Seuraa meitä somessa:

VaLePalle hyvät asetelmat Kreikan matkalle

03.12.2015

Valepa Sastamala otti maukkaan kotivoiton CEV Cupin toisella kierroksella torstaina kreikkalaisesta Foinikas Syrosista suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-22, 25-16, 26-24).

Kauden ennätysyleisö 1014 tuli Vexve Areenalle jännittämään kreikkalaisiltaan, miten kotitaika pitää. Vastustaja saapui Syroksen saarelta hiukan hankalan matkan jälkeen eilen klo 21 Sastamalaan. Hyvin nukutun yön ja ammutreenien jälkeen joukkue oli valmis kohtamaan Valepan. Valepa on tähän mennessä voittanut kaikki europelien kotipelit. Niin kävi tänäänkin. Kotijoukkue ei antanut vierailleen mahdollisuuksia voittoon, vaikka kolmas erä menikin jatkopisteille.

Toinen osaottelu pelataan Syroksella 16.12. Valepalle riittää jatkoon kaksi erävoittoa. Se on kuitenkin työn takana kiihkeän kotiyleisön kannustuksessa. Valepa osoitti tänään, että mahdollisuudet ovat hyvät.

Urpo Sivula totesi kuitenkin heti pelin alkuvaiheessa.

- Hyvältä näyttää, Valepa on selvästi valmiimpi tähän peliin kuin edellisessä Hurrikaani pelissä. Äijät ovat selvästi rauhallisempia ja keskittyneitä. Tässä ei pitäisi olla mitään hätää, arvioi Sivula. Ensimmäinen erä alkoi kuitenkin tunnustellen. Olli Kunnarin syöttövuorolla 19-18 tilanteessa joukkue meni menojaan. Hyvillä syötöillä ja etukentän tehokkuudella, Olli syötti tilanteeksi 23-18. Takavuosien tähtipelaaja Ilias Lappas tuli vaihdosta peliin, mutta ei onnistunut auttamaan joukkuettaan erävoittoo. Erän päätti lopulta Jesus Chourio hyökkäyksellä. Eduard Venskin kolme torjuntaa olivat tärkeitä erävoiton kannalta

Toinen erä oli jo Valepalta vapautuneempaa peliä. Syros ei päässyt kiinni Mikko Eskon passipeliin. Toisaalta Valepa sai hyvin pihteihinsä Syroksen hakkurin Tomislav Dokicin.

- Dokic on hyökkäksessä passin orja, lyhyestä passista viisto, pitkästä viivaa, analysoi Sivula vieraiden hakkuria. Erän päätti jälleen hyökkäyksellä Chourio.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen keskittyminen hieman herpaantui. Toisaalta erässä nähtiin hienoimmat kombinaatiot akselilla Esko - Kunnari. Tasaisen erän loppu oli Jesus Chourion juhlaa. 24-23 kakkospaikalta yli torjunnan 26-25 taas kakkospaikalta viistoon. Lopullinen sinetti tuli Jesuksen kovalla aloitussyötöllä. Syroksen hätäisen vastaanoton jälkeen passari Paris Matteo joutui tuikkaamaan pallon yli rajojen.

Elviss Krastins pelasi kokonaisuudessaan ehjän ottelun. Olli Kunnari kunnostautui syöttöruudussa, sillä hän syötti lähes kolmasosan kotijoukkueen syötöistä 22/75. Jesus Chourio hyökkäsi näyttävästi ja tehokkaasti. Kentän taidokkaimmat suoritukset esitti Mikko Esko. Hän vei naapurin torjuntaa rankasti.

Foinikas Syroksen tehokkain Tomislav Dokic. Joukkueen hyökkäysvastuu painottui vahvasti hänen ja yleispelaaja Cody Calwellin varassa.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- En tiedä oliko kauden paras peli mutta olen tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen. Täytyy muistaa että homma on vielä kesken. Syros on eri joukkue omalla saarellaan ja kotiyleisö seitsemäs pelaaja. Kenttäpeli meillä toimi paremmin kuin viime viikonloppuna. Esko - Chourio akseli toimii peli peliltä paremmin.

Dusko Nikolic, Foinikas Syrosin päävalmentaja:

- Onneksi olkoon Valepalle voitosta ja kiitos yleisölle, hieno ottelutapahtuma. Odotin omiltani enemmän, hyökkäys jäi liian heikoksi. Valepa pääsi painostamaan meitä hyvällä syötöllä. Kaveri pelasi varsin vakuuttavasti ja vähemmillä virheillä kuin me.

Ä 6-4, SV 9-12, VO 57%-47%, H 55%-43%, T 8-3

Ottelutilasto

  Takaisin