Seuraa meitä somessa:

Tommi vs Eetu

22.03.2016

Runkosarjan voittajan Tiikereiden riveissä Tommi Siirilä ja kahdeksanneksi sijoittuneen Loimun riveissä Eetu Rantanen antavat kaikkensa joukkueilleen välieräpaikan edestä.

Siirilä puhkuu peli-intoa

Alajärvellä syntynyt Kokkolan Tiikereiden keskitorjuja Tommi Siirilä, 22, haluaisi jo aloittaa puolivälierät. Runkosarjan voittanut Tiikerit kohtaavat keskiviikkona kotonaan kahdeksanneksi sijoittuneen Raision Loimun.

Pitkänhuiskean Siirilän vahvin laji oli pitkään pesäpallo, mutta myöhemmin lentopallosta tuli hänen ykköslajinsa.

- Lentopallovalmentaja pyysi aikoinaan mukaan treeneihin, koska hän oli kuullut pitkästä nuoresta kaverista, 203 senttinen Siirilä paljastaa.

Toukokuussa 2012 maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Siirilä kertoo, että syksyn sairastelut ovat takanapäin. Hän on kevään peleihin tyytyväinen.

- Runkosarjassa onnistuimme joukkueena loistavasti. Meillä oli peleissä erilaisia kokoonpanoja, mutta siitä huolimatta pystyimme voittamaan koviakin joukkueita.

Tulevasta puolivälieristä Siirilä odottaa tiukkaa.

- Loimu on tuttu pudotuspelivastustaja. Odotan innolla keskiviikkoa. Joukkueen tavoitteena ei ole enempää tai vähempää kuin mestaruus.

Siirilää pidetään Mestaruusliigassa nuorena läpimurtajana. Samaa voidaan sanoa Loimun Eetu Rantasesta.

- Eetu on saanut liberon tontilla paljon vastuuta. Mielestäni potentiaalinen nuorukainen, Siirilä kehuu.

Rantanen odottaa kiihkeää kohtaamista

Raision Loimun libero Eetu Rantanen, 20, uskoo edessä olevan mielenkiintoinen puolivälierä. Loimu oli runkosarjassa kahdeksas, kun vastaan tuleva Kokkolan Tiikerit voittivat runkosarjan.

180 senttinen libero tutustui lentopalloon isänsä ja setänsä kautta.

- Kotiseudulla kerättiin paikallisia poikia pelaamaan, jolloin isäni ja setäni alkoivat valmentamaan meitä, Rantanen kertoo.

Loimun kausi ei ole ollut täydellinen. Rantanen toteaakin, että parempaa lähdettiin tavoittelemaan. Hän kuitenkin näkee kaudessa myös positiivisia puolia.

- Monella osa-alueella on menty eteenpäin. Esimerkiksi puolustuspelaaminen on kehittynyt.

Runkosarjassa mukavasti peliaikaa saanut Rantanen odottaa kiihkeää ja tasokasta puolivälierää. Hän uskoo, että hallit tulevat täyttymään innokkaasta yleisöstä.

- Molempien joukkueiden kotiluolissa on hienoa pelata. Tiikereillä on ollut peleissä äänekästä yleisöä, mutta samanlaista menoa on ollut myös meillä. Odotan että tunnelma on puolivälierissä huikea.

Rantanen on lahjakas nuori pelaaja, joka pelaa läpimurtokauttansa. Samaa voidaan sanoa myös Tiikereiden Tommi Siirilästä.

- Tommi on kova pelaaja, niin kuin on jo osoittanut pidemmän aikaa. Hän omaa kansainvälisen luokan raamit keskitorjujaksi. Fyysinen kaveri, joka nuoreksi pelaajaksi lukee hyvin peliä, Rantanen mainitsee.

  Takaisin