Seuraa meitä somessa:

VaLePa uudella kokoonpanolla niukkaan voittoon - Lakkapää voitti vajaamiehisen TUTO Volley

13.03.2022

VaLePa Sastamala löi runkosarjan päätöksessään Ettan lauantaina 3-2 (17-25, 25-21, 25-23, 17-25, 15-12)

Kahdesti siirretty Etta pelin järjestäminen onnistui vihdoin lauantaina viime metreillä, sillä runkosarjan viimeiset pelit pelataan sunnuntaina. Tänäänkin Etta joutui tulemaan vajaalukuisena Sastamalaan, matkassa vain kahdeksan pelaajaa. VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko halusi antaa ennen loppupelejä mahdollisuuden vähemmän pelanneille pelaajille ja samalla valmistaa heitä pudotuspeleihin.

Myöhään alkanut peli kokosi Vexve Areenalle mukavasti 447 katsojaa, jotka yhdessä VaLePan joukkueen kanssa loivat iloisen ilmapiirin halliin. Iloa toivat myös pallotyttöinä ja -poikina toimineet pienet junioirpelaajat vähän vanhempien junnujen ohjaamina.

VaLePa: Laakso, Savonsalmi, T.Tihumäki, Oiguss, Järnvall, M. Tihumäki, Ruohola L
Etta: Haapakoski, Väisänen, Niinivaara, Pennanen, Heikkilä, Marttila, Hakala L

Vaikka Ettalla oli vain kahdeksan miestä, oli matkassa aika lailla oletettu ykköskuusikko. Se näkyi joukkueen varmoina otteina. Valmentaja Olli Kuoksa on vuodesta toiseen tehnyt loistavaa työtä nuorten pelaajien kehittäjänä. Tälläkin kaudella Etta on kevättä kohti parantanut rutkasti otteitaan. VaLePan tuoreilla pelaajilla oli selkeästi kova into lähteä pelaamaan. He nauttivat joka pallosta ja se näkyi uhrautuvaisena puolustuspelaamisena ja vilpittömänä ilona jokaisen onnistumisen jälkeen.

Ensimmäinen erä meni Ettalle selvästi. VaLePan pelurit odoksuivat uutta tilannetta, hyökkäykset eivät oikein kuolleet tai Etta nappasi kiinni torjunnalla.

Toiseen erään pukkipaidat löysivät itseluottamuksen, vastaanotto tuli tarkemmaksi ja hyökkäystehot paranivat.

Kolmas erä oli tasainen loppuun asti. Uudet miehet nousivat hienosti ratkaisuhetkillä. Raivis Oiguksen hyvän syötön jälkeen Tuomas Tihumäki otti torjunnan Janne Marttilasta. Eräpallossa Ville Järnvall vastaanotti ja päätti sen jälkeen erän nelospaikalta.

Neljännessä erässä tasaisen alun jälkeen tuli vaikea vaihe. Etta söi torjuntapelillä aseet VaLePan hyökkääjiltä.

Viidennen erän ratkaisuhetkillä Tihumäen veljekset hoitivat otteluvoiton VaLePalle. Matias Tihumäki vei hyökkäyksellä eräpalloon ja Tuomas Tihumäki päätti Joel Laakson hienosta tarjoilusta keskihyökkäyksellä ottelun pukkipaidoille.

Pirteä iloinen esitys VaLePan koko joukkueelta. Matias Tihumäki hoiti hakkuripelaamisen loistavasti 32/+16, hyökkäysprosentti 56. Hänet valittiin kotijoukkueen parhaaksi. Kakkostähdeksi voisi valita Joel Laakson, tarkat passit ja rohkea peli. Ville Järnvall oli jälleen loistava vastaanottaja. Tuomas Tihumäki hoiti hyökkäyspaikat hyvin ja otti 3 torjuntaa. Myös Raivis Oiguksen ennakkoluuloton peli oli iloinen yllätys.

