Seuraa meitä somessa:

VaLePa varmisti miesten runkosarja voiton - VaLePa - TUTO Volley ainoa varma puolivälieräpari ennen päätöskierrosta

08.03.2023

VaLePa Sastamala Tampere palasi kolmen kauden tauon jälkeen miesten Mestaruusliigan runkosarjan voittajaksi. VaLePa kohtaa puolivälierissä runkosarjan kahdeksanneksi sijoittuvat TUTO Volleyn ja tämä on ennen lauantain päätöskierrosta ainoa miesten varma puolivälieräpari.

VaLePa jyräsi TUTO Volleyn yli ja runkosarjan voittoon

TUTO Volley sai keskiviikkona runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi Mestaruusliigan kestomenestyjä VaLePan. Kaksikon edellisestä kohtaamisesta ehti vierähtää vain viikko, tuolloin TUTO Volley nappasi yllätysvoitolla kolme sarjapistettä. Kupittaalla asetelmat olivat täysin kääntyneet ja VaLePa oli selkeästi edellä isäntäjoukkuetta ja vei pisteet tylysti erin 0-3 (20-25, 13-25, 18-25) varmistaen samalla Mestaruusliigan runkosarjan voiton. Samalla selvisi se, että VaLePa ja TUTO Volley kohtaavat toisensa myös puolivälierissä.

Vierailijoiden ykkösnimi oli passari Mikko Esko, joka petasi avoimia paikkoja hyökkääjille. TUTO Volleyn puolelta William Groffier jäi yksinäiseksi onnistujaksi.



TUTO Volley-luotsi Olli Kuoksa harmitteli huonoa esitystä, mutta painotti työn olevan kesken.

- Lukemat ovat harmillisen tylyt. Nyt tuli ohipuhallus, VaLePa oli toki hyvä ja taitoeroakin oli ja se näyttää näin päin rumalta. Vedimme pitkän pätkän painepelejä, joissa olimme niin fyysisesti kuin henkisesti äärirajoilla, se kantoi vielä viikonlopun otteluun, mutta ei enää. Ohipuhallus on nuorella joukkueella ymmärrettävää, mutta ei missään nimessä hyväksyttävää. Joukkueella on opin paikka siinä, mistä kaivetaan merkitys, kun esiinnytään ja pelataan logolle. Nyt nähtiin, missä mittari on ja uskon, että kaikki on pudotuspeleissä mahdollista. Kaikki työ tehdään sen eteen, että VaLePa on vielä kusessa meidän kanssa, Kuoksa naulasi.

William Groffierin kasvoilta paistoi pettymys.

- Meillä ei oikein riittänyt millään osa-alueella. Alussa ehkä pysyttiin mukana, mutta lopussa repesi. Omaan peliin voi olla ihan tyytyväinen, mutta on paljon parannettavaakin, pohti Groffier



VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen.

- Kentälle tuli tänään keskittynyt VaLePa. Panosta oli pelissä ja haluttiin ottaa kolme pinnaa. Alusta saatiin kone käyntiin, niin homma kulki ihan jees. Tänään tämä esitys riitti 3-0- voittoon ja lähdetään latautumaan seuraavaan otteluun, Kangaskokko sanaili.

Mikko Esko oli tyytyväinen runkosarjan voitosta, mutta pohti jo tulevia puolivälieriäkin.

- Meiltä oli ihan ok esitys, pelissä näkyi vähän se, että meillä oli panosta ja TUTO Volleylla ei. Tarvitsimme yhden kolmen pisteen voiton ja se saatiin täältä. TUTO Volleyn peli näytti erilaiselta kuin viikko sitten, mutta odotetaan pudotuspeleihin vähän erilaista TUTO:a. Tällä kokemuksella ei enää kannata luulla, että PlayOffeissa saadaan jotain helpolla, vaan on tehtävä täysi työ päästäkseen jatkoon. TUTO Volley on laadukas joukkue ja parantanut paljon alkukaudesta sekä osoittanut vaarallisuutensa, Esko tuumaili.



