Seuraa meitä somessa:

VaLePa Sastamala osoitti hallitsevan mestarin eleitä pudotuspeliavauksessa

16.03.2022

Kolme kertaa viidessä erässä runkosarhassa Karelian Hurmosen voittanut hallitseva miesten mestari VaLePa Sastamala Tampere avasi puolivälieräsarjan suvereenilla esityksellä lyöden taululle lukemat 3-0 (25-9, 25-18, 25-16)

Puolivälierät ovat aina haastavat runkosarjassa paremmin sijoittuneelle joukkueelle, koska isommat paineet on heillä. Toisaalta VaLePan ennakkosuosikin paineita helpotti, sillä Hurmos piti runkosarjassa VaLePaa tiukilla. Peliin lähdettiin Pikkupukkien fanikatsomon kannustuksella ja tunnelma katsomossa nousi pudotuspelien edellyttämälle tasolle.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Savonsalmi, Rösler, Hänninen, Mäkinen, M Tihumäki, Ruohola L
Hurmos: Ryhänen, Rissanen, Härkönen, Korhonen, Heiskanen, Häyrinen, Hakkarainen L

VaLePan menestyksen tielle 2009-2016 vienyt valmentaja Ugis Krastins siirtyi VaLePan jälkeen valmentamaan Ukrainaan Lvivin joukkuetta. Hän nousi myös Ukrainan maajoukkuevalmentajaksi ja hänellä on tosi läheisiä ihmisiä Ukrainassa sodan jaloissa. VaLePa sai tänään omalta osaltaan osallistua Unicefin keräyksen kautta Ukrainan lasten ja perheiden auttamiseen.

Krastinsilla oli tapana arvioida peliä, miten hyvin pelaajien fokus on pelissä. Tänään VaLePan fokus oli todella vahvasti juuri tässä pelissä. Joukkueen otteet olivat aivan erinäköiset kuin kertaakaan runkosarjassa. Hyvä näin, että joukkue pystyy nousemaan uudelle tasolla tärkeissä peleissä.

Matias Tihumäki pelasi erinomaisen pelin. Hän saattoi 5 torjunnalla vastustajan nelospaikan hyökkääjät vaikeuksiin. Lisäksi pelasi ”puhtaan” hyökkäyspelin ei yhtään suoraa hyökkäysvirhettä eikä torjuntaan lyöntiä. Osansa Tihumäen hyökkäysonnistumisiin oli Mikko Eskon loistavalla passipelillä, joka sekoitti täysin vastustajan torjunnan. Jiri Hännisen aloitussyötöt aiheuttivat Hurmoksen vastaanotolle harmaita hiuksia. Hänninen syötti kolmasosan koko joukkueen syötöistä, kaksi ässää ilman virheitä. Lisäksi hän vastaanotti ja hyökkäsi hyvin. Keskipelaajista Severi Savonsalmi otti kolme torjuntaa ja hyökkäyspisteitäkin kertyi kuusi. Risto Ruohola pelasi myös kauden parhaita pelejään. Sakari Mäkinen oli VaLePan tehokkain hyökkäyspelissä.

Hurmos ei onnistunut laittamaan kapuloita Pukkipaitojen vyörylle. Matias Korhonen onnistui vähimmillä virheillä ja libero Tatu Hakkarainen onnistui varsinkin puolustuspelissä kelvollisesti.

Tatu Hakkarainen:

-Kaveri oli parempi kuin me tänään ja huomenna lähdetään uudellaan haastamaan. Tänään ei pysytty VaLePan perässä. Vastaanottopelaamista pitää parantaa ja hyökkäykseen lisää tehoja.

Matias Tihumäki:

-Syötettiin kovaa ja lyötiin kovaa, siitä otettiin voitto.

Matti Alatalo:

- Tänään ei jäänyt jossiteltavaa. VaLePa oli hyvin keskittynyt ja ottivat meiltä kaikki eväät pois tänään. Meillä oli alussa hieman jännitystä. Pitää huomiseen otteluun reagoida ja huomenna nähdään parempi VaLePa.

Janne Kangaskokko:

- Todella hyvä lataus ja fokus tekemiseen. Tehtiin hyviä asioita ja suorituksia ja tulos näytti hyvältä. Kyllä meillä Mesko on selkeä johtaja meidän joukkueessa ja toimii loistavana esimerkkinä. Teemana on parantaa peli peliltä ja kasvaa joukkueena ja peli kehittyy samalla

VaLePa - Karelian Hurmos 3-0
25-9, 25-18, 25-16
Koti:Mäkinen 15/+10, Hänninen 13/+9, Savonsalmi 9/+5
Vieras:Häyrinen 9/+2, Korhonen 8/+5, Louhela 4/-3
Ässät 4-1, syöttövirheet 3-5, vastaanotto 50% (20%) – 36% (14%), hyökkäys 55%-33%, torjunnat 11-5
Katsojia: 401

Joukkueiden MVP:t
Otteluisäntä Sata-Henkilöstö Oy valitsi parhaat pelaajat. Palkinnot jakoivat Helmi, Väinö ja Niini Yski.
Matias Tihumäki, VaLePa
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Ottelutilasto

Otteluohjelma

Sastamala 17.3. klo 18.30
Joensuu 20.3. klo 18.30
——————
Joensuu 21.3. klo 18.30
Sastamala 24.3. klo 18.30

Kuvat: Hannu Moilanen

  Takaisin