Seuraa meitä somessa:

Tiikerit rutisti voiton viisieräisestä

08.02.2017

Kokkolassa pelattiin värikäs viiden erän peli Tiikereiden ja LEKA Volleyn kesken. Viimeisen erän vei Tiikerit ja siten ottelunumeroiksi saatiin 3-2 (25-19, 22-25, 25-21, 22-25, 15-8).

Ensimmäisen erän alku oli tasainen. Erän lopussa Tiikereiden tasaisempi suoritus laajalla rintamalla toi erän Kokkolalaisille. Antwain Aguillardin ässä ja muutama tehokas hyökkäys Antti Ropposelta toivat ratkaisevan piste-eron.

Toinen erä toi Tiikereille virhesuman ja passariksi tulleen Akseli Lankisen syöttöputki kaksine ässineen toivat riittävän piste-eron LEKA Volleylle, eikä se päästänyt Tiikereitä enää rinnalle.

Kolmas erä alkoi myöskin tasaisena. Tilanteessa 16-16 Lankinen pääsi jälleen syöttämään. Yhden ässän ja hyvien syöttöjen kautta LEKA siirtyi johtoon 19-16. Enderwin Herreran syöttövuorolla Tiikerit kuitenkin tiivistivät torjuntaansa ja siirtyivät johtoon 24-20. Sitä myöten erä Tiikereille.

Neljännen erän alku oli Tiikereiden osalta silkkaa virhesumaa. LEKA Volley johti parhaimmillaan 18-7. LEKA Volley taisi sen jälkeen vain odotella erävoittoa, koska Antti Ropposen, Enderwin Herreran ja Antwain Aguillardin syöttövuoroilla Tiikerit kipusivat liki. Tilanteeksi 23-21 LEKA Volleylle. LEKA onnistui kuitenkin ottamaan riittävät pisteet, joilla veivät erän.

Viides erä alkoi vuorostaan LEKA Volleyn virhesumalla ja sen seurauksena Tiikerit otti heti alkuunsa ratkaisevan piste-eron. Niin Tiikerit vei ottelun voiton.

Tapio Nissi LEKA Volley:

- En mökötä vaikkei voitettukaan. Peli oli melkoista vuoristorataa. Ensimmäisessä erässä Tiikereiden vastaanotto oli rautaa. Toiseen erään päätettiin lisätä syöttöön potkua. Neljännen erän sulaminen vaikutti vielä viidennessä erässä. Ei kuitenkaan pahaa sanottavaa pojista, mutta harmittaa. Teemu Silventoinen on ollut vatsavaivaisena ja siksi alussa liberona oli Simo Puttonen. Silventoinen tuli kuitenkin kentälle jo ensimmäisen erän aikana ja jatkoi ottelun loppuun. Passari Stavros Kasampalis pelaa harjoituksissa hyvin, mutta välillä pelissä fokus katoaa. Akseli Lankinen tulee silloin tilalle. Hän on nostanut tasoaan, kun on kilpailua. Näillä tilastoprosenteilla voitetaan monta peliä, vaan ei Tiikereitä. Meillä on hyviä kavereita, mutta vastassa oli parempi joukkue. Sarjan pistelaskumenetelmä ei helpota meitä, mutta tavoitellaan kuitenkin pudotuspelejä. Ugh, olen puhunut.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Nämä viisi erää kuvasi koko kautta. Pelataan hyvin, sitten homma leviää, sitten taas taistellaan itsemme takaisin kunnes taas fokus katoaa. Pelattiin siis sekä hyvin että huonosti. Passarilla välillä vaikeuksia löytää lyöjiä. Kun peli ”tökkäsi”, tuli huonoja passeja ja seuraavaksi hyökkäysvirheitä hyvistä passeista, vuorotahtiin. Pelattiin kaksi huonoa erää. Saatiin kuitenkin homma kasaan ja voitettiin peli. Meillä oli liian vähän keskipeliä, vaikka ne pinnoja tekivätkin.

Tiikerit on voittanut kaikki 15 joukkueiden keskinäistä ottelua Mestaruusliigassa.

LähiTapiolan pisteet
3 Del Valle Tiikerit
2 Leppälä Tiikerit
1 Ropponen Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - LEKA Volley 3-2
25-19, 22-25, 25-21, 22-25, 15-8
Kokkolan Tiikerit: Ropponen 22/+11,Hunt 20/+8,Aguillard 13/+11
LEKA Volley: Kaislasalo 22/+9,Porkka 14/+8,Karinen 12/+7
Katsojia: 513

Jukka Mäkihannun haastattelu

Antti Leppälän haastattelu

Teemu Silventoisen haastattelu

Ottelutilasto

Kuvat: Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin