Seuraa meitä somessa:

Vaiherikas Salon torstai-ilta LP Viestin nimiin

11.02.2021

Torstai-illan viihdyttävä Mestaruusliigan ottelu LP Viesti - LP-Vampula päättyi kotijoukkueen 3-1 voittoon. Selkeähkön ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli tasaista, ja pelissä nähtiinkin hyvin paljon pitkiä palloralleja. Eräpisteet Salohallissa 25-17, 26-28, 25-21, 25-22.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue lähti karkumatkalle Iina Andrikopouloun syöttövuorolla ja erä päättyi selvään kahdeksan pisteen eroon. Erässä ratkaisevaa oli, että LP-Vampulan vastaanottoprosentti oli selkeästi parempi kuin LP Viestin (52%-27%), mutta hyökkäysprosentit ratkaisivat erän, sillä LP Viesti tappoi pallot 46%:n tehoilla ja LP-Vampula 29%:sti.

Toinen erä lähti LP Viestiltä hyvin, johto nopeasti 6-2, mutta yhtä nopeasti tilanne oli jo tasan 7-7. LP-Vampulan Taylor Milton sai vasurinsa lämpimäksi ja latoi palloa kenttään tehden erään 8/+6. Hänelle pisti kovin kampoihin kotijoukkueen Anniek Siebring, joka vastaanotti 75%:n varmuudella ja tappoi seitsemästä saamastaan passista kuusi. Erässä edettiin tasatahtia Vampulan ehtiessä ensin eräpallotilanteeseen. Kuitenkin vasta neljäs eräpallo toi tuloksen ja erä vieraille 26-28.

Kolmas ja neljäs erä olivat kuten toinenkin, jännittäviä viimeisiin palloihin asti, vaikka LP Vesti saikin erässä muutamien pinnojen eroja aikaiseksi. Kolmannen erän ja koko pelin upein pallo nähtiin, kun LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili heitti Anna Czakanille siirron lähes viidestä metristä. Muutenkin Tuchashvili pelasi hienoja paikkoja niin Czakanille kuin muillekin lyöjilleen ottelun aikana.

LP-Vampulan joukkue voi myös olla tyytyväinen taisteluunsa, vaikka tappio tulikin, sillä ottelun aikana ei annettu periksi vaan pakotettiin LP Viesti hyökkäämään monta kertaa. Neljäs erä (ja sitä kautta koko peli) olisi voinut päättyä miten tahansa, kun hienon ottelun pelannut LP-Vampulan Jenni Jantunen asteli syöttämään tilanteessa 22-20. LP Viesti sai lopulta pallon pois kolmannen syötön jälkeen ja pääsi tekemään tarvittavat pinnat.

Suur-Seudun Osuuskaupan lahjoittamat parhaan pelaajan palkinnot jakoi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen. Ne menivät Taylor Miltonille ja Anniek Siebringille.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Jenni Jantunen, LP-Vampula:

- Tottakai oli kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan ja kentällä haluaa tehdä sitten tehdä kaikkensa. Ihan hyvä peli tänään, tuntui hyvältä. Vähän oli sellaista vuoristorataa, helppoja virheitä eikä puolustus lähtenyt toimimaan. No ehkä neljännessä erässä alettiin puolustaa. Kyllä nyt ollaan saatu ehdottomasti parempia treenejä aikaiseksi, kaikki on mennyt eteenpäin kauden aikana ja alkaa tulla kovuutta.

Anniek Siebring, LP Viesti:

