TUTO Volley tarrasi pudotuspelipaikkaan - KyKy-Betset karsii liigapaikastaan

26.02.2023

TUTO Volley tarrasi kiinni viimeiseen jaossa olevaan miesten Mestaruusliigan pudotuspelipaikkaan ja 3-0 -voitollaan KyKy-Betsetistä sinetöi samalla liigadebytanttien kauden jatkumisen karsintapeleillä runkosarjan jälkeen. Toisessa sunnuntain liigakohtaamisessa Hurrikaani-Loimaa otti 3-2 -voiton Tiikereistä tiivistäen taistelua viimeisestä puolivälireien kotietupaikasta entisestään.

TUTO Volley kukisti KyKy-Betsetin puhtaasti Kupittaalla

Sunnuntaina Kupittaan palloiluhallissa taisteltiin jälleen Mestaruusliigan arvokkaista pisteistä, kun viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni roikkuva TUTO Volley isännöi sarjajumbo KyKy-Betsetiä. Kotijoukkue oli läpi pelin askeleen verran kyyjärveläisiä edellä ja täysi pistepotti jäi TUTO Volleyn haaviin erin 3-0 (25-22, 25-17, 25-18).

Ensimmäinen ja kolmas erä pysyivät pitkään lukemiltaan tasaisina, mutta turkulaiset olivat loppuhetkillä kuitenkin parempia. TUTO Volleyn tehokkaimpina pelaajina häärivät yleispelaajat William Groffier ja Antti Karttunen. KyKy-Betsetin yksinäinen tähti oli hakkuri Oskari Keskinen. Voiton myötä TUTO Volley vankisti asemiaan loppukauden taistelussa pudotuspelipaikasta, ero yhdeksänteen sijaan on nyt kolme pistettä.

TUTO Volleyn William Groffier oli lyhytsanainen taistelun päätyttyä

- Teimme mitä piti. Pelasimme kolme erää kliinistä lentopalloa ja pidimme pelin kasassa. Olen tyytyväinen, kun voitto tuli, Groffier tuumaili.

Päävalmentaja Olli Kuoksa antoi tunnustusta omalle joukkueelleen.

- Tämä ja kaksi edellistä peliä olivat käytännössä pakkovoittoja, kuten keväällä monesti on. Olen ylpeä siitä, miten pelaajat ja staffi käsittelivät tilanteen. Homma on ollut nousujohteista ja olemme virkeitä ja terveitä. Nämä voitot olivat äärimmäisen tärkeitä. Kahdeksas sija on mahdollinen, mutta vaatii edelleen pisteitä. Seuraavissa peleissä riskitasoa pitää nostaa ja pystyä parempaan, se on toisaalta keväällä loistava tilanne. Hyvän ja huonon pelin pitää pystyä kaventamaan kauden aikana ja se on kaventunut ja tuottaa nyt tulosta, totesi Kuoksa ailahtelusta kysyttäessä

KyKy-Betsetin Oskari Keskinen oli harmissaan.

- Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pysyimme mukana, mutta erien loput olivat heikkoja ja kaveri oli niissä kovempi ja ansaitusti 3-0 parempi. Omassa pelissä oli jotain hyvää, mutta parannettavaa jäi, eikä tyytyväinen voi olla, sanaili Keskinen.

Kyyjärveläisten luotsi Eduard Venski ei juurikaan löytänyt positiivista sanottavaa.

- Erien lopuissa meille tuli paljon omia virheitä ja vastustajalla homma toimi. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pelasimme tasaisesti loppua lukuun ottamatta, toisessa erässä ei toiminut mikään. Vaikea löytää mitään positiivista, mutta torjunta-puolustus oli ajoittain hyvää. Vastustaja oli tänään paljon meitä parempi, tiivisti Venski.

Pelin alkuhetkillä molemmat joukkueet vaikuttivat hermostuneilta ja virheitä tuli solkenaan verkon molemmin puolin. Lukemat säilyivät pitkään tasaisina, virheiden lisäksi avauserässä nähtiin toisaalta myös muutamia pitkiä taistelupalloja. Kotijoukkueen ratkaisijoina operoivat yleispelaajat William Groffier ja Antti Karttunen. Kyyjärven hyökkäyksistä vastasivat pitkälti Oskari Keskinen ja Aivars Petrusevics. TUTO Volley otti erän ohjat 20 pisteen kohdalla ja karkasi erävoittoon, kun syöttöpeli tuotti vieraille hankaluuksia ja turkulaisten hyökkäys korjasi Groffierin johdolla hedelmät.

TUTO Volley jatkoi hallintaansa myös toisessa erässä, kun se repäisi heti alussa muutaman pisteen kaulan, eikä enää luopunut siitä. Kotijoukkue onnistui hieman pudottamaan virheiden määrää ja hyökkäyksessä onnistumisia tuli laajemmalta rintamalla laitaduon Karttunen- Groffier pommittaessa väkevästi. Taustalta tukea tarjoili keskeltä pinnoja napsinut Roope Keskinen. KyKy-Betsetin pisteidenteko oli suurilta osin Oskari Keskisen vastuulla. Erän loppupuolella TUTO Volleyn syötöt repivät kyyjärveläisten vastaanottoa hajalle ja isäntien hyökkäys käytti omat paikkansa tehokkaasti, näin piste-ero joukkueiden välillä venyi isoksi.
KyKy-Betset kamppaili, mutta Lankinen iski loppuniitin

Pitkältä erätauolta kentälle palasi ärsytetty joukko betonimiehiä ja vierailijat karkasivat heti alussa muutaman pisteen karkumatkalle Petrusevicsin astuttua eturiviin. Olli Kuoksa otti aikalisän 3-7- tilanteessa ja sen jälkeen TUTO Volley pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Periodin aikana pelin hallinta vaihteli kiivaasti puolelta toiselle. TUTO Volleylta isossa roolissa jatkoivat edelleen Karttunen, Groffier ja Roope Keskinen. Kyyjärveläisten ratkaisut lähtivät hakkuri Keskisen käsistä. Pelin lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 18-18. Siinä vaiheessa TUTO Volleyn kapteeni Akseli Lankinen asteli syöttövuoroon, joka kesti ottelun loppuun saakka. Lankinen oli päättänyt laittaa pelin pakettiin, sillä miehen syötöt olivat vieraille todellista myrkkyä, tilille kertyi kaksi ässää ja lopuista aloituksista TUTO Volley pääsi herkuttelemaan torjunnoilla tai terävillä hyökkäyksillä. Päätöshetkien avainmiehinä häärivät Lankisen lisäksi Groffier ja Matias Tihumäki.

Hurrikaanille iso voitto Tiikereistä

Hurrikaani- Loimaa – Kokkolan Tiikerit 3-2 (25-12,28-30,23-25,25-21,15-12)

Hurrikaani- Loimaan ja Kokkolan Tiikereiden taistelu sarjapisteistä oli tasainen ja pitkä. Ilman Aleksi Muukkosta otteluun lähtenyt Hurrikaani taisteli ja oli lopulta tehokkaampi ottelun lopussa. Vastaavasti Mikko Keskisipilän valmentama Tiikerit joutui vaihtamaan avauserän jälkeen hakkuria, kun Daniel Thiessen kärsi sydänvaivoista, ja otettiin vaihtoon varotoimenpiteenä.

Joukkueet eivät tälläkään kertaa jättäneet Liikuntahallin yleisöä kylmäksi, vaan ottelussa nähtiin runsaasti torikokouksia, epäselviä tilanteita ja tuomioita, sekä lukematon määrä pitkiä taistelupalloja.

Kaiken tämän jälkeen, Hurrikaanin onnistui voittamaan ja jatkamaan voitokkaiden kotipelien putkea. Tällä hetkellä loimaalaiset ovat voittaneet kuusi kotipeliä putkeen, edellisen kerran se on hävinnyt Loimaalla 16.12.2022 Akaa- Volleyta vastaan.

Vaikka ensimmäisessä erässä kotijoukkue hallitsi ottelua mielin määrin, ja syötti Tiikerit kanveesiin, ottelu alkoi toden teolla vasta toisessa erässä.

– Ekassa erässä meiltä onnistui kaikki, toisessa annettiin kaverin päästä peliin kiinni osittain omien virheiden takia. Meillä ei maltti kestänyt jatkopalloissa, Jani Niskakangas analysoi.

Hurrikaanilla oli toisessa erässä mahdollisuus siirtyä erätauolle 2-0 johdossa, sillä isännille oli erä hallussa puoleen väliin saakka. Hurrikaani johti erää 16-13 ja 25-24, mutta lopulta Tiikerit taisteli erävoiton itselleen. Kahden erän jälkeen kävi kaikille hallissa olleille selväksi, että tänään pelataan viimeiseen hikipisaraan saakka. Niin raivoisaa puolustuspelaamista molemmat joukkueet esittivät. Erityisesti Tiikerien Teemu Lahti osoitti, että mies on yksi liigan aliarvostetuimpia yleispelaajia. Lahden puolustuspelaaminen oli jälleen kerran yksi iso osatekijä, että vieraat pääsivät jatkopallotilanteisiin ja sitä kautta hyökkäämään.

- Hurrikaani ansaitsi voiton, sen näkee tilastoistakin. He syöttivät meidän vastaanoton rikki, Keskisipilä tunnusti reilusti.

Hurrikaanileirissä Muukkosen korvasi Adriàn Petruf (17pist. +16), joka pelasi kauden parhaan pelinsä tärkeimpään paikkaan.

– Tiesimme, että tänään tulee kova peli. Meiltä kuitenkin hyvä valmistautuminen ja kova voitto, mies hymyili pelin jälkeen.

Petrufin valinta kuusikkoon oli Jani Niskakankaalta pelitaktiikan osalta nerokas valinta. Slovakialaisen vastaanotto kesti Tiikerien leijasyötöt ja sen lisäksi miehen laitahyökkäämisessä oli ruutia.

– Mahtava fiilis pelata tänään, oli paljon yleisöä ja fiilistä kentällä, Hurrikaanin parhaana palkittu Petruf tunnelmoi.

Kaksi viimeistä erää oli parasta lentopalloa, mitä tällä kaudella Loimaalla on pelattu. Joukkueet esittivät pitkiä taistelupalloja ja hienoja yksilösuorituksia. Lahden lisäksi Thiessenin tilalle vaihdettu Matias Saviaro (17pist. +9) paukutteli pisteitä tasaiseen tahtiin.

Kotijoukkueelta Kristers Dardzans (24pist. +8) onnistui välttävästi, mutta edelleen mies hakee parasta pelikuntoa. Tänään saldona kuitenkin viisi ässää ja kaikkiaan 28 aloitussyöttöä.

Ottelun päätöserä oli alussa Tiikerien hallintaa. Se nappasi erän alkuun 4-1 johtotilanteen, jonka jälkeen Niskakangas otti aikalisän. Sen jälkeen alkoi kotijoukkueen kiri, ensin rinnalle ja lopulta ohi. Viimeisen erän voiton yksi isoimpia tekijöitä oli Dardzans, joka syötti erään kaksi peräkkäistä ässää.

Sunnuntainen ottelu oli jo ensimakua tulevista pudotuspeleistä. Ja Hurrikaanin osoitti, että sen henkinen kantti kestää piukoissa paikoissa. Kotivoitto nosti Hurrikaanin viidenneksi, ja Karelian Hurmos on enää kahden pisteen päässä. Kovat pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun Loimaalle saapuu loistavaa liigakautta pelaava Raision Loimu.

Hurrikaani Loimaa - Tiikerit 3-2
25–12, 28–30, 23–25, 25–21, 15–12
Koti:Dardzans 24/+8, Petruf 17/+16, Leinonen 16/+10
Vieras:Saviaro 17/+9, Lahti 13/+3, Leppälä 13/+12