Seuraa meitä somessa:

VaLePa hoiteli tyylillä Europelien "välipelin"

08.10.2022

VaLePa Sastamala Tampere otti makean kotivoiton lauantaina Mestarien liigan pelien välissä, kun se kaatoi vierailleen Hurrikaani-Loimaan Sakari Mäkisen hakkuroimana. Vantaalla Kokkolan Tiikerit ei antanut kotijoukkueelle armoa vieden pisteet mukanaan suoraan kolmessa erässä. Turussa puolestaan pelattiin täydet viisi erää ja Karelian Hurmos osoitti kääntäneensä totaalisesti kelkkansa näissä peleissä ottaen jo toisen viisieräisen voiton.

Vantaa Ducks vailla mahdollisuuksia Tiikereiden käsittelyssä

Vantaa Ducks - Kokkolan Tiikerit 0-3 (21-25, 14-25, 19-25)

Vantaa Ducks taisteli Kokkolan Tiikereitä vastaan yhden erän verran kun joukkueet kohtasivat Korson Lumossa lauantaina 8. lokakuuta. Kaksi erää meni selvästi vieraille. Yleisöä Lumoon oli lauantai iltaa viettämään tullut 360 katsojaa. Illan otteluisäntä oli AK-raudoitus Oy.

Vantaa Ducks pelasi ottelun ilman keskitorjuja Lauri Lehtosta. Pelin loppupuolella myös toinen vakituinen keskitorjuja Henrik Porkka oli poissa pelistä.

Ensimmäinen erä mentiin aluksi tasatahtiin. Pallonälkä, jonka päävalmentaja Juho Rajala mainitsi kummallakin joukkueella olevan näkyi selvästi pelissä. Tiikerit tuli tehokkaasti keskeltä Antti Leppälän ja Rami Rekomaan hyökkäyksellä. Ankoista puolestaan onnistuivat Kalle Kattelus ja Sergej Drobnič. Erän edetessä myös hakkuri Alek Rastamo pääsi mukaan peliin.

Erän ratkaisu löytyi syötössä ja vastaanotossa. Kumpikin sujui Tiikereiltä hieman paremmin kuin kotijoukkueelta ja erä vieraille 21-25.

Toisesta erästä ei ole paljon kerrottavaa ankkafaneille. Tiikerit olivat ankkoja edellä joka osa-alueella. Ducks ei löytänyt ratkaisuja hyökkäyksiinsä, eikä mikään tuntunut jäävän vastustajan puolelle. Vieraat puolustivat tehokkaasti ja torjunta teki usein ankkojen hyökkäysyritykset turhiksi. Pelaajavaihdotkaan eivät auttaneet. Ja kun riskillä syötettiin virheitä tuli paljon. Erä taas Tiikereille 14-25. Ja taisipa valmentajalta päästä muutama ruma sana.

Kolmas erä ei paljon lohtua Ducksille tuonut. Tiikereiden keskihyökkäykset jatkuivat tehokkaina ja vieraat olivat taas isäntiä edellä joka osa-alueella. Kun Tiikerit pelasivat miltei hurmiossa niin ankoilla virheet toistuivat.

Kolmannessa erässä Ville Sorvoja korvasi Henrik Porkan keskipelaajana ja selvisi uudesta pelipaikastaan kunnialla.

Teemu Lahti, Tiikerit:

- Meillä syöttö ja vastaanotto sekä torjunta ja hyökkäys sujuivat hyvin. Torjuntoja tuli vastustajaan verrattuna kolminkertainen määrä. Meillä oli hyvä yleisilme.

Louis Pineau, Ducks:

- Tiikerit oli hyvä ja painosti meitä alusta saakka. Me emme löytäneet peliin ratkaisuja. Toistaiseksi olen viihtynyt Vantaalla hyvin.”

Mikko Keski-Sipilä, Tiikerit:

- Olimme joka osa-alueella vähän Ducksia edellä, saimme oman virhemäärämme pienemmäksi. Puolustimme hyvin ja hoidimme jatkopallot viisaasti. Alku oli tasainen, joten ei tämä ihan kävelyvoitto ollut. Meiltä suhteellisen ehjä esitys.

