VaLePa otti komean 3-0-voiton CEV Cupin avauspelissään

06.11.2014

Olli Kunnari (oik.) oli VaLePan tehokkain.

VaLePa Sastamala täräytti komeat lukemat tulostauluun CEV Cupin avausottelussaan. VaLePa löi kotipelissään virolaisen Selver Tallinnan 3-0 (25-20, 25-17, 25-19).

Toinen osaottelu on kahden viikon päästä 20.11. Tallinnassa ja VaLePa menee jatkoon voitolla ja jopa 2-3-tappiolla. Jos Selver voittaa 3-0 tai 3-1, pelataan ns. kultainen erä. Seuraavan kierroksen vastustaja otteluparin voittajalla on joko Kokkolan Tiikerit tai puolalainen Zaksa Kedzierzyn-Kozle.

Yleispelaaja Olli Kunnari oli ottelussa liekeissä tehden VaLePalle 21 pistettä (+17 plusmiinustilastossa). Keskipelaajista Eduard Venski teki 10/+7 (3 torjuntaa) ja Matthew Pollock 8/+6 (4 torjuntaa). Elviss Krastins hoiti aloitusten vastaanotot 70 prosentin tehoilla ja libero Jarmo Korhonen ylsi 65 prosenttiin. Antti Esko hoiti passarin hommat hienosti, mutta hakkuri Sjoerd Hoogendoorn teki melko vaatimattomat pisteet 8/+2. VaLePan valmentaja Ugis Krastins ei tehnyt ottelussa yhtään vaihtoa.

Selver Tallinnan australialainen hakkuri Lincoln Williams mätti joukkueelleen komeasti 24 pistettä (+12).

Ensimmäinen erä eteni alusta alkaen selvässä VaLePan johdossa. Antti Esko syötti heti erän alussa pitkän syöttöputken ja uudestaan 13-7-tilanteesta 17-7 asti. Pahat syötöt ja VaLePan vahva torjunta-/puolustuspeli Eduard Venskin ja Jarmo Korhosen johdolla takasivat pisteitä kotijoukkueelle. Selverin hakkurin Lincoln Williamsin hyökkäys kakkospaikalta ja heti perään hirmusyötöillä kolme ässää tasoittivat peliä ja tiukimmillaan oltiin jo 23-20-tilanteessa, mutta VaLePa hoiti homman lopussa.

Toisessa erässä VaLePa alkoi saada otetta Williamsin hyökkäyspelistä, vaimennuksia ja lopulta Pollockin kaksi tappotorjuntaa. Erä oli Kunnarin huikeaa näytöstä. Huippuvarma vastaanottaja Elviss Krastins onnistui hienosti myös hyökkäyspelissä. Jarmo Korhonen oli varma vastaanotossa ja puolusti hienosti palloja peliin.

Kolmas erä oli tasaisempi. VaLePan johtaessa 15-11 asteli syöttöruutuun alkupelissä vaatimattomasti pelannut Frederico Marretta ja hänen syöttövuorollaan Selver nousi tasoihin 15-15. Tässä vaiheessa Pollockin kaksi torjuntaa ja hyökkäyspiste auttoivat erä- ja otteluvoittoon.

- Melko hyvä peli, tulokseen olen tietysti tyytyväinen. Ensimmäinen askel jatkoonpääsyyn on otettu. Vastustajan hakkuri Williams oli hyvä, syöttö maailmanluokkaa, päävalmentaja Krastins totesi.

VaLePan kapteeni Antti Esko totesi, että valmistautuminen peliin oli hyvä.

- Keskityttiin ja saatiin hyvä alku. Oikein hyvä aloitus europeleille, Esko totesi.

Selver Tallinnan päävalmentaja Rainer Vassiljev kehui vastustajan puolustamista ja totesi VaLePan olevan laatujoukkue.

- Oma pelimme oli vähän pehmeää, hyökkäykset olisivat vaatineet voimaa ja oivallusta, Vassiljev sanoi.

VaLePan hyökkäystehot olivat 51 % ja Selverin 35 %. VaLePan vastaanottoprosentti oli 63 ja Selverin 46. Torjunnat tulivat VaLePalle 7-4.