VaLePa marssitti heti avauserään kentälle ykköskuusikkonsa Urpo Sivulan ja Eskon johdolla. Periodin alkua mentiin tasaisissa merkeissä, kun kumpikin joukkue sortui useisiin virheisiin syöttöruudussa. TUTO Volley riuhtaisi parin pisteen etumatkan terävillä laitahyökkäyksillä ja toimivalla torjunnalla, pistenikkareiden rooleja näyttelivät Groffier ja Roope Keskinen. VaLePa lähti kymmenen pisteen kohdalla kuitenkin omille teilleen Severi Savonsalmen pahoilla syötöillä, jotka ajoivat kotijoukkueen vaikeuksiin ja sastamalalaiset pääsivät rokottamaan muun muassa jykevillä keskihyökkäyksillä. TUTO Volley nousi vielä iskuetäisyydelle Keskisen ässäsyötöillä, mutta VaLePa piti pintansa railakkaalla hyökkäyksellä.

Toisesta erästä tuli todellinen vierasjoukkueen näytös ja ero repesi rivoksi. Passari Esko pyöritti peliä komeasti mitä erikoisimmista asennoista ja hyökkäys niittasi palloa kenttään monipuolisesti. TUTO Volleyn vastaanotto mureni pahasti VaLePan syöttömyllyssä, eivätkä edes päävalmentaja Kuoksan tekemät vaihdot auttaneet. VaLePan puolustus nosti palloja toistuvasti takaisin peliin. Sastamalalaisten ykköstykkejä olivat laidoilta pisteitä takoneet Karli Allik ja Sivula. Kotijoukkueen yksittäinen valopilkku oli Groffier.

Pelin kuva pysyi samana myös pitkän erätauon jälkeen, VaLePa otti ohjat ja TUTO Volley yritti roikkua mukana. Vierailijoilta onnistumisia pommittivat laidasta Sivula ja keskeltä läpi ottelun mainiosti operoinut Jacob Ekman. Joukkueiden välinen piste-ero ehti venähtää isoksi kotijoukkueen tehdessä myös virheitä etenkin hyökkäyksessä. TUTO Volleyn onnistunut syöttöpeli antoi isännille 15 pisteen tietämillä pientä toivonkipinää ja ero kaventui seitsemästä peräti kahteen pisteeseen Groffierin, Keskisen ja Antti Karttusen johdolla. VaLePa sammutti orastavan kirin kuitenkin nopeasti hyökkäyspelin lyödessä monipuolisesti tulosta taululle.


TUTO Volley - VaLePa 0-3
20–25, 13–25, 18–25
Koti:Groffier 13/+8, Keskinen 6/+4, Karttunen 6/+0
Vieras:Sivula 17/+13, Ekman 10/+9, Savonsalmi 9/+7

Ässät: 6-5
Syöttövirheet: 8-8
Torjunnat: 5-8
Hyökkäys%: 32-59

Joukkueiden MVP:t
TUTO Volley: William Groffier
VaLePa: Mikko Esko

PROlibero
Eetu Pennanen, VaLePa

Yleisöä: 300

Ottelutilasto



Lumo-hallin yleisö näytti vahvan tukensa Vantaa Ducksille - Ankat kiittivät kannattajiaan selkeällä voitolla Hurrikaanista

Vantaa Ducks – Hurrikaani Loimaa 3-1(25-22, 18-25, 25-22,25-23)

Otteluisäntänä oli KattoTutka – vesikaton luotettava kumppani. Tonni ei tullut katsojia täyteen, mutta tuli tämän kuluvan kauden katsojaennätys – 712 katsojaa. Ottelussa oli käsinkosketeltava tunnelma. Yleisö eli mukana. Kannusti ja riemuitsi Ducksin onnistumisista. Hurrikaanin omat kannattajat pitivät hyvää virettä yllä rummuillaan. Blues Volleyn iso kannattajaryhmä villiintyi oman kasvatin Joona Väänäsen hyvistä suorituksista. Jos tällaista olisi aina Ducksin otteluissa, joukkue päättäisi kautensa Tikkurilan torilla mestaruusjuhliin.

