Seuraa meitä somessa:

Uudet nimet liigan pistekuninkaana ja -kuningattarena

11.12.2014

Uudet kasvot ovat vallanneet miesten sekä naisten Mestaruusliigojen pistetilaston kärkipaikat.

Miesten kärkiviisikoista löytyy liuta aiempienkin vuosien kärkinimiä kuten Urpo Sivula, Lelu Ojansivu ja Timo Leikas. Naisten puolella puolestaan ulkolaisnimet ovat vallaaneet kärkipaikan ja parhaan suomalaisen paikalta löytyyt todellinen superyllättäjä!

Ulkolaispelaajien dominointia naisten liigassa

Naisten pistepörssin kärkinimenä on ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Pieksämäki Volleyn 24-vuotias valkovenäläispelaaja Anastasia Leshyk. 186-senttinen hakkuri on tehnyt 19,8 pistettä ottelua kohden.Leshykin piste-ennätys liigassa on 26 pistettä ja hänen tasaisuudesta kertoo paljon se, että vähimmilläänkin pisteitä on kertynyt 14.

Kakkosena on viime kaudella saman tilaston yhdeksänneksi sijoittunut Oriveden Ponnistuksen unkarilainen yleispelaaja Agnes Pallag (19,0) ennen alkukaudesta tilastoa pitkään johtanutta LiigaPlokin yhdysvaltalaispelaajaa Hilary Hurleyta (16,8) ja hänen kenialaista seurakaveriaan Mercy Moimia (16,5). OrPon Julia Tokarenko (16,2) ja Pölkky Kuusamon Olena Prokopenko (15,1) täydentävät ulkolaispelaajien muodostaman kärkikuusikon.

Viime kauden kuudesta kärkinaisesta muuten pelaa liigassa tällä kaudella vain tilaston 17,5 pisteen keskiarvolla voittanut HPK:n Anna Boricheva ja kolmanneksi tullut LP Viestin Anu Ennok (16,0). Nyt kaksikko on sijoilla 20. ja 17.

Hiltunen todellinen yllätysykkönen

Kotimainen ykkösnimi löytyy sijalta seitsemän 14,0 pisteen keskiarvolla ja on todellinen yllätysnimi: LP-Vampulan Elli-Noora Hiltunen. Hiltunen on tehnyt kaikissa kauden liigapeleissään kaksinumeroiset pistemäärät, parhaillaan 25 pistettä LiigaPlokia vastaan kauden ensimmäisessä esiintymisessään 11. lokakuuta.

21-vuotias 178-senttinen yleispelaaja Hiltunen löytyisi vielä tätäkin kaksi sijaa korkeammalta pelattujen pelien keskiarvolla 16,3 pistettä ottelua kohden, mutta hänellä on pöytäkirjamerkintä kauden ensimmäisestä kotipelistä LP Viestiä vastaan, jossa hän ei ollut kentällä.

Hiltusen paras kausikeskiarvo on edelliskaudelta, 8,2 pistettä ottelua kohden. Viime kaudella Hiltunen pelasi 1-sarjaa esiintyen lisäksi yhdessä liigapelissä HPK:n paidassa.

Toiseksi paras suomalaispelaaja pistetilastossa on 11. tilalla oleva Karoliina Kyllönen, jonka pistekeskiarvo on 13,3. Seuraavina tulevat Kuortaneen Jessica Kosonen (13. / 13,2), WoVon Johanna Pekkarinen (14. / 13,1), Kuortaneen Ronja Heikkiniemi (15. / 12,7) ja HPK:n Piia Korhonen (19. /11.3).

Loppukaudesta käydään vielä erittäin mielenkiintoinen taisto siis parhaan suomalaisen pistenaisen tittelistä!

Miehissä tutumpia nimiä

Vaikka miesten liigankin pistetilaston kärkipaikalta löytyy uusi nimi, niin muuten kärki muodostuu tutuista kavereista. Kärkimies, LEKA Volleyn Mart Tiisaar, on käytännössä ainoa ns. uusi nimi kärkiseitsikossa.

Kuopiolaisten virolaishakkuri Tiisaar on pitänyt pistetilaston kärkipaikkaa hallussaan läpi alkukauden. Nyt Schenker-liigankin pistepörssin voittaneen Tiisaareen pistekeskiarvo on ainoana pelaajana yli 20 pistettä, (21,1). Tiisaar on ylittänyt 20 pisteen rajan jo kymmenen kertaa otteluennätyksen ollessa nyt kahteen kertaan tehty 27 pistettä.

Kakkoseksi tilastossa on noussut Raision Loimun riveihin kesken kauden siirtynyt Urpo Sivula (19,6) ennen Hurrikaanin serbialaishakkuria Vladimir Cediciä (19,1). Seuraavina ovat monelta kaudelta kärkipäästä tutut hakkurismiehet , Sammon Timo Leikas (17,5) ja Tiikereiden Lelu Ojansivu (17,3) sekä toinen sampolainen, tilasto paras yleispelaaja Enderwin Herrera (17,3).

Sijalta seitsemän löytyvällä Iskun Tuomas Tihisellä (17,0) on tulevana viikonloppuna edess mitä todennäköisemmin siirtyminen ainoana nyt liigaa pelaavista pelaajista 6000 liigapisteen kerhoon, sillä ”Tumpin” erottaa rajasta enää vain 17 pistettä.

Ensimmäistä liigakauttaan pelaavista suomalaispelaajista tilaston paras on sijalla 24. oleva Korson Vedon Miro Määttänen (11,1).

Lisää tilastoja

  Takaisin