Juho Rajala, Ducks:

- Ensimmäinen erä oli kohtuullisen tasainen mutta meillä kesti palautua sen häviöstä. Tänään meillä ei ollut jakoa ottaa pisteitä. Fokus vähän katosi, kun yksi miettii liikaa se tuppaa tarttumaan muihin. On haastavaa pelata ilman keskihyökkäystä, vaikka laidat osan hoitivatkin.

Ruudun tallenne ottelusta

Vantaa Ducks - Tiikerit 0-3
21–25, 14–25, 19–25
Koti:Drobnic 13/-1, Rastamo 8/-1, Kattelus 6/+1
Vieras:Thiessen 13/+11, Lahti 11/+8, Leppälä 11/+8

Ässät: 3-4
Syöttövirheet: 12-11
Torjunnat: 4-11
Hyökkäys%: 31-50

Joukkueiden MVP:t
Ducks Louis Pineau
Tiikerit Teemu Lahti

PROlibero
Louis Pineau Ducks

Yleisöä: 360

Ottelutilasto

Kuvat: Sami Nurmi

 

 

 

VaLePa nousi notkahduksesta voittoon

Etukäteen katsojamäärä hieman jännitti, koska samaan aikaan yrittäjillä on juhlaa Ellivuoressa. Paikalla oli kuitenkin mukavasti 512 katsojaa ja myös Loimaalta oltiin tultu kannustamaan Hurrikaanin joukkuetta. Tunnelma nousi sen myötä hyväksi. Pelistä tuli jännittävä ja hyvä tasoinen. VaLePa onnistui lopulta viemään pisteet. Aleksi Muukkosen loukkaantuminen oli harmittava takaisku Hurrikaanin joukkueelle.

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani-Loimaa 3-1 (25-20, 24-26, 25-18, 25-20).

Ensimmäisessä erässä VaLePan vastaanotto toimi erinomaisesti. Sen myötä passijakauma oli poikkeuksellinen, sillä VaLePasta eniten passeja sai keskipelaaja Severi Savonsalmi ja teki myös eniten pisteitä 8/+6. Karli Allik oli myös tehokas.

Toisessa erässä toistui Mestarien liigan tilanne, mutta tällä kertaa VaLePan tappioksi. Pukkipaidat johtivat jo 16-9, kun alkoi Hurrikaanin kiri. VaLePa alkoi tehdä virheitä ja sen myötä peli meni kipsiin. Syöttö helpottui ja hyökkäykset jäivät pehmeiksi. VaLePalla vastaanotto nousi vastapalloksi, vähän ajan päästä syöttövirhe ja sitten vielä Aleksi Muukkosen kaksi ässää kovilla syötöillä ja Hurrikaani eteni erävoittoon.

Kolmas erä oli tasainen, kunnes 15-14 tilanteessa Mikko Esko meni syöttämään. Hurrikaani eri pystynyt päättämään hyökkäyksiä. VaLePa otti pisteet vastahyökkäyksillä ja Boninin ja Ekmanin torjunnoilla ja tilanne oli nopeasti 20-14. Mäkinen päätti erän ässäsyötöllä.

Neljäs erä oli edelleen tasaista vääntämistä. Tilanteessa 22-20 Muukkosen jalka loukkaantui verkolla alas pudotessa. Erä ja ottelu VaLePalla Hurrikaanin hyökkäysvirheen ja Ekmanin ässäsyötön jälkeen.

VaLePasta Sakari Mäkinen ja Karli Allik tekivät eniten pisteitä. Severi Savonsalmi on saanut tehoa peliinsä ja pelaa hyvällä ilmeellä. Hyvän hyökkäyksen lisäksi 4 torjuntaa. Bonin oli hyvä vastaanotossa.

Hurrikaanista Muukkonen pelasi hienon pelin sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä. Darzans on näyttävä hyökkääjä, mutta tekee myös virheitä. Vanhanen voi olla tyytyväinen iltaansa.

