Seuraa meitä somessa:

VaLePa seitsemännen kerran perättäin finaaleihin

08.04.2023

VaLePa Sastamala Tampere puolustaa viiden kauden mestaruusputkeaan miesten Mestaruusliigan finaaleissa Akaa-Volleyta vastaan. VaLePa on finaaleissa nyt seitsemännen kerran perättäin kaadettuaan Savo Volleyn suoraan kolmessa erässä viidennessä ja ratkaisevassa välierässä lauantaina Vexve Areenalla.

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-0 (25/22 25/11 25/20)

VaLePa tuli peliin erittäin keskittyneesti ja fokus oli selkeästi pelissä. Joukkue johti ensimmäistä erää jo 20-13. Sitten sattui VaLePan keskipelaaja Jacob Ekmanille vaikea hetki eikä pallo kuollut ja toisaalta savolaisten Jacub Kovac oli vahva torjunnassa ja hyökkäyksessä. Vieraat nousivat Miki Jauhiaisen syöttövuorolla 22-20 tilanteeseen. Karli Allik vapautti kotijoukkueen piinasta ja erä päättyi Andrus Raadikin hyökkäysvirheeseen.

Toinen erä oli VaLePan huippupeliä, vastaanotto 78% , hyökkäys 62% ja joukkue antoi vain 3 pistettä vastustajalle omilla virheillä.

Kolmas erä vähän jännitti katsomossa, koska viime kauden finaalissa Savo Volley kahden selvästi hävityn erän jälkeen vei kuudennen finaalin 3-2. Nyt VaLePa oli tarkkana heti erän alussa. Timo Tolvanen yritti löytää tehoa hakkurin paikalle. Pelin aloitti Veikka LIndqvista, David Kisiel pelasi toisen erän. Kolmannen erän 16-12 tilanteessa Tolvanen kaivoi varastostaan uuden kortin. Savolaiset siirtyivät kahden passarin systeemiin eli Ivanov tuli passaamaan ollessaan takakentällä ja Kevin Rodriguez oli etukentällä valmiina hyökkäämään. Lindqvist palasi kuitenkin hakkuriksi ja vieraat kavensivat 21-18 tilanteeksi Raadikin nelospaikan hyökkäyksellä. VaLePan aikalisän jälkeen pelattiin pitkä palloralli, jonka Allik käänsi pisteeksi. Jauhiaisen hyökkäysvirheen jälkeen VaLePa meni menojaan. Ottelu päättyi Allikin nelospaikan hyökkäykseen vastustajan torjunnan käsien kautta.
Seve.jpeg

VaLePa pelasi aivan loistavan pelin. Vastaanotossa Eetu Pennanen 71%, Karli Allik 78% ja Sakari Mäkinen 65%. VaLePan työnsankari oli Mäkinen 20/+16 ja 3 torjuntaa, hän kantoi isoimman vastuun hyökkäyspelistä. Karli Allik oli myös luotettava pelipaikallaan. Severi Savonsalmi päätti saamansa kolme passia pisteeksi ja otti kolme torjuntaa. Koko joukkue puolusti hienosti ja hakivat puolustuspalloja, jopa 210-senttiset keskipelaajat. Isoin ero tuli joukkueiden hyökkäyspelissä, VaLePa teki vain kolme suoraa hyökkäysvirhettä, kun vieraille niitä tuli yhteensä 14.

Savo Volleysta parhaiten onnistuivat keskipelaajat Miki Jauhiainen ja Jacub Kovac sekä libero Keisuke Matsuo.

Sakari Mäkinen:

- Tämän päivän lähtökohta oli, että voittaja pääsee finaaliin, ei tarvinnut paljon latausta hakea. Ollut todella kova välieräsarja, kovin, missä minä olen ikinä ollut. Joukkueena saatiin kyllä kasvaa tämän sarjan aikana, ensimmäisessä pelissä luultiin, että mennään rallatellen finaaliin. Mutta Savo tulikin huomattavasti valmiimpana tähän sarjaan kuin me, onneks saatiin lopulta kääntymään. Oltiin tänään valmiita verrattuna ensimmäiseen peliin. Ja kotiyleisön tuki oli valtava, en muista milloin viimeksi on tällainen tunnelma Vexvellä ollut, ruokki pelaajia kentällä aika moisiin suorituksiin. Katseet käännetään heti kohti finaalisarjaa, hirveän monta päivää ei ole välissä. Jatketaan taas kovaan tahtiin näitä pelejä niin pitää heti alkaa valmistautumaan.

Ilja Ivanov:

- Oli kiva päästä kentälle auttamaan joukkuetta. Tänään vain ei riittänyt. Hävittiin sarja ja ollaan pettyneitä, minulla oli tietty rooli ja pystyin keskittymään siihen, mutta harmittaa tappio. Puoli kautta oli todella haastavaa, hieno suoritus päästä pronssiotteluun.

Timo Tolvanen:

- Onnittelut VaLePalle, kovempi joukkue meni finaaliin. Tosi pettynyt meidän esitykseen, ei meillä ollut henkistä eikä fyysistä kapasiteettia taistella kuin ajoittain tässä pelissä. VaLePa oli selkeästi kääntänyt tämän asian oikealla tavalla ja silleen harmittaa. Harmittaa, sillä ollaan ansaittu pitkän ja vaikean kauden jälkeen ansaittu mahdollisuus pelata finaalissa ja Kuopiossa oli paikka hoitaa finaalipaikka kotiin. Kaikki on yritetty ja tehty, mutta ei riittänyt. Silleen vähän kyllä harmittaa. Tulee vähän nopeasti kaivaa eväät pronssiotteluun, mutta kyllä kannattajat ja seuraihmiset sekä joukkuekin on ansainnut sen, että saataisiin jotakin jäämään käteen tästä kaudesta.

Janne Kangaskokko:

- Hyvin kestettiin paine tähän peliin ja löydettiin hyvin oma pelityyli ja omaa itseluottamusta hyökkäyspeliin sekä ratkaisumalleja. Savolle iso kiitos mahtavasta vastuksesta, he laittoivat meidät ahtaalle ja laittoivat meidät miettimään ja rakentamaan sekä kehittämään meidän peliä. Ollaan vahvempi joukkue kuin puolitoista viikkoa sitten. Tästä suunnataan katseet kohti finaaleita, odotettu finaalikaksikko siellä on, mutta molemmat finalistit menivät vaikean kautta, tämä on kasvattanut joukkueen fiilistä ja pelaamista, ilmaiseksi ei kumpikaan saa mitään.

VaLePa - Savo Volley 3-0
25–22, 25–11, 25–20
Koti:Mäkinen 20/+16, Allik 13/+10, Sivula 9/+4
Vieras:Michelau 10/+5, Jauhiainen 9/+8, Kovac 7/+5

Ässät: 2-2
Syöttövirheet: 5-6
Torjunnat: 8-6
Hyökkäys%: 49-39

Joukkueiden MVP:t
VaLePa Sakari Mäkinen
Savo Volley Keisuke Matsuo

Yleisöä: 984

Ottelutilasto

VaLePa finaaleihin voitoin 3-2, Savo Volley pronssiotteluihin

  Takaisin