Seuraa meitä somessa:

Uudistuva Liiga-Riento jatkaa tutussa komennossa

09.05.2016

Jani Säisä jatkaa Liiga-Riennon valmentajana, ruandalainen Muranqwa Nelson hakkuriksi ja Anita Taskinen toiminnanjohtajaksi.

Liiga- Riento on tehnyt kovasti töitä ensi kauden eteen ja saanut laajennusta seuran organisaatioon palkkaamalla seurahistorian ensimmäisen osa-aikaisen toiminnanjohtajan. Seura haluaa kehittää toimintaansa, kirkastaen ja nuorentaen ilmettään. Liiga-Riento on palkannut uuteen toiminnanjohtajan pestiinsä Anita Taskisen. Taskinen aloitti virallisesti työnsä Riennossa toukokuun alussa.

Ensimmäiset päivät ovat kuluneet tutustuen ja perehtyen seuraan ja sen toimijoihin. Liiga-Riento on jo usean vuoden ajan miettinyt toiminnanjohtajan palkkaamista ja Anita Taskinen oli kysyttäessä valmis tarttumaan uusiin haasteisiin.

- Nyt oli sopiva hetki juuri minulle ja odotan innolla uutta pestiä Liiga- Riennossa.

Toiminnanjohtajan työ seurassa tulee olemaan pääasiassa seuran ja sen toiminnan kehittäminen. Taskinen vastaa myös seuran tiedottamisesta ja seuran päivittäisistä juoksevista asioista yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Taskinen on entuudestaan jo hyvin tuttu Liiga- Riennon monille pelaajille ja seuran toimijoille lentopallon kautta.

- Haluan, että Liiga- Riennon tunnus ”Heart Full Of Fire” näkyy ensi kaudella sekä kentällä että katsomossa.

Joukkueen ja valmennuksen kasaaminen ovat myös onnistuneet hyvin. Päävalmentajana jatkaa jo neljättä peräkkäistä kautta Jani Säisä. Molemmat osapuolet halusivat jatkaa yhteistyötä kaudella 2016-2017.

- Yleisön tuki on Joensuussa ollut hienoa myös vaikeina aikoina. Myös seurajohto on antanut työrauhan ja mm. uuden toiminnanjohtajan palkkaaminen on osoitus siitä, että seura haluaa kehittyä kuten itsekin valmentajakin.

Säisä tunnetaan tunnollisena ja analyyttisenä valmentajana. Viime kauden pelaajista Säisän opeilla kehittyivät erityisesti keskipelaajat Arttu Reijonen ja Fred Musoni sekä maajoukkueeseen valittu Joni Savimäki.

- Viime kaudesta jäi asioita hampaankoloon. Karsinnat sujuivat helpohkosti, mutta joukkuepeliä tiivistämällä ja oikeilla pelaajahankinnoilla pystymme käytettävissä olevilla resursseilla huomattavasti parempaankin. Odotan, että joukkue on kokonaisuudessaan kasassa jo loppukesästä ja pääsemme valmistautumaan hyvin uuteen kauteen.

Liiga- Riento onnistui jo tässä vaiheessa kevättä kiinnittämään joukkueeseensa uuden hakkurin. Michael Chemosin jättäessä Joensuun seura hankki hakkurin Ruandasta. Muranqwa Nelson on syntynyt 03.02.1993. Hän on Ruandan maajoukkuepelaaja ja pelannut hakkurin sekä yleispelaajan tontilla. Pituutta miehellä on hulppeat 208cm, ulottuvuus 350cm, torjuntakorkeus 338. Nähdäänkö Joensuussa ensi kaudella myös kovia pommeja tämän miehen kädestä, sen tulee sitten kausi näyttämään.

Viime kauden pelaajista seurassa jatkavat hakkuri Ville Louhela, keskitorjuja Farouq Hedhili ja libero Lasse Kukkonen. Lisäksi voimassa olevat sopimukset seuralla on jo yleispelaaja Joni Savimäen ja passari Tuomas Karjalaisen kanssa.

Ville Louhella alkaa neljäs kausi Liiga- Riennon paidassa.

- Oli helppo päätös jatkaa Riennossa, koska opiskelut Karelia AMK:ssa ovat vielä viimeistä vuotta vaille valmiit.

Louhela opiskelee fysioterapian koulutusohjelmassa. Myös Libero Kukkonen opiskelee Kareliassa. Kukkonen on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja pelasi viime kaudella monta loistavaa peliä. Hän oli viime kaudella liigan nostopörssin kuudes. Tuomas Karjalaisen opiskelu Itä-Suomen yliopistossa puolestaan tähtää luokanopettajaksi. Tuomas on ollut Riennon riveissä kaksi kautta. Viime kaudella hän siirtyi kesken kauden Survon miehistöön saadakseen peliaikaa. Nyt hän haluaa tulla taas nälkäisenä joukkueeseen ja antaa täyden panoksen joukkueen eteen.

  Takaisin