Santeri Välimaa, Hurrikaani:

- Tasainen matsi ja ajoittain pysyttiin VaLePan mukana, mutta välillä tuli pitkiä putkia, joita ei pystytty katkaisemaan. Kokonaisuudessaan ailahteleva ottelu. Toki pelaajan loukkaantuminen aina vaikuttaa, mutta näistä vain pitää selvitä.

Karli Allik, VaLePa:

- Tärkeä voitto meille ja 3 pistettä. Joukkue voitti ja olen iloinen siitä. Olimme tuossa yhdessä erässä, jonka hävisimme liian passiivisia, mutta pystyimme kääntämään erät voitoiksi.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Oli hyvä peli ja meiltäkin selkeä parannus ensimmäiseen matsiin. Pikkusen tulee vielä hätäilyn myötä huolimattomuusvirheitä. Rauhallisuudella pystyttäisiin hoitamaan tilanteet paremmin. Peli-ilme ja ajatus oli ok, saatiin kohtuullisen hyvin pysäytettyä VaLePaa välillä, jäi positiivinen kuva pelistä.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Ennen kaikkea tärkeä voitto, pari tappiota alla ja oli tärkeä saada voitto tästä. Toisessa erässä tuli selkeä nukahtaminen ja Hurrikaani pelasi hyvän pelin. Meidän pitää olla pelistä toiseen vastaamaan hyviin taisteleviin joukkueisiin. Saatiin hyvä data kolmen yp:n systeemistä, jota ajetaan tällä hetkellä sisälle. Upin poissaolo on haastava tilanne, mutta tällä mennään ja eteenpäin pitää mennä, kun juna kulkee. Saadaan hyvä valmistautuminen, lepo, fysiikka ja valmistavat harjoitukset, torstain Mestarien liigan ottelua silmällä pitäen.

Ruudun tallenne ottelusta

VaLePa - Hurrikaani Loimaa 3-1
25–20, 24–26, 25–18, 25–20
Koti:Mäkinen 18/+14, Allik 17/+13, Savonsalmi 13/+11
Vieras:Dardzans 23/+8, Muukkonen 22/+12, Haapaniemi 9/+5

Ässät: 9-3
Syöttövirheet: 12-14
Torjunnat: 8-4
Hyökkäys%: 49-50

Joukkueiden MVP:t
VaLePa Karli Allik
Hurrikaani Aleksi Muukkonen

PROlibero
Eetu Pennanen VaLePa

Yleisöä: 512

Ottelutilasto

Kuvat: Hannu Moilanen

TUTO Volleyn viiden erän taistelu toi yhden pisteen


Lentopallon Mestaruusliigassa TUTO Volley ja Karelian Hurmos tarjoilivat Kupittaan palloiluhallin yleisölle viihdettä koko rahan edestä, kun peli ratkesi vasta viidennessä erässä ja jatkopalloilla. Hurmos voitti kovan taistelun erin 2-3 (25-21, 19-25, 24-26, 25-23, 15-17).

Kupittaan illan avauserässä joukkueet etenivät pitkän matkan tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue TUTO Volleyn peli pyöri monipuolisesti, Tuomas Siirilä ja William Groffier nousivat esiin laitahyökkäyksillään. Hurmoksen ratkaisut kasautuivat pitkälti hakkuri Eetu Häyrisen harteille. Joensuulaiset saivat myös apua kotijoukkueen virheistä. 20 pisteen kohdalla joukkueet olivat tasoissa, tämän jälkeen TUTO Volley onnistui ratkaisevissa pitkissä palloissa paremmin ja nappasi erävoiton Antti Karttusen ja Roope Keskisen johdolla. Toisessa erässä turkulaiset olivat koko ajan takaa-ajajina ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän Hurmos alkoi ottaa otetta jykevillä vastaanottoa murtaneilla syötöillä ja pitkälle erätauolle poistuttiin tasalukemissa. Joensuulaisten hyökkäyspeli alkoi tuottaa onnistumisia myös keskeltä, Vieraiden onnistujia olivat Nuutti Niinivaara ja Mikko Räsänen.



