidl nousi erän ratkaisijaksi. Tshekki iski 20-18 ja syötti ässän, 21-18. Räsäsen jujulla 23-20 ja Smidlin juju päätti erän.

Viides erä oli, kuten aina, pienestä kiinni. Tiikerit johti ensin 4-1. Pitkäsen johdolla Akaa nousi tasoihin, 4-4. Räsänen teki syöttövirheen, Keskinen syötti ässän ja Jylhä torjui Smidlin, 7-4 Tiikereille. Pitkäsen ässällä Akaa kavensi, 6-7. Keskinen iski Tiikereille 8-6 ja Rami Rekomaa torjui Smidlin, 9-6.

Smidl syötti ässän ja kavensi tilanteeksi 8-9. Tiikerit karkasi, 13-9. Vielä nousi Akaa parin pinnan päähän, mutta Keskinen iski illan viimeisen pisteen.

Sunnuntaina (17.12) pelaa Tiikerit viimeisen kotiottelun ennen joulua. Kokkolan Hollihakaan saapuu Vantaa Ducks.

Matej Smidl, Akaa-Volley:

-Kova peli. Kaksi erää Tiikerit puolusti ja torjui hyvin. Kolmannesta erästä eteenpäin parannettiin. Omaan esitykseeni en ole täysin tyytyväinen.

Teemu Lahti, Tiikerit:

-Kaksi erää hyvin puolustettiin, varmistettiin ja hyökättiin järkevästi. Sitten tuli klassinen pitkä erätauko ja peli muuttui. Miksi näin? Ehkä suurin taistelu on pään sisällä. Nyt mentiin pitkän kaavan mukaan. Kaksi pinnaa maistuu, toki kolmekin olisi ollut parempi. Paluu uusvanhaan rooliin (libero) on ollut ihan mukavaa.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

-Ensimmäiset kaksi erää ei pelattu hyvin. Tiikereiden torjuntapuolustus toimi hyvin. Tauolla saatiin rauhoitettua peliä ja hyökkäyspelimme parani. Kolmannessa erässä oltiin kuskin paikalla. Neljäs erä oli pelillisesti illan parasta. Viidennessä meidän kärsivällisyytemme ei riittänyt, vaan lyötiin torjuntaan.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Olihan se vuoristorataa. Kaksi erää puolustettiin hyvin. Toki vastustajakin auttoi meitä virheillään. Ottelussa oli hyviä pätkiä. Positiivista, että kentällä kaveriin luotetaan. Virhemäärä pysyi pienenä, jos unohdetaan kolmas erä.