Seuraa meitä somessa:

VaLePa jälleen miesten cup-finaaliin

30.01.2021

VaLePa Sastamala Tampere eteni voitolla Akaa-Volleystä Finnish Teknikum Cupin loppuotteluun. Järjestäjäosapuolena Final Four tapahtumassa Tampereen Kaupissa toimiva seura otti paikkansa hyvätasoisessa välierässä lukemin 3-1 (25-20, 25-17, 16-25, 25-21).

Sakari Mäkinen oli VaLePan ykköspyssy 19 pisteellä. Aaro Nikula ja Romans Sauss olivat vähintään normaalissa vireessä ja lähellä samaa pistemäärää,

- Akaa-Volleyllä oli käynnistymisongelmia, ja pääsimme kaksi erää yllättävänkin helpolla perustason riittäessä voittoon. Sitten kun Akaa sai hyökkäyksensä aggressiivisemmaksi, meni peli paljon tiukemmaksi, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

- Eipä siinä kuitenkaan mitään pelkotilaa päässyt syntymään tappion suhteen. Oma tasomme on kasvanut koko ajan kauden aikana ja tavoitteena on mennä taas napsun verran eteenpäin.



VaLePa osoitti suuruutensa ja lähtee sunnuntaina tavoittelemaan kuudetta Suomen cupin mestaruuttaan viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Akaa-Volley teki kuitenkin jännityksen lauetessa pelistä loppupuolella ylpeän taistelun. VaLePan Sakari Mäkinen totesikin rehdisti, että yhden erän aikana akaalaiset olivat parempia.

- Me pelasimme ihan hyvin siinäkin vaiheessa, joten ei siinä kohtaa voitu tehdä oikeastaan mitään, millä olisimme pelin puhtaasti vieneet. Onneksi neljännessä erässä peli kääntyi taas meidän hyväksi, Mäkinen sanoi.

Akaa-Volleyssä ykköspassarin roolin perinyt Mikko Kuusela pelasi näyttävän ottelun. Yhden liigapelin jälkeen isoon matsiin lähtenyt Kuusela nautti selvästi uudesta tilanteesta.

- Onhan tätä tilaisuutta joutunut vuosia jopa odottamaan. Harmi sinänsä, että ykköspassari lähti, mutta itselleni tämä on roolin oton paikka. Pelissä oli ihan hyvä flow, joten ihan superpettynyt ei tapioon osaa olla, Kuusela sanoi.

Alkukauden Akaa-Volleyn passarina pelannut Markkus Keel lähti viikko sitten Ranskaan. Muutos ei cup-välierän perusteella häiritse Akaan peliä, ja Kuusela otti vasurillaan roolia myös ratkaisijana verkkokierroksella ja takakentällä puolustuksissa.
Toisessa erässä pelästytti hetken Akaan hakkurin Urpo Sivulan loukkaantuminen verkonalustilanteessa, mutta hän pystyi jatkamaan peliä ja nousi lopulta Akaan parhaaksi pistemieheksi.

VaLePa: Sakari Mäkinen 19/+16, Aaro Nikula 16/+10, Romans Sauss 15/+7
Akaa-Volley: Urpo Sivula 20/+11, Joni Mikkonen 15/+9, Panu Pitkänen 7/+5

  Takaisin