Etta ehdoton ykkönen oli Eetu Pennanen, loistava vastaanottaja ja joukkueensa tärkein hyökkäyspelaaja. Teppo Heikkilä on pelannut edellisen kerran liigaa seitsemän vuotta sitten ja nyt hän on pitkän tauon jälkeen palannut liigapeleihin. Siihen nähden erinomainen suoritus varsinkin vastaanottopelissä.

Eetu Pennanen:

- Hyvää kokemusta kaikille. Tänään näkyi , että vastustajan laiturit pääsivät liian hyvin pelaamaan. Oma hyökkäyspeli ei ollut tänään parhaimmillaan. VaLePa ansaitsi voiton.

Matias Tihumäki:

- Oli kyllä mukava pelata, runkosarjan viimeinen peli. Passarin kanssa sujui hyvin yhteispeli.

Olli Kuoksa:

- Saatiin yksi piste, joka on meille todella tärkeä ja huomenna Kokkolan Tiikerit vielä vastassa. Tulos on omissa käsissä. Haastavaa on kaikilla joukkueille, mutta pelattiin tänään kuitenkin hyvin. Tavoite on se, että kausi päättyy.

Janne Kangaskokko:

- Kun edellinen peli loppui niin osalla pelaajista alkoi palautuminen kolmen viikon rumbasta. Nuoret miehet pelasivat iloisen ja viihdyttävän peli, arvostan kaikkien panosta. Tuttu porukka toisilleen, ja ovat koko kauden tehneet yhdessä töitä. Tästä keskitytään ensi viikon keskiviikkona alkaviin playoff –otteluihin.

VaLePa - Etta 3-2
17-25, 25-21, 25-23, 17-25, 15-12
Koti:Järnvall 16/+6, Savonsalmi 12/+4, Tihumäki 9/+7
Vieras:Pennanen 22/+15, Marttila 17/+12, Niinivaara 13/+6
Ässät 1-4, syöttövirheet 18-10, vastaanotto 45%(28%)-55%(35%), hyökkäys 49%-41%, torjunnat 9-11

Joukkueiden MVP:t
VaLePa: Matias Tihumäki
Etta: Eetu Pennanen
Prisma Sastamalan palvelupäällikkö Piia Perälä palkitsi joukkueiden parhaat

PROLibero
Risto Ruohola VaLePa

Ottelutilasto




Varamiehiselle TUTO Volleylle taistelutappio Kupittaalla

Kupittaan palloiluhallissa pelattiin lauantaina suoran säilymisen kannalta tärkeä peli, kun TUTO Volley sai runkosarjan päätöspelissään vieraakseen Team Lakkapään. Kamppailulle oman ikävän lisämausteensa antoivat TUTO Volleyn terveyshuolet, kun joukkueen vakiokokoonpanosta puuttui peräti yksitoista pelaajaa. Tämän johdosta kotijoukkue pelasi miehistöllä, jonka rungon muodostivat pitkälti 2-sarjasta apuun tulleet farmipelaajat.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta TUTO Volley esiintyi kentällä pirteästi ja taistelevalla asenteella, mutta lopulta joukkueiden välinen taso-ero oli kuitenkin selkeä ja Team Lakkapää otti Kupittaalta voiton erin 0-3 (17-25, 17-25, 17-25). TUTO Volley jää nyt odottamaan kautensa kohtaloa, joka selviää, kun runkosarja on saatu pelattua päätökseen. TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov antoi kiitosta joukkueelle suorituksesta haastavassa tilanteessa.

- Ensimmäistä kertaa elämässäni oli näin erikoinen valmistautuminen peliin. Yleensä on vaikeaa jo, kun joukkueesta puuttuu kaksi pelaajaa, nyt puuttui paljon enemmän. Olen kiitollinen joukkueelle, etenkin nuorille pelaajille, he pelasivat hyvin, totesi Zhbankov.

