VaLePa jatkoi voittoputkeaan Kokkolassa

28.11.2021

VaLePa kasvatti kauden voittoputkensa jo yhdeksään, kun se sunnuntain ainoassa miesten Mestaruusliigan ottelussa kaatoi vieraissa Kokkolan Tiikerit suoraan kolmessa erässä

Kaksi erää nähtiin tasaista taistelua, kun Tiikerit ja VaLePa kohtasivat Kokkolassa. VaLePa vei ne molemmat, niukasti 25-23 ja 25-22.

Kolmas erä ei enää yhtä jännittävä ollut. Sen VaLePa vei 25-17 ja koko ottelun suoraan kolmessa erässä.

Tiikerit oli tehnyt muutaman muutoksen lauantain TUTO-pelin jälkeen. Matias Saviaro pelasi hakkurin paikalla ja Roope Keskinen keskitorjujana.

Tiikerit aloitti vahvasti, ottaen heti pari torjuntapinnaa. Erän puolivälissä iski kapteeni Antti Leppälä 12-9 ja syötti ässän, 13-9. Keskinen/Teemu Lahti/Saviaro torjuivat 14-9 ja Leppälä syötti toisen ässän, 15-9.

VaLePa oli vaikeuksissa, mutta Alberto Cavasin komea ässä, 13-16, sytytti vierasjoukkueen. Kun ex-tiikerit Jiri Hänninen iski tasoihin 17-17, oli Tiikerit pakotettu aikalisään.

VaLePa sai yliotteen, mutta Jere Mäkisen ässällä kotijoukkue nousi vielä tasoihin, 22-22. VaLePa oli lopussa vahva ja Mikko Karjarinta iski ratkaisevan pisteen.

Toisen erän alku oli tasaista pelaamista. Tiikereille tuli virheitä ja VaLePa karkasi 19-13 johtoon. Tiikerit ei antautunut, mutta Hännisen isku, 20-15, pysäytti kotijoukkueen kirin.

Toisessa erässä nähtiin myös illan komein taistelupallo. Pitkä pallo, jossa muun muassa Hänninen haki lähes mahdottoman pallon. Lopulta Saviaro iski pinnan Tiikereille.

Pitkän erätauon jälkeen Tiikerit aloitti vahvasti, 4-1 ja VaLePa otti aikalisän.

Sitten nähtiin ratkaisu. Hänninen syötti ässän, kavensi tilanteeksi 3-4. Hännisen syöttövuorolla VaLePa karkasi, 9-4.

Tiikerit taisteli, mutta lopullinen niitti nähtiin, kun Cavasin syötti kaksi ässää, 22-14 ja homma oli selvä.

Jiri Hänninen pelasi Tiikereissä kolme kautta. Nyt hän tuli Hollihakaan vastustajan paidassa.

-Mukava tulla tänne. Olihan tässä pientä kutinaa, varmaan sen takia alussa ei oikein palloon osunut. Meillä oli hyökkäyspelissä paljon vaihtoehtoja, Hänninen totesi.

-Kolmannen erän syöttövuoro oli hyvä. Tuttu sali.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

-Vaikea alku. Perinteisesti Tiikerit oli vaikea vastustaja. Tiikerit tulee hirveällä laitatempolla. Sitten saatiin laidasta tehot pois riittävästi.

-Cavasin pelasi loisto-ottelun. Virheetön esitys.

-Pelattiin vähillä hyökkäysvirheillä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Kaksi erää oli aika pienestä kiinni. Meillä oli saumat viedä ne, varsinkin sen ensimmäisen.

-VaLePa pelasi vähillä virheillä. Me tehtiin enemmän virheitä, mikä ei ole meille tyypillistä.

-Suomen tämän hetken kovin joukkue oli vastassa. Tuon verran ollaan jäljessä.

-Tänään Saviaro sai vastuuta. Hän on ottanut isoja askeleita eteenpäin. Pelasi pätkittäin erittäin hyvin. Toki pieniä virheitäkin tuli. Hyvää kokemusta.

Alberto Cavasin, VaLePa:

-Olen ylpeä. Meillä oli ottelussa vaikea alku, mutta taisteltiin ja noustiin.

-Joukkueella on hyvä valmentaja ja hyviä kokeneita pelaajia.

Antti Leppälä, Tiikerit:

-Tasainen peli.

-Muutama virhe tehtiin enemmän. Saatiin hyviä putkia, niin sai myös VaLePa.

-Monta muuta joukkuetta vastaan tämä olisi riittänyt.

-Niin, meilläkin on hyvä valmentaja.

Kokkolan Tiikerit - VaLePa
0-3 (23-25, 22-25, 17-25)
Koti:Mäkinen 12/+6,Saviaro 12/+4,Leppälä 11/+9
Vieras:Cavasin 16/+12,Mäkinen 9/+1,Savonsalmi 8/+6
Ässät 5-5, syöttövirheet 13-9, torjunnat 7-4, hyökkäys% 45-54, vastaanotto% 39-39