Tauon jälkeen vierailijat jatkoivat siitä mihin toisessa erässä olivat jääneet, kun joukkue piiskasi pisteitä tehokkaasti hyvien syöttöjen. TUTO Volley näytti jälleen jäävän jalkoihin ja oli jo tappiolla lukemin 9-15, mutta isännät käynnistivät kovan nousun Akseli Lankisen syöttöputkella, joka tuotti peräti kymmenen pistettä ja lukemat kääntyivät 19-15:een. Lankiselle tulitukea antoi nuori hakkuri Groffier. Tämä ei kuitenkaan turkulaisille riittänyt, vaan Hurmos käänsi asetelmat jälleen ympäri ja nappasi erän itselleen jatkopalloilla. Käänteen tekijöihin kuului Räsänen.

Neljäs erä oli täynnä kovaa taistelua verkon molemmin puolin. Käsikirjoitus näytti jo mukailevan kolmatta erää ja Hurmos oli läpi erän matkalla voittoon vahvoilla laitahyökkäyksillä. Tilanne oli vieraille jo 19-22, mutta tällä kertaa TUTO Volleyn loppukiri onnistui. Kirin arkkitehteinä häärivät tehokkaat Karttunen ja Keskinen, näin ratkaisu venyi viidenteen erään.

Kamppailu sai arvoisensa päätöksen, kun pisteitä käytiin pitkiä palloralleja hallinnan vaihdellessa joukkueelta toiselle. Kotijoukkueen sytyttäjiin päätöserässä kuuluivat keskitorjujat Keskinen ja Tatu Vuorenmaa. Lopulta peli ratkesi isäntien virheeseen.



Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo

- Ajoittain pelattiin hyvin, mutta ne olivat tosi pieniä. Paljon saatiin jatkopallohyökkäyksiä, mutta niissä oli ongelmia. Olisi pitänyt pystyä naulaamaan freeball-tilanteet. Pakko nostaa hattua TUTO Volleyn hyökkäyspelille, he ohittivat hyvin torjuntaa. Omassa hyökkäyksessä puolet torjunnoista olisi ollut estettävissä paremmilla ratkaisuilla. Tiedettiin, ettei Kuoksan joukkue tule luovuttamaan missään vaiheessa.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa

- Peli on mennyt eteenpäin ja Groffier hakkurina avaa hyökkäyspeliä, joka oli jumissa viimeksi. Nyt hyökkäys mahdollistaa voittamisen. Hieno taistelu molemmin puolin, eikä kukaan varmasti jäänyt kylmäksi. Ailahtelu kuuluu lentopalloon, jossa otetaan miehestä mittaa, eikä koskaan saa antaa periksi. Harmittaa ukkojen puolesta, että tänään ei bensa riittänyt

TUTO Volleyn parhaana palkittu Roope Keskinen oli luonnollisesti pettynyt kovan taistelun käännyttyä tappioon.

- Saatiin hyvä harjoitusviikko ennen peliä, mutta tulos oli nyt tämä. Otteiden ailahtelussa puhuu varmasti kokemattomuus ja uusi joukkue.

Hurmoksen Petteri Härkönen

- Peli oli ailahtelevaa ja kaipasi tasaisuutta, kun oli synkkää niin oli synkkää ja vastaavasti, kun kulki niin kulki. Viidennen erän ratkaisi meidän taisteluasenne.

Ruudun tallenne ottelusta

TUTO Volley - Karelian Hurmos 2-3
25–21, 19–25, 24–26, 25–23, 15–17
Koti:Groffier 18/+10, Karttunen 13/+3, Siirilä 11/+2
Vieras:Häyrinen 29/+16, Räsänen 17/+5, Härkönen 15/+10

Ässät: 1-7
Syöttövirheet: 12-21
Torjunnat: 14-4
Hyökkäys%: 47-47

Joukkueiden MVP:t
TUTO Volley: Roope Keskinen
Hurmos: Petteri Härkönen

PROlibero
Ville Sihvonen TUTO Volley

Yleisöä:

Ottelutilasto

Kuvat: Roosa Vilkanen

  Takaisin