Team Lakkapään päävalmentaja Luis Salgado oli tyytyväinen voiton jälkeen.

- Emme oikein tienneet mitä odottaa tältä päivältä. Tunnen kuitenkin Ruslanin ja oli varauduttava taisteluun. Joukkue pelasi hyvin, haimme tuntumaa vastustajaan ensimmäisissä palloissa ja paransimme sen jälkeen osa-alueita, Salgado mietiskeli.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Aapeli Kouki löysi pelistä positiivisia asioita tappiosta huolimatta.

- Sain tietää eilen, että pelaan tässä pelissä. Pelasimme mielestäni lähtökohtiin nähden hyvin, paljon ensikertalaisia ja vähän pelanneita pelaajia. Oli mukava päästä haastamaan kovempaa porukkaa, Kouki tuumaili pikakomennuksestaan.

Team Lakkapään parhaana palkittu Fredric Gustavsson antoi arvoa TUTO Volleyn taistelulle.

- EI ollut helppoa valmistautua tänään, vastassa oli nuori joukkue ja mitä vain voi sattua. Aina on vaarallista, kun ei tunne vastustajaa. Vastustaja teki hyvää työtä, he tulivat hyvin peliin, Gustavsson totesi.

Ottelun avauserässä Team Lakkapää pystyi repäisemään heti alkumetreillä tuntuvan kaulan isäntäjoukkueeseen vahvalla syöttämisellään. Rovaniemeläisten kovimpana aseena syöttöruudussa hääri hakkuri Fredric Gustavsson. TUTO Volleyn hyökkäykset jämähtivät usein myös Team Lakkapään torjuntaan. Periodin vanhetessa myös turkulaiset saivat onnistumisia laitahyökkäyksillään, joita kenttään paukuttivat farmiavut Aapeli Kouki ja Urho Rytsä. Piste-ero oli kuitenkin liian suuri ja erävoitto karkasi pohjoiseen.

Toisen erän alkupuoliskolla reservipitoinen TUTO Volley taisteli väkevästi vierailijoita vastaan, suuressa roolissa olivat edelleen laitahyökkäykset. Ennakkoluulotonta pelaamista johtivat tehokkaasti moukaroinut Kouki ja tulitukea tarjonnut Joonas Kontio Erää edettiin tasalukemissa 12-12, kun Team Lakkapää riuhtaisi itsensä irti turkulaisista perättäisillä onnistumisilla Gustavssonin ja Aponzan veljesten siivittämänä. Lopulta joukkueiden välinen ero kasvoi avauserän kaltaiseksi.

Pitkän erätauon jälkeen Team Lakkapää tempaisi heti kättelyssä muutaman pisteen eron Atro Bergin syöttövuorolla, joka haastoi TUTO Volleyn vastaanottoa. Team Lakkapää pystyi ylläpitämään johtoaan väkevällä hyökkäämisellä, jonka pysäyttämiseen kotijoukkue ei tuntunut löytävän lääkkeitä. Vierailijat tekivät tasaista jälkeä ja päättivät kolmannenkin erän samoihin lukemiin. TUTO Volleyn peli-ilme ei kuitenkaan lannistunut, vaan joukkue taisteli urhoollisesti aina viimeiseen palloon saakka. Isäntien valopilkkuna tuikki edelleen Oleksii Bulgynin tarjoiluista nautiskellut Kouki.

TUTO Volley - Team Lakkapää 0-3
17-25, 17-25, 17-25
Koti:Kouki 15/+10, Kontio 6/-2, Rytsä 5/-5
Vieras:Gustavsson 19/+13, Berg 10/+9, Aponza 8/+5
Katsojia: 302

Joukkueiden MVP:t
TUTO Volley: Aapeli Kouki
Team Lakkapää: Fredric Gustavsson

Prolibero
Sho Takahashi, Team Lakkapää

Ottelutilasto

  Takaisin