Korson Vedon ja Vantaa Ducksin puheenjohtaja Ari Koskenoja ehti lyhyesti kommentoimaan heti pelin jälkeen Tonni täyteen kampanjan onnistumista. – ”Haluan ihan aluksi kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita yksityishenkilöitä, seuroja ja yrityksiä. Tuhatta katsojaa ei saatu paikalle, mutta 712 on kuitenkin kauden katsojaennätys. Saavutimme taloudellisesti pikalaskennan mukaan n ¾ osaa tavoitteestamme. Jatkamme taisteluamme Mestaruusliigassa pelaamisen taloudellisten edellytysten parantamiseksi. Kannattajien osalta toivon jatkossa mahdollisimman paljon lipun ostavia katsojia tuleviin playout-peleihin KyKy-Betsetiä vastaan.”

Ensimmäinen erä lähti enemmän kuin tasaisissa merkeissä. Katteluksen Kallen syöttövuoro koitui vierailevan Hurrikaanin kohtaloksi. Tilanne 11-11 oli nopeasti 17-11. Hurrikaanin oli käytettävä molemmat aikalisät pysäyttääkseen ankkojen lennon. Sitten Hurrikaanin hakkuri Dardzans otti roolia ja teki syötöillään kaksi ässää. Pallo pallolta loimaalaiset tulivat lähemmäksi, mutta ankkahakkuri Rastamo piti vantaalaisten toiveita yllä. Hurrikaanin keskipelaajan Bergin leija leijailee Vierumäen suuntaan pitkäksi ja erä Vantaa Ducksille 25-22.

Toinen erä mentiin tasaisesti 7-7 tilanteeseen. Muukkonen paransi koko ajan Hurrikaanin paidassa. Ankkojen vastaanotolla oli vaikeuksia ja Väänänen ei päässyt kunnolla pyörittämään peliä. Erä lopulta helposti Hurrikaanille 18-25.

Kolmas erä lähti liikkeelle ankkojen pienellä hallinnalla. Eroa oli saviseudun sankareihin parhaimmillaan jo neljä pistettä, 12-8 ja 17-13. Vaikka ankat johtivat, niin Muukkonen oli edelleen pelaaja, joka piti Hurrikaanin pelissä mukana. Ero kaventui välillä jo kahteen pisteeseen, 21-19. Muukkonen toi vieraat jo iholle 23-22. Hurrikaanin torjunnan virheellä erä Vantaa Ducksille eräpistein 25-22.

Neljänteen erään tuli itseluottamustaan vahvistanut Ducks. Pian peli olikin jo 6-2. Aleksi Muukkonen oli edelleen vieraiden ykköshammas. Muukkosen ja Dardzansin vahvoilla hyökkäyksillä tuli Hurrikaani jo tasoihin 10-10. Rastamon ja Kalle Katteluksen vahvoilla hyökkäyksillä ankat johtivat 15-13. Ankkojen vastaanoton haparoinnin takia tilanne tasan 19-19. Rastamon ässällä ankat johtoon 21-19. Erän päättää väkevästi Henrik Porkan sähäkkä hyökkäys. Erä ankoille 25-23.

Otteluisäntänä Tonni täyteen pelissä toimi KattoTutka. Ottelun parhaina otteluisäntä palkitsi Hurrikaanista Aleksi Muukkosen ja Vantaa Ducksista Kalle Katteluksen. Pro libero-kisan voittaja oli Ducksin Louis Pineau.

Aleksi Muukkonen, Hurrikaani: “Ei mennyt ihan niin kuin ajateltiin. Tänään oli vähän enemmän tekemistä ihan pään kanssa. Tuli paljon palloja, jota ihan härsittiin. Kyllä täällä oli mukava pelata ja hyvä fiilinki oli. Ihan tyytyväinen olen omaan peliin. Tavoite on päästä maajoukkueeseen.”

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks: “Kyllä se oli tänään juurikin se tunnelma ja yleisö, joka sytytti meidät. Kyllä olin tyytyväinen meidän esitykseen. Kun ei tuloksella ollut välillä, niin oli haastetta valmistautumista peliin. Tämä oli hyvä valmistautuminen tuleviin playout-peleihin.”

Päävalmentaja Jani Niskakangas, Hurrikaani: “Ei tarvinnut pää punaisena huutaa ottelun jälkeen pelaajille. Ducksin peli-ilmeelle ihan satavarmasti hävittiin tänään. Ducks halusi tänään pelata hyvää lentopalloa. Tänään peli oli tuskasta. Olisi pitänyt enemmän nauttia omasta pelistä. Onko täällä erilainen verkko, kun se imi meidän pelaajia.”

Päävalmentaja Juho Rajala, Ducks: “Voittaminen tuntuu aina hyvältä. Olen tyytyväinen, vaikka panosta ei ollut, niin tekeminen oli positiivista koko ajan, eikä se lässähtänyt missään vaiheessa. Tämä matsi kertoi hyvin. miten pitää valmistautua tuleviin peleihin.”


Vantaa Ducks - Hurrikaani Loimaa 3-1

25–22, 18–25, 25–22, 25–23
Koti:Kattelus 17/+10, Rastamo 16/+8, Drobnic 16/+7
Vieras:Muukkonen 20/+12, Dardzans 20/+11, Berg 9/+4

Ässät: 3-6
Syöttövirheet: 13-15
Torjunnat: 7-8
Hyökkäys%: 50-50

Joukkueiden MVP:t
Kalle Kattelus, Ducks
Aleksi Muukkonen, Hurrikaani

PROlibero
Louis Pineau, Ducks

Yleisöä: 712

Ottelutilasto

Akaa-Volley vei tiukan kamppailun Joensuussa – puolivälieräparit vielä täysin auki

Karelian Hurmos ja Akaa-Volley tarjosivat lähes 500 katsojalle jännittävän lentopallo-ottelun Joensuun urheilutalolla. Kaksi aiempaa keskinäistä kamppailua olivat venähtäneet viisieräisiksi, eikä täysimittainen ottelu ollut tälläkään kertaa kaukana.

Avauserään Hurmos marssitti kentälle vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia. Paikkansa seitsikossa ottivat Lasse Jylhä, Petteri Härkönen ja liigauransa ensimmäistä kertaa Niko-Matias Puhakka. Akaa-Volleyn puolella Nico Nurmesniemi aloitti toisena yleispelaajana.

Hurmos aloitti terävästi ja johti ensimmäistä erää pitkään. Eetu Häyrinen ja Janne Marttila tekivät pisteitä hyökkäyksillä kuten myös Härkönen. Häyrisen pamautettua tilanteeksi 18-12 kaikki näytti olevan Hurmoksen hallinnassa, mutta niin vain Akaa-Volley onnistui vahvan torjuntapelin ansiosta kääntämään erän kulkua. Lämminhenkisessä erässä Hurmoksen peli hieman sakkasi ja vieraiden tehomiehet Ali Fazli ja Greg Petty ratkaisivat erävoiton lopulta Akaa-Volleylle. Nurmesniemi näytteli myös suurta roolia vieraiden nousussa loistamalla vastaanotossa.

Toinen erä alkoi Akaa-Volleyn komennossa Hurmoksen sortuessa virheisiin. Fazli ja Petty tekivät valtaosan pisteistä erän alussa ja puolivälissä vastuu oli siirtynyt Nurmesniemen harteille. Hurmos vaihtoi kentälle yleispelaajaksi Mikko Räsäsen, joka toi kaivattua tulivoimaa kotijoukkueen hyökkäämiseen ja pahimmillaan jo seitsemään pisteeseen venynyt ero alkoi kaventua vähitellen. Akaa-Volleyn erinomainen vastaanotto- ja hyökkäystyöskentely oli Hurmokselle kuitenkin liikaa ja erä päättyi Sauli Sinkkosen hyökkäyspisteeseen.

Kolmanteen erään Hurmos tuli kovaa ja johti osin Akaa-Volleyn avustuksella 4-0. Marttilan ja 300 liigaottelunsa pelanneen Jylhän torjunnat veivät kotijoukkueen 10-5-johtoon, eikä Akaa-Volley saanut kurottua eroa riittävästi kiinni. Räsänen ja Häyrinen olivat vahvassa vireessä ja erän lopputulokseen osansa oli myös vieraiden 10 suoralla virheellä. Hurmos puolestaan ei lahjoittanut Akaa-Volleylle neljää pistettä enempää omilla virheillä ja läpi ottelun loistavasti mukana elänyt kotiyleisö sai nauttia erävoitosta.

Hurmos sai neljänteenkin erään hyvän lähdön ja vahva hyökkäyspeli vei kotijoukkueen 9-4-johtoon. Pisteitä tehtiin koko joukkueen voimin ja Marttilan pisteen jälkeen Hurmos johti 13-8. Sitten iskivät jälleen Petty ja Fazli, jotka nostivat Akaa-Volleyn mukaan taisteluun erän voitosta. Hurmos tuskaili hyökkäystehojen kanssa, mistä kunniaa jaetaan myös vieraiden torjunta-puolustuspelille. Vaihdosta kentälle tullut Jere Tikkala hyökkäsi Akaa-Volleyn 19-17-johtoon, johon vastasivat Häyrinen ja Räsänen. Erän lopusta muodostui huima jännitysnäytelmä, joka päättyi lopulta Fazlin torjuntaan ja vieraiden voittoon.

”Ehkä meidän puolella oli hieman vaikeaa, vähän panokseton peli. Aina haluaa pelata hyvin, mutta ei löytynyt parasta draivia. Voitto tuli ja ollaan tyytyväisiä siihen. Vastaanotto toimi koko ajan hyvin niin oli helppo itse pelata” tuumi Akaa-Volleyn parhaana palkittu Anton Välimaa.

”Ainakin jäi tulevaisuuteen petrattavaa, toivottavasti ei enää kovin montaa kotimatsia hävitä. Eihän siinä, turpaan tuli. En ottaisi tästä mitään Raisioon mukaan, pitää onnistua paremmin syötössä ja saada puolustuksen jälkeisestä hyökkäyksestä tehoja irti. Lauantaina uusi päivä ja siellä on panosta. Vähän pettynyt siihen, ettei saatu penkkimiehiä pelaamaan niin hyvin” kommentoi Hurmoksen parhaan pelaajan palkinnot pokannut Räsänen.

”Mukava reissata poikien kanssa ympäri Suomea. Vähän nihkeä alku, jostain tarvitsee syttyä ja tänään se oli erimielisyys tuomarin kanssa ensimmäisessä erässä. Meillä syöttö oli tänään aika luokaton. Hyökkäyspeli muuten ihan ok, mutta sielläkin virheitä on iso määrä. Hyvillä prosenteilla toki tapettiin palloa” analysoi Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari.

”Voitosta pelataan aina ja kaikki kunnia Akaa-Volleylle. Tuon enempää ei ansaittu tänään. Minusta molemmat joukkueet suttasivat syöttöruudussa mahdollisuuksia ottaa peliä haltuun. Jos syöttö tökkii, niin muilla osa-alueilla pitää tehdä paremmin asioita. Perusjutuissa pientä huolellisuutta enemmän, niin olisi voinut kääntyä meille. Halutaan päättää runkosarja voitokkaasti” kiteytti Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina. Hurmos matkustaa Raisioon ja panoksena on runkosarjan kolmas sija. Hurmos tarvitsee 3-0- tai 3-1-voiton ohittaakseen Loimun. Muut tulokset tietävät runkosarjan neljättä sijaa ja vastustajaksi puolivälierissä Savo Volleytä. Kolmospaikalla vastaan tulee joko Hurrikaani-Loimaa tai Tiikerit. Akaa-Volley on varmasti runkosarjan kakkonen ja kohtaa puolivälierissä joko Hurrikaanin tai Tiikerit.

Karelian Hurmos - Akaa-Volley 1-3
21–25, 22–25, 25–21, 23–25
Koti:Häyrinen 16/+6, Räsänen 13/+10, Marttila 10/+1
Vieras:Fazli 24/+8, Petty 20/+9, Nurmesniem 12/+11

Ässät: 2-1
Syöttövirheet: 14-17
Torjunnat: 7-10
Hyökkäys%: 41-55

Joukkueiden MVP:t
Mikko Räsänen, Hurmos
Anton Välimaa, Akaa-Volley

PROlibero
Elijah Risso, Akaa-Volley

Yleisöä: 490

Ottelutilasto

  Takaisin