Seuraa meitä somessa:

TUTO Volley haki voiton VaLePasta - Loimu taisteli voiton Loimaalla

01.03.2023

Miesten täydellä keskiviikkokierroksella nähtiin TUTO Volleyn vierasvoitto VaLePasta, sen kanssa viimisestä pudotuspelipaikasta kisaavan PerPon voitto Kyyjärvellä ja Ducksin häviö samassa taistossa Joroisissa Savo Volleylle. Loimu puolestaan haki voiton Loimaalta viidessä erässä ja Hurmos jatkoi mainioita otteitaan voittamalla puhaasti Tiikerit Kokkolassa.

Joroisten pienessä hallissa nähtiin lähes viime vuoden toisinto

Vuosi sitten Savo Volley ja Vantaa Ducks kohtasivat Joroisten Urheilutalolla. Ottelu päättyi silloin savolaisten 3-1 -voittoon, ja yksi erä päättyi murskaavasti 25-7.

Keskiviikon illassa joukkueet olivat samat, loppulukemat olivat samat, ja yksi erä päättyi murskaavasti – nyt tosin vierasjoukkueelle lukemin 13-25.

Savolaiset saivat siis kuitenkin täydet sarjapisteet, kun loppulukemiksi kirjattiin 3-1 (25-23, 13-25, 25-17, 25-17).

- Ensimmäinen erä oli hyvää taistoa, mutta toisessa erässä vain toinen joukkue pelasi, pohti ottelun kulkua Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

- Pitkällä erätauolla sanoin pelaajille, että meillä on vielä mahdollisuudet kolmeen sarjapisteeseen. Joukkue reagoi siihen hyvin, ja varsinkin syöttö alkoi sen jälkeen kulkea hyvin.

- Hyvin pitkälle kysymys oli syöttörohkeudesta. Hyökkäyspuolella kaikki pelaajat olivat hyviä. Vastaanotto hieman takerteli.

Vastustajan valmentaja Juho Rajala harmitteli kolmannen erän puolivälissä joukkueelleen sattuneita virheitä.

- Ottelu taisi kääntyä siinä vaiheessa kaverille, totesi Rajala.

Ducksin tilanne sarjassa alkaa olla vaikea, mutta Rajala uskoo omiinsa.

- Olipa sarjatilanne mikä tahansa, täytyy aina lyödä sata tiskiin, ja mielestäni se näkyykin joukkueen pelissä.

Vastaanotto tosiaan takerteli ajoittain kovastikin. Esimerkiksi kolmannessa erässä vastaanotto oli masentavan huono – 27 prosenttia -, mutta hyökkäyksen tehostumisesta ja passipelin toimimisesta kertoo, että erä kuitenkin päättyi selvästi kotijoukkueelle.

Passari Kevin Rodriguez joutui käyttämään hyökkäyksissä paljon laitapelaajia, kun vastaanotto ei juuri antanut mahdollisuuksia ykköstemmon hyökkäyksiin.

Kaikki laiturit onnistuivat kokonaisuutena mainiosti. Veikka Lindqvist keräsi komeimmat pisteet 17/+11, Andrus Raadik hänkin hienosti 17/+9, ja Michael Michelau, joka sai selkeästi eniten passeja kirjautti lukemat 15/+5.

Savo Volleyn keskipelaajista kaksi kolmasosaa seurasi taas peliä päätykatsomosta. Sekä Jakub Kovac ja Aleksei Zhbankov potevat edelleen alaraajavammojaan. Yleispelaaja Tapio Toiviainen tuurasi jälleen mainiosti.

- Pieni toive olisi, että keskiosaston pelaajia saataisiin pikkuhiljaa telakalta, sanoi Tolvanen.

- On aika rasittavaa pelata ja harjoitella vain kahdella keskimiehellä.

Ottelun päätös oli hieman erikoinen.

Tilanteessa 23-17 Ducksin Alek Rastamo hyökkäsi kakkospaikalta, ja päätuomari Ville Hassinen tuomitsi pallon menneen suoraan takarajasta yli, vaikka Savo Volleyn Andrus Raadik yritti näyttää tuomarille, että hän koski palloon.

Tuomari ei kuitenkaan noteerannut Raadikin viittoiluja, ja niinpä valmentaja Rajala otti niin sanotusti pulttia sen verran rajusti, että tuomari näytti hänelle punaista korttia. Ja sehän merkitsi pistettä, erä- ja otteluvoittoa kotijoukkueelle.


Savo Volley - Vantaa Ducks 3-1
25–23, 13–25, 25–17, 25–17
Koti:Raadik 17/+9, Lindqvist 17/+11, Michelau 15/+5
Vieras:Drobnic 16/+11, Lehtonen 15/+13, Rastamo 11/+5

Ässät: 7-8
Syöttövirheet: 12-12
Torjunnat: 5-6
Hyökkäys%: 60-50

Joukkueiden MVP:t
Veikka Lindqvist, Savo Volley
Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks

PROlibero
Keisuke Matsuo, Savo Volley

Yleisöä: 358

Ottelutilasto

TUTO Volley syötti pukkipaidat nurin

VaLePa Sastamala Tampere – TUTO Volley 1-3 (21-25, 24-26, 25-19, 23-25)

Koululaisten talviloman kunniaksi olivat lentopallon ystävät löytäneet tiensä Vexve Areenalle. Katsomossa 734 katsojaa sai reilut kaksi tuntia jännittää lopputulosta. VaLePan aloituskuusikossa oli kolme pelaajaa Joel Laakso, Tino Vuori ja Jiri Leinonen, joiden pelikokemus tällä kaudella on ollut vähäisempi. Pelissä yleisö sai ihastella monia taistelupalloja ja varsinkin TUTO Volleyn pelaajien kovia aloitussyöttöjä.

Aloituskoonpanot
Laakso, Ekman, Savonsalmi, Leinonen, Allik, Vuori, Pennanen L
Lankinen, Vuorenmaa, Keskinen, Groffier, Karttunen, Tihumäki, Sihvonen L

TUTO Volley hallitsi kahta ensimmäistä erää kovilla ja varmoilla aloitussyötöillä. Ensimmäisessä erässä turkulaiset tekivät 4 ässäsyöttöä ilman virheitä, kun VaLePa ei tehnyt yhtään ässää, mutta kolme virhettä. Pukkipaitojen ensimmäinen ässä tuli vasta toisen erän 20-21 tilanteessa, kun TUTO Volleylla oli jo kuusi ässää syötettynä.

Pitkän erätauon jälkeen oli TUTO Volleyn vuoro sortua virheisiin. Kolmannessa erässä turkulaiset tekivät 11 virhettä, kun VaLePa selvisi viidellä virheellä. TUTO Volleyn valmentaja Olli Kuoksa teki fiksuja vaihtoja, otti pelaajia sivuun vaikeilla hetkillä ja taas takaisin kentälle. TUTO Volley sai neljänteen erään käännettyä kurssinsa ja vei ansaitusti voittopisteet Turkuun.

Molempien joukkueiden hakkurit onnistuivat erinomaisesti, TUTO Volleyn Matias Tihumäki 17/+10 ja VaLePan Tino Vuori 18/+11. TUTO Volleyn William Groffier (17/+-0) kohahdutti räjähtävillä hyökkäyksillä ja aloitussyötöillä, mutta vastapainoksi tuli myös virheitä. VaLePan keskimiesten tehot jäivät normaalia alhaisemmiksi, mutta Jacob Ekman nappasi 5 torjuntaa.



Tino Vuori:

- Omaan hyökkäyspeliin tyytyväinen, mutta syöttöpeli olisi pitänyt olla parempaa. Oma syöttö ei oikein toiminut. Kumpi vaan voittaa syöttö-vastaanoton, niin se joukkue yleensä voittaa. Bussimatkalla ladataan uudelleen seuraavaan otteluun.

Akseli Lankinen:

- Kyllä oli hyvä peli ja saatiin syöttöruudussa tulosta aikaiseksi. Peli on tasaantunut kevättä kohti. Nyt, kun saatiin näin hyvä syöttöpeli niin on luotto siihen, että kevättä kohti syöttökin vielä kovenee. Tänään todella tärkeät pisteet ja toivottavasti saavutamme pudotuspelipaikan. Näytämme siellä TUTOn parasta peliä.

Olli Kuoksa:

- Varmaan aika lailla kauden paras peli. Isoja steppejä ollaan menty eteenpäin, neljäs voitto putkeen ja Vexveltä mun historian ensimmäinen voitto. Missäs Perkiö on? Hän voisi kertoa kuinka monta tuli ensin nuhaan, jos näet siellä ruudun takana niin laita viestiä. Tänne on tultu vaikka millä kulkupelillä ja on tultu rennosti ja kovasti, yritettiin vain pelata lentistä tällä kertaa.

Janne Kangaskokko:

- Kyllä TUTO pelaa heille tyypillistä peliä ja vähillä virheillä. Meillä oli liian paljon virheitä erityisesti tuon syötön kanssa. Tunnetilan kanssa ollaan hieman vaiheessa, tarvitsee löytää balanssi. Heilahtelu pelin aikana on liian radikaalia. Normaalirytmillä mennään runkosarjan loppuun ja takaisin voittojen tielle perjantaina.

VaLePa - TUTO Volley 1-3
21–25, 24–26, 25–19, 23–25
Koti:Vuori 18/+12, Allik 15/+8, Leinonen 13/-5
Vieras:Tihumäki 17/+10, Groffier 15/-2, Vuorenmaa 10/+8

Ässät: 9-8
Syöttövirheet: 24-18
Torjunnat: 9-9
Hyökkäys%: 47-48

Joukkueiden MVP:t
Tino Vuori, VaLePa
Akseli Lankinen, TUTO Volley

PROlibero
Ville Sihvonen, TUTO Volley

Yleisöä: 734

Ottelutilasto

Hurrikaanille katkera paikallistappio

Hurrikaani- Loimaa – Raision Loimu 2-3 (25-22,27-29,19-25,26-24,13-15)

Kauden kolmas paikallisottelu Hurrikaani- Loimaan ja Raision Loimun välillä päättyi tällä kertaa vierasjoukkue Loimulle. Vierasvoitto oli Loimulle ensimmäinen voitto Hurrikaanista tällä kaudella, ja samalla Jani Niskakankaan ensimmäinen kotitappio päävalmentajana.

– Kyllä harmittaa. Meillä oli mahdollisuuksia, mutta hiukan häslättiin itse, Niskakangas sadatteli.

Kotijoukkueen päävalmentajan tuskan ymmärtää, sillä Hurrikaanilla oli täydet mahdollisuudet napata 3-2 voitto ja kaksi sarjapistettä. Se johti viidettä erää 13-10, mutta joukkueen henkinen kantti ja maltti ei kestänyt loppuun saakka, vaan Loimu teki lopussa vähemmän virheitä ja Joonas Jokelan johdolla paukutti voiton Raisioon.

Ottelun neljä ensimmäistä erää oli hyökkäysvoittoista, mutta tunnetasoltaan latteaa lentopalloa. Kumpikaan joukkueista ei syttynyt kauden kolmannessa kohtaamisessa kunnolla, vaan yleisö sai nähdä ”virkamieslentopalloa” ilman suuria tunteita. Neljässä ensimmäisessä erässä Jokela (28pist. +13) ja Kristers Dardzans (23pist. +10) kävivät hakkurien taistelua keskenään. Latvialainen tuskaili kadoksissa olleen aloitussyötön kanssa, mutta hyökkäyspelissä mies oli Jokelaa tehokkaampi. Kun Loimun yleispelaajat olivat paikoitellen kotijoukkueen aloitussyöttöjen kanssa pulassa, vastaavasti kotijoukkueen laiturit tuskailivat hyökkäyspelaamisen kanssa.



– Onneksi voitettiin, vaikka välillä peli oli melkoista taapertamista, Jokela tukisti omiaan. Jokelan panos oli vierasvoiton kannalta tärkein, niin paljon Tomi Saarinen miestä ruokki (56 passia).

– Kuvitellaan, että erä tulee itsestään, kun hiukan kulkee paremmin. Sen jälkeen päästetään kaveri mukaan peliin, maajoukkuehakkuri jatkoi.

Viiden erän aikana pelissä pelattiin neljä erittäin tasaista erää ja vain kolmas erä meni Loimulle selvästi. Muuten joukkueiden paremmuus jäi erien loppujen varaan.

– Oli tiukkaa vääntöä. Itsellä kulki hyökkäys, mutta muuten oli vaikeaa, kotijoukkueen parhaana palkittu Miika Haapaniemi (18pist. +10) kertasi. Haapaniemen keskipelaaminen Santeri Välimaan kanssa onnistui lähes täydellisesti. Välimaan 23 passista debyyttikauttaan pelaava Haapaniemi tappoi 16.

Loimulle vierasvoitto Hurrikaanista oli tärkeä. Sillä joukkue varmisti ainakin kotiedun ja kolmas sijakin on täysin omissa käsissä.

– Tuntuu todella hyvälle. Viime kerralla Loimaalla jäi homma piippuun. Nytkään en ole meidän viidennen erän pelaamiseen tyytyväinen, mutta kovalla taistelulla saatiin voitto, Mika Rantanen kommentoi voittajien leiristä.

Hurrikaanin taistelu neljännestä sijasta jatkuu kiivaana, seuraavan kerran joukkue pelaa lauantaina Savo Volleyn vieraana. Molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet kotietuun, joten luvassa on varmasti lämminhenkinen kamppailu.


Hurrikaani Loimaa - Raision Loimu 2-3
25–22, 27–29, 19–25, 26–24, 13–15
Koti:Dardzans 23/+10, Haapaniemi 18/+10, Muukkonen 16/+5
Vieras:Jokela 28/+13, Rahko 18/+11, Pozo Herna 14/+3

Ässät: 4-7
Syöttövirheet: 19-16
Torjunnat: 13-14
Hyökkäys%: 47-44

Joukkueiden MVP:t
Miika Haapaniemi, Hurrikani
Joonas Jokela, Loimu

PROlibero
Esko Vuorinen, Loimu

Yleisöä: 656

Ottelutilasto

PerPolle arvovoitto Kyyjärveltä

Ottelun avauskokoonpanot ei yllätyksiä tuonut. PerPo aloitti tutulla kokoonpanolla, samoin KyKy-Betset. Erän alku oli tasaista vääntöä. Molemmat hakkurit Oskari Keskinen ja Fredric Gustavsson takoivat palloa hyvillä tehoilla kenttään. Syöttövastaanotto pelaaminen näytteli isoa roolia molempien joukkueiden pelaamisessa. Ensimmäinen erä eteni tasatahtia tilanteeseen 18–18. PerPo onnistui syöttöissään hieman paremmin ja eteni erä voittoon. Tomi Perkiö tuli vaihdosta Ville Järnvallin tilalle erän alun jälkeen ja pelasi erän loppuun.

Toiseen erään PerPo jatkoi samalla kokoonpanolla millä lopetti ensimmäisen. Perkiö jatkoi kentällä. KyKy-Betset libero Otto Keinonen tuli peliin mukaan, Miko Kostamon tilalle. Erä oli jälleen tasainen. Käsi kynkkää painettiin 20 pisteen tienoille. Syöttövastaanotto ratkaisi tämänkin erän PerPon hyväksi. Betonimiesten pelissä näkyi lupaavia otteita. Otteet eivät aivan riittäneet erä voittoon. Pari helpohkoa virhettä maksoi erä voiton.

Kolmas erä oli hyvin samankaltainen kuin kaksi edellistä. Tasatahtia pelattiin 18–18 tilanteeseen. Tämän jälkeen PerPo pelasi rohkeammin ja ansaitsi voiton ja kolme pistettä. Erän puolivälin jälkeen KyKy-Betsetin Aivars Petrusevics loukkasi hieman alavartaloaan ja jätti pelin kesken. Kasper Pennanen tuli peliin mukaan.



Fredric Gustavsson:

- Todella hyvät kolme pistettä. Olemme pelanneet monta viisieräistä peliä. Joten kolme pistettä maistuu hyvälle. Pelasimme hyvin koko joukkue. pelin taso ei heitellyt kovinkaan paljon.

Tommi Siirilä:

- Pitäisi saada enemmän aikaiseksi. Kolmenolla häviö kotisalissa ei lohduta. Vaikea sanoa mitä pelissä tapahtuu puolen erän jälkeen, hyvin roikutaan mukana mutta sen jälkeen peli katoaa. En osaa sanoa mitä siinä tapahtuu. Koko kauden on painittu saman asian kanssa. Meillä on muutama viikko aikaa todistaa, että pystytään voittamaan. Meidän finaalimme alkaa runkosarja jälkeen. Kaikki fokus on laitettava sinne.

Guntis Atars:

- Hyvä voitto, vieraskentältä. Toivottavasti kolme pistettä ei tullut liian myöhään. Sanoin pojille ennen peliä, että pidetään oma taso, mitään ihmettä ei tarvita. Tilastojen mukaan kokonaisuutena onnistuttiin.

Eduard Venski:

- Tommi sanoi oikein, vaikea löytää positiivisuutta, kun hävisimme. Yli puolet erästä pelaamme hyvin, sitten tulee omat virheet ja vastustaja vie erän. Meillä on vielä aikaa korjata nämä asiat. Tärkeät ottelut ovat edessä.

Lehdistötilaisuus FB:ssa

Kyky-Betset - PerPo 0-3
21–25, 22–25, 22–25
Koti:Keskinen 18/+11, Siirilä 14/+12, Petrusevic 6/-1
Vieras:Gustavsson 19/+13, Shurdhi 13/+7, Wetter 9/+8

Ässät: 3-8
Syöttövirheet: 10-9
Torjunnat: 8-8
Hyökkäys%: 52-54

Joukkueiden MVP:t
Oskari Keskinen, KyKy-Betset
Fredric Gustavsson, PerPo

PROlibero
Miro Rasinperä, PerPo

Yleisöä: 301

Ottelutilasto

Kolmas kerta sanoi toden Hurmokselle Tiikereiden kanssa

Kolmas kerta toden sanoi Karelian Hurmokselle. Tiikerit oli voittanut kauden kaksi ensimmäistä ottelua, mutta keskiviikkona juhli Hurmos. Vierasjoukkue haki Kokkolasta puhtaan 3-0 voiton: 25-22, 25-20 ja 26-24.

Heti avauserässä nähtiin mitä tuleman pitää. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja yleisö sai nauttia pitkistä palloralleista. Toki nähtiin myös paljon syöttövirheitä.

Mikko Räsäsen kauden 66:s ässä vei vieraat johtoon, 13-12. Sitten otti Tiikerit kaksi torjuntapistettä ja Hurmos otti aikalisän. Räsänen nousi erän ratkaisijaksi, tehden tärkeitä pisteitä.

Toisen erän alkuun Tiikerit teki virheitä. Helppoja palloja putosi kotijoukkueen kenttään. Toki se myös oli vieraiden hyvyyttä. Hurmos hallitsi erää, johti parhaimmillaan 22-15. Tiikerit otti vielä pari pistettä, mutta ote pysyi vierailla.

Kolmoserän alussa oli tasaista, kunnes Hurmos repi eroa, johtaen muun muassa 10-7 ja 14-9.

Tiikerit ei antautunut. Varsinkin kotijoukkueen torjuntapeli parani ja Tiikereille erässä yhteensä kuusi torjuntapinnaa.

Jere Mäkinen iski Tiikereille 22-20, mutta Räsänen kavensi ja syötti ässän: 22-22.

Eetu Häyrinen vei vieraat johtoon, mutta Tiikerit tasoitti ja Mäkinen iski 24-23. Hurmos selvitti Tiikereiden eräpallon ja nousi voittoon, 26-24.

Tatu Hakkarainen, Hurmos:

-Jaksettiin pyörittää peliä jatkopalloissa, vaikka kaveri puolusti hyvin. Taistelu palkittiin. Peli kerrallaan edetään ja voittoa haetaan jokaisesta pelistä. Vielä meidän pelissämme on tekemistä.

Matias Saviaro, Tiikerit:

-Vieras oli parempi. Kovaa hyökättiin, mutta vastustaja kaivoi palloja ylös. Meille upposi peippipalloja. Niiden haussa ei oltu omalla tasollamme. Mökötetään tämä ilta. Huomenna lähdetään positiivisin ajatuksin tuleviin peleihin.

Matti Alatalo, Hurmos:

-Alku näytti vaikealta. Tiikerit poimi vaikeita palloja. Sitten parannettiin ja onnistuttiin puhkomaan heidän torjuntaansa ja puolustusta. Oltiin kärsivällisiä. Muutama pallo pomppi meille, mutta tuuriakin tarvitaan. Pelattiin hyviä pätkiä, mutta huonompiakin oli.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Suhtkoht tasainen peli. Avauserässä nähtiin hyvää lentopalloa. Hurmos oli Räsäsen verran parempi. Hänelle ei saatu lakia. Molemmat puolustivat hyvin. Kokonaisuutena nähtiin hyvää lentopalloa.


Tiikerit - Karelian Hurmos 0-3
22–25, 20–25, 24–26
Koti:Lahti 9/+8, Saviaro 9/+2, Mäkinen 7/-1
Vieras:Räsänen 18/+15, Niinivaara 8/+3, Häyrinen 7/+4

Ässät: 2-5
Syöttövirheet: 14-15
Torjunnat: 10-8
Hyökkäys%: 35-46

Joukkueiden MVP:t
Matias Saviaro, Tiikerit
Tatu Hakkarainen, Hurmos

PROlibero
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Yleisöä: 380

Ottelutilasto

  Takaisin