TUTO Volleyn voittoputki sai uskomatonta jatkoa torstain illassa Kupittaalla

17.10.2024

TUTO Volley lähetti Akaa Volleyn pimenevään Kupittaan iltaan numeroin 3–1 (25-16, 26-24, 22-25 25-18). Viime kauden runkosarjassa seitsemän peliä voittanut TUTO Volley on aloittanut tämän kauden voittamalla kaikki kuusi peliään ja ottamalla pistettä vaille täydet pisteet.

Ensimmäinen erä oli TUTO Volleyn yksipuolista näytöstä, Akaan hyökkäyksistä ei jäänyt mikään. Torjuntoja kotijoukkueelle kuusi ensimmäiseen erään. Jos torjunta ei tuonut pisteitä, niin puolustus hoiti loput pallot eloon.

Toista erää vei Akaa hyvien torjuntojen myötä lähes loppuun saakka, mutta niin vain loppuun asti taisteleva TUTO Volley roikkui mukana muutaman pisteen takaa-ajossa. Kun tultiin ratkaisupisteisiiin, niin kotijoukkue esitti henkisen lujuuden kampeamalla voittoon pistein 26-24.

Kolmannen erän alkupuolta hallitsi kotijoukkue vielä lukemiin 17-14. Vähän aiemmin oli toiseksi yleispelaajaksi Hernandezin tilalle vaihdettu Sakari Mäkinen. Loppuerän useilla torjunnoilla Akaa vei erän.

Neljättä erää vei heti alkuun TUTO Volley. Akaa sortui monesti syöttövirheisiin. Kunnari antoi Kuukasjärven jatkaa passarina. Erä oli TUTO Volleyn hallintaa, Ropponen teki paljon pisteitä ja puolustus oli täyttä rautaa. Ivanov palasi passariksi kotijoukkueen johtaessa pistein 15-7. TUTO Volleyn side out-pelaaminen oli varmaa ja vei erän lopulta selvästi pistein 25-18.

Olli Kunnari:

- Huono startti, kärsivällisyys ei riittänyt. Vähän aikaisemmin voisi tehdä muutoksia. TUTO Volley pelasi hyvin ja helppoihin tilanteisiin pitää keksimään jotain. TUTO Volleyn peli ei yllättänyt, huimia puolustuksia TUTO Volleylta.

Jani Niskakangas:

- Helppoja pisteitä ei anneta millään, eka erässä ei meille jäänyt mikään. Neljäs erä oli todella tärkeä osoitus joukkueen henkisestä vahvuudesta. Joukkueella on kova itseluottamus ja kaikilla on mukavaa kentällä.