- Pelini ailahtelee liikaa, haluaisin että taso pysyy. Meillä oli hyviä hetkiä, mutta niiden jälkeen annettiin omilla virheillä pisteputkia vastustajalle. Uusi pelaajamme M´Kaela White hyppää korkealle ja olen tyytyväinen, että hän on täällä.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Jotain puuttui peliin lähdössä. Me taistelimme hyvin kolmannessa ja neljännessä erässä. Nuorella joukkueella on vielä teknisiä asioita, missä tehdään virheitä ja niitä pitää harjoitella. Pitää vaan antaa aikaa. Olen tyytyväinen Jenni Jantusen ja Iina Niemelä peliin, olen tyytyväinen heidän puolestaan ja ansaitsevat onnistua, koska ovat tehneet niin paljon töitä. LP Viestin kokenut passari löysi hyökkäysvaihtoehdot, vaikkei vastaanotto ollutkaan aina täydellinen. LP Viesti myös puolusti hyvin. Aleksandra Petrovic on ihan kunnossa, mutta tarvitsee vielä pidemmän palautumisen peleistä ja meidän täytyy säästää häntä tuleviin peleihin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tässä oli kaksi lentopallo-ottelua: kahdessa ensimmäisessä erässä erittäin vahvaa hyäkkäyspeliä. Meillä tappioerässä hyökkäysprosentti melkein 70. Tosin kummallakaan joukkueella ei ollut tietoakaan torjunta- eikä puolustuspelistä. Sitten taas kolmas ja neljäs erä oli täysin erilaista, molemmat torjuivat ja puolustivat niin että pisteen eteen piti tehdä tosi paljon toitä. Tänään oltiin ensimmäistä kertaa pulassa vastaanoton kassa, 10 suoraa virhettä on liikaa. Toki Vampula on myös hyvä syöttöjoukkue, syöttää kovaa vähillä virheillä. Viktoriia Tuchashvili pelasi hyviä paikkoja huonoistakin tilanteista. Olen ollut hänen pelaamiseensa tyytyväinen kokonaisuudessaan tällä kaudella ja kyllä otteista huomaa, että tärkeät pelit alkavat taas lähestyä. Tärkeät 3 pinnaa saatiin. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Noora Kosonen toi kentälle sitä mitä halusin, häntä vastaan Milton ei tappanut pallon palloa.

Ottelun tilastonostoja
* LP Viesti nousi kolmannelle tilalle 
* LP Viesti on voittanut 4 edellistä ottelua ja 12/13 edellistä
* LP Viesti on voittanut 3 edellistä kotiottelua ja 9/10 edellistä
* LP Viesti on voittanut 3 edellistä joukkueiden kohtaamista ja hävinnyt vain yhden 18 keskinäisestä Salossa
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 27-4 LP Viestille
* LP Viestin Anna Czakan on torjuntatilaston 2. (59) yhden torjunnan päässä kärkipaikasta, Czakan on myös hyökkäys% 2. (56%). Netta Laaksonen on vastaanotto% 2. (55%)
* LP-Vampulan Taylor Milton on ässätilaston 3. (43)


LP Viesti - LP-Vampula
3-1 (25-17, 26-28, 25-21, 25-22)
Viesti: Andrikopoulou 19/+8, Siebring 18/+11, Czakan 12/+8
Vampula: Milton 23/+10, Riikonen 15/+7, Jantunen 12/+9
Ässät 6-10, syöttövirheet 10-9, torjunnat 7-10, hyökkäys% 43-32, vastaanotto% 32-41

Pistekilpailu:
3 Siebring Viesti
2 Milton Vampula
1 Andrikopoulou Viesti

PROlibero
Laaksonen Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
3) LP Viesti 17-4, 50 p
7) LP-Vampula 8-12, 22 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
SU 14.2 17:00 LP Viesti - Puijo Wolley
LA 13.2. 17:00 Pölkky Kuusamo - LP-Vampula

Naisten liigan seuraavat ottelut
LA 13.2. 17:00 Pölkky Kuusamo - LP-Vampula
LA 13.2. 17:00 WoVo - Liigaploki Pihtipudas
SU 14.2. 17:00 JymyVolley - LP Kangasala
SU 14.2 17:00 LP Viesti - Puijo Wolley
MA 15.2. 18:30 Hämeenlinna - Puijo Wolley
MA 15.2. 18:30 OrPo - Pölkky Kuusamo
TI 16.2. 18:30 LP Kangasala - Pölkky Kuusamo
KE 17.2. 18:30 LP-Vampula - JymyVolley
KE 17.2. 18:30 LP Viesti - Liigaploki Pihtipudas
TO 18.2. 18:30 LP-Vampula - Kuortane

  Takaisin