Tiikerit rutisti voittoon ja cupin lopputurnaukseen

13.12.2021

Aivan huikeeta lentopalloa. Lajille loistavaa PR:ää. Näin voi hyvin sanoa maanantain Mestaruusliigaottelusta Tiikerit-Akaa Volley. Huippujännittävä ottelu päättyi Tiikereiden 3-2 voittoon. Erät: 16-25, 25-19, 21-25, 25-22 ja 15-13. Panoksena oli myös paikka Finnish Teknikum Cupin Final4 -lopputurnauksen. Sen paikan nappasi Kokkolan Tiikerit.

Ottelussa nähtiin loistavaa puolustuspelaamista, molemmilta joukkueilta.

Avauserä mentiin täysin vierasjoukkueen tahdissa. Akaa puolusti ja hyökkäsi hyvin. Tiikerit tekivät paljon virheitä.

Osat vaihtuivat toisessa erässä. Nyt puolestaan tiikerilauma hallitsi tapahtumia.

Kolmannessa erässä Tiikerit johti 15-10 ja vielä 19-16. Joni Mikkosen jujulla Akaa nousi ohi, 21-10 ja sama mies syötti ässän, 23-20. Antti Leppälä kavensi, 21-23, mutta Sauli Sinkkonen ratkaisi erän iskemällä 24-21 ja heti perään ässäsyötöllä 25-21.

Ex-tiikeri Anton Välimaan vaikeilla syötöillä Akaa avasi neloserän vahvasti, 3-0. Sama mies oli syöttöruudussa, kun Akaa meni 14-11 johtoon.

Tällä kertaa Tiikerit nousi vaikeasta tilanteesta. Jere Mäkinen iski 21-21, Urpo Sivula pysähtyi kolmen miehen torjuntaan, 22-21, Leppälä iski 23-22, Oskari Keskinen 24-22 ja erä päättyi Teemu Lahden iskuun.

Viides erä oli jännittävä. Erässä nähtiin harvinaisen paljon syöttövirheitä. Akaa johti 2-0, 3-1, 6-4 ja 7-5.

Tiikerit meni ohi, 9-8, mutta Akaa kuittasi nopeasti, 10-9.

Erän ja ottelun loppu oli hurjaa taistelua. Oskari Keskinen teki Tiikereille pari tärkeää pinnaa, 11-10 ja 12-11. Loppuhetkillä Akaa sortui virheisiin. Viimeisen pisteen Tiikerit sai Sivulan rajarikosta.

Joni Mikkonen, Akaa-Volley:

-Tuttu juttu. Tiikereitä vastaan pelataan aina tiukkoja pelejä, usein viisieräisiä.

-Mukavan tiukkaa vääntöä, mutta lopputulos ei mieluinen.

-Pohjoisen rundi (Rovaniemi, Kokkola) oli viimeiseen palloon asti hyvä. Menetettiin paikka cupin lopputurnaukseen.

-Yleisöönmenevä ottelu, jossa pienet erot.

Antti Leppälä, Tiikerit:

-Mukavaa voittaa. Revanssiteemalla otteluun lähdettiin.

-Kotiedun turvin saatiin homma käännettyä.

-Molemmin puolin nähtiin valtava määrä puolustuspalloja.

-Kyllä cup oli mukava lisäarvo ottelulle.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

-Kyllä harmittaa.

-Cup oli yksi tämän syksyn tavoite. Viides erä oli pienestä kiinni.

-Kaksi ensimmäistä erää mentiin selvin eroin, sen jälkeen tasaisissa merkeissä.

-Faneille iso kiitos. Kannustivat meitä Rovaniemellä ja myös täällä Kokkolassa.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Varsinkin pitkän tauon jälkeen muutaman pinnan peli.

-Kaikki pelit tuntuvat olevan tällaisia vääntöjä.

-Meillä on otteluruuhka ja neloserässä oltiin lähes sillassa, mutta ei luovutettu.

-Hyökkäyspelin kanssa on vielä tekemistä.

-Toivottavasti cupin lopputapahtumaan saadaan fanejakin mukaan.

Tiikerit - Akaa-Volley
3-2 (16-25, 25-19, 21-25, 25-22, 15-13)
Koti:Keskinen 19/+9,Leppälä 16/+14,Lahti 11/+2
Vieras:Sivula 19/+6,Sinkkonen 15/+10,Mikkonen 12/+8
Ässät: 1-4. Syöttövirheet: 13-19. Torjunnat: 10-10. Hyökkäysprosentti: 36-37.Vastaanottoprosentti: 52-45.