VaLePalle todella makea Eurovoitto

20.01.2016

VaLePa Sastamala otti komean kotivoiton CEV Cupin 3. kierroksella romanialaisesta Volei Municipa Zalausta erin 3-1 (25-16, 25-17, 20-25, 25-19).

VaLePan kutsu kansainväliseen huippupeliin VaLePa Sastamala – Volei Municipal Zalau tavoitti hienosti lentopallofanit, osan jopa Sastamalan ulkopuolelta. Vexve Areenalla oli hienosti 1232 katsojaa. VaLePa lähti kotipeliinsä hienoisena ennakkosuosikkina. Ottelu tarjosikin kotiyleisölle huippusuorituksia ja hermoja raastavaa jännitystä.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: M. Esko p, Venski kt, Levchenko kt, Kunnari yp, Krastins yp, Chourio h, Korhonen l
Zalau: Lescov p, Gheorghita kt, Mihalcea kt, Leo yp, Bala yp, Matei h, Feher l

Ensimmäinen erä oli parasta VaLePaa mitä olen koskaan nähnyt. Jesus Chourio hyökkäsi 100%:n tehoilla, Elviss Krastins75% ja Olli Kunnari 50%, koko joukkue 81%. Lisäksi joukkue otti 5 torjuntaa, Zalaun nollaa vastaan. Zalaun keskimiehet kyttäsivät VaLePan nopeita keskihyökkäyksiä ja laitahyökkääjät pääsivät hyökkäämään yhtä torjujaa vastaan. Mikko Esko piti vastustajan torjujia pilkkanaan, erä 25-16.

Toisessa erässä VaLePa siirtyi Eskon syöttövuorolla peräti 6-0 johtoon. Pikkuhiljaa Zalaun pimennossa olleet Ciprian Matei ja Marian Bala onnistuivat hyökkäyksissä. Zalau pääsi pariin otteeseen kahden pisteen päähän. VaLePa napsi kuitenkin pikkuhiljaa eron selkeäksi ja erä lopulta VaLePalle 25-17.

Kolmannessa erässä Volei Municipal Zalau paransi selkeästi peliään. Balan hyökkäystehot olivat peräti 80% ja Matein 55%. Lisäksi libero Feher ja