TUTO Volley torjui Ettalta kolme pistettä ja otti avausvoittonsa liigassa

24.10.2021

Odotettu jumbokamppailu Oulussa osoittautuikin vierasjoukkueen näytökseksi. Aneemisesti koko illan pelannut Etta ei päässyt kokeneen vierasjoukkueen kyytiin kuin ajoittain, ja yhteensä 17 torjuntaa koonnut TUTO tylsytti Ettan tulivoimaiset hyökkääjät käytännössä täysin. TUTO Volley nouti Ouluhallilta sekä kauden avauspisteet että ensimmäisen voiton, kun ottelu oli ohi lukemin 0-3 (17-25, 23-25, 23-25).

Ettan avauskokoonpano: Haapakoski, Petras, Pennanen, Michelau, Niinivaara, Väisänen, Rasinperä (L).

TUTO Volleyn avauskokoonpano: Toivola, Vuori, Siirilä, Kouki, Vuorenmaa, Kutinlahti, Rajala (L), Siliämaa(L).

Eilen Lapin Urheiluopistolla pelannut TUTO Volley lähti päivän otteluun hieman ennakoidusta poikkeavalla kokoonpanolla, johon vaikuttivat varmasti myös matkan ja eilisen pelin rasitukset, sekä Ossi Rumpusen valitettava ylävartalovamma. TUTO ei kuitenkaan antanut muutosten häiritä peliään, vaan pelasi ennakkoluulottomasti laajalla rintamalla. Ensimmäinen erä lähti käyntiin Nuutti Niinivaaran ässäsyötöllä, mutta TUTO Volley otti tämän jälkeen käytännössä koko ottelun ohjat käsiinsä. Ettalaiset myös avittivat avauserän osalta vieraiden voittokulkua viidellä syöttövirheellä, kolmella vastaanottovirheellä ja kolmella suoralla hyökkäysvirheellä. Tähän kun vielä lisättiin Ettan 27%:n vastaanotto ja vieraiden kuusi torjuntapistettä, oli ensimmäinen erä nopeasti taputeltu. Ettan pelaajista ainoastaan Michael Michelau pääsi ensimmäisen erän tehotilastossa plussan puolelle. Erälukemat 17-25 eivät valehtele, TUTO oli vähintään tuon verran parempi. Positiivisena asiana erästä käteen jäi kuitenkin kokoonpanoon tervehtyneen Veeti Parkkisen uran ensimmäinen visiitti kentällä.

Toisessa erässä Etta sai paremmin pelin juonesta kiinni. Erä alkoi vuorostaan TUTOn Eemeli Koukin ässäsyötöllä, mutta tämän jälkeen erä sujui tasaisissa merkeissä. Vierasjoukkue ei luopunut johdostaan koko erän aikana, mutta joukkueet pysyivät kahden pisteen etäisyydellä aina tilanteeseen 19-21 saakka. Tuohon tilanteeseen illan tähti, vierasjoukkueen virheettömän ottelun pelannut Tatu Vuorenmaa syötti ässän, ja Etta-käskijä Olli Kuoksa otti joukkonsa aikalisälle. Etta pääsi eräpallossa jo pisteen päähän, mutta Karri Kutinlahti päätti erän vastustamattomalla keskihyökkäyksellä lukemiin 23-25. Torjuntapeli tasoittui huomattavasti, ja torjunnat menivät erässä tasan 2-2, mutta vierasjoukkueen vastaanotto 70% mahdollisti joukkueelta monipuolisen ja tehokkaan hyökkäyspelin.

Viimeiseksi jääneessä kolmannessa erässä TUTO jatkoi ensimmäisestä erästä tuttua torjuntailotteluaan. Etta näytti nousevan vielä mukaan taisteluun ottelun voitosta, johtaen ottelua vielä tilanteessa 21-19, mutta niin vain kokeneet turkulaiset kampesivat itsensä väkisin ohi. Etta vei erää myös tilastojen valossa, mutta TUTOn kaksikko Tatu Vuorenmaa – Tino Vuori löivät pöytään sellaisen esityksen, että viimeisen erän kirin voi sanoa olleen ansaittu. Koko illan virheettömästi pelannut Vuorenmaa iski erässä pöytään neljä torjuntaa (koko ottelussa 8), ja viimeisessä erässä Vuori takoi kahdeksan pistettä yhdellä virheellä. Mukaan mahtui myös kolme torjuntaa, joista viimeinen päätti erän tiukkojen vaiheiden jälkeen 23-25.

Tatu Vuorenmaa, TUTO Volley:

- Fiilis on parempi kuin tällä kaudella yleensä pelin jälkeen. Pelattiin tänään hyvä peli.

Niko Haapakoski, Etta:

- Ei tunnu hyvältä tänään. Ensimmäisestä pallosta viimeiseen palloon oltiin melkoisia lampaita tuolla kentällä, pelistä ei tullut tänään yhtään mitään.

Ruslan Zhbankov, TUTO Volley:

- Minä ja joukkue oltiin ehditty unohtaa miltä voitto maistuu. Meille oli tänäänkin erittäin tärkeää voittaa. Totta kai minulle se on tärkeää, ja joukkueelle, itseluottamuksen kannalta. Toivottavasti nämä voitot jatkuvat. Joukkue pelasi tänään niin hyvin kuin sen pitäisikin pelata. Kaikki osa-alueet toimi tänään hyvin, syöttö, vastaanotto, kaikki meni niin kuin piti.

Olli Kuoksa, Etta:

- Ei tullut pisteitä tänäänkään, onnittelut vain TUTOlle voitosta. Pelasivat omin eväisiin nähden hyvän pelin ja ansaitsivat voiton.

Etta - TUTO Volley
0-3 (17-25, 23-25, 23-25)
Koti: Petras 14/+1, Micheleau 13/+5, Pennanen 9/+2
Vieras: Vuori 17/+12, Vuorenmaa 15/+15, Kouki 8/+4
Ässät 5-6, syöttövirheet 11-7, torjunnat 6-17, hyökkäys% 35-38, vastaanotto% 39-46