Tiikerit syrjäytti VaLePan Suomen Cupin Final4:sta - KyKy-Betsetille pisteet Joensuusta

06.12.2023

Kuusi edellisestä seitsemästä miesten lentopallon Suomen Cupista voittanut VaLePa ei ole helmikuussa puolustamassa mestaruuttaan, kun Kokkolan Tiikerit taisteli itsenäisyyspäivänä liigaottelun voiton ohessa Final4-paikan erin 3-2 (27-25, 22-25, 21-25, 25-14, 15-13).

Suomen Cupin Final4-paikan ovat nyt varmistaneet Tiikerit ja Savo Volley. Hurrikaani ja Raision Loimu ratkaisevat kolmannen paikan sekä Akaa-Volley ja 1-sarjan kärkijoukkue 16.12. tilanteen mukaan neljännen.

Lauantain tapahtuma Kampushallissa käynnistyi hiljaisella hetkellä pitkäaikaisen Tiikereiden seuratoimijan Reijo Koljosen muistoksi. Tämän jälkeen Kokkolan lauluveikot esittivät itsenäisyyspäivän kunnaiksi Finlandia-hymnin.

VaLePalta puuttui kokoonpanosta oikea käsi paketissa ollut yleispelaaja Aleksandar Andonovic.

Tiikereiden avaus: Välimaa, Keskinen, Jylhä, Mäkinen, Leppälä, Rekomaa, Lahti (L)
VaLePan avaus: Esko, Sivula, J.Leinonen, Franca, Ekman, Direito, Pennanen (L)

Avauserä mentiin aaltoilevasti. VaLePa johti erää vielä 21-23 -lukemisssa, mutta Tiikerit nousi voittoon kolmannella eräpallolla 27-25 muuten upean erän pelanneen Urpo Sivulan (9/+7 erään) lyödessä viistohyökkäyksen leveäksi.

Toisessa erässä VaLePa piti johtonsa loppuun asti vieden erän 22-25 Tiikereiden kaatuessa etenkin isoon syöttövirhemäärään (7). Rami Rekolmaa (6/+6) oli erän hahmo kaikesta huolimatta.

Kolmannessa noudatettiin edelliseen kaavaa ja sen vierat veivät Sivulan viimeistellessä 25-21. VaLePan vastaanotto- ja hyökkäysparanivat erään entisestään ja Sivula jatkoi kovan jäljen tekemistä (21/+16 kolmeen erään).

Neljännessä erässä nähtiin edellistä kovasti sisuuntunut Tiikerit ja kotijoukkue vei pelin viidenteen erään murskaavalla erävoitolla 2t5-14. VaLePan vastaanotto ja sitä kautta hyökkäys romahtivat edellisten erien tasosta.

Katkaisuerään kotijoukkue sai vahvemman lähdön (8-5), mutta VaLePan viiden pisteen putki käänsi erän jo sille (8-10). VaLePa johti erää vielä 10-12 -lukemissa, mutta sen jälkeen kotijoukkue vei lpput 5-1. Oskari Keskinen mätti kaksi viimeistä palloa pisteeksi Tiikereille.

Urpo Sivula, VaLePa:

-Kova taistelu. Harmittaa, kun paikka cupin final four-tapahtumaan jäi saavuttamatta. Se oli meidän tavoitteemme. Vaikea analysoida, miksi näin kävi. Omalta kohdaltani peli alkoi hyvin, mutta jossain vaiheessa rytmi katosi.

Anton Välimaa, Tiikerit:

-Siitä lähdimme, että jätetään kaikkemme kentälle. Tunnelma oli hieno ja Kampukseen voidaan toistenkin tulla. Pelimme paranee koko ajan, toki vieläkin parannettavaa löytyy. Cupin lopputurnaukseen on mukava päästä.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

-Pelimme oli hyvin samanlaista kuin viime aikoina ollut, ylä- ja alamäkeä. Treenien kautta se taas lähtee. Tänään torjunta/puolustus oli ero joukkueiden välillä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Hyvät fiilikset. Erittäin tasainen peli. Ainoastaan neljäs erä oli selvästi meidän, osittain myös kolmas VaLePa:n. Puolustettiin hyvin. Neljännessä ja viidennessä erässä meidän hyökkäystehomme olivat erittäin hyvät. Koko ajan uskottiin itseemme. Ei turhauduttu, vaikka virheitä tuli. Viides erä oli pienestä kiinni, ihan kolikonheittoa.

KyKy-Betset rutisti voiton ja nousi sarjaneloseksi

KyKy-Betset juhlisti itsenäisyyspäivää voitokkaasti Joensuussa kukistaen kotijoukkue Karelian Hurmosen erin 1-3 (24-26, 18-25, 25-22, 25-28). Voitto oli kyyjärveläisten kauden seitsemäs ja nosti joukkueen sarjassa neljänneksi. Hurmos on yhdeksäntenä voittotilin näyttäessä kolmea.

Tilastollisesti ottelu oli hyvin tasainen. KyKy-Betsetin hakkuri Renars Jansons oli jälleen vahva tehden 27/+17, saaden hyvää tukea 48% hyökkäysprosentilla tappaneesta Romans Saussista (17/+10). Kotijoukkueen ykkönen oli Janne Marttila (20/+11) hakkuri Osaias Sanchesin pelattua myös kohtalaisen hyvän pelin (20/+6) toki turhan suurella virhemäärällä. Nezar Harouk oli hyökkäyksessä virheetön (hyök. 9/15).

Renars Jansons, KyKy-Betset:

- Peli oli todella tiukka, se tuntui siltä koko ajan. Ehkä meillä oli edellisestä keskinäisen voitosta vähän enemmän itseluottamusta. Meillä oli lopussa onneakin.

- Oma peli oli aluksi vaikeaa, rytmiä ei löytynyt. Muutaman onnekkaan suorituksen jälkeen sain rytmin paremmaksi. Pientä hakemista passarin kanssa läpi pelin.

Janne Marttila, Hurmos:

- Kyllä se vaan harmittaa hävitä näitä pelejä tässä vaiheessa. Oli hyviäkin asioita ja uskotaan, että nämä alkaa kääntyä meille. Kiihekätunnelmainen peli tänään. Katseet heti eteenpäin, seuraava peli on pian.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Olen todella tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Hurmos osaa pelata, varsinkin kotona vaarallinen joukkue.Tarkoitus oli pelata enemmän keskeltä, mutta meidän keskarit olivat ihan jäässä. Sen takia piti palata loppuun taas ”normaaliin” (Jansons).

Daryl Tay, Hurmos:

- Verrattuna edellisiin peleihin, me pelasimme paremmin etenkin kolmannessa ja neljännessä erässä. Meillä lähtee ajatus välillä pelistä muualle. En voi syyttää pelaajia, ettei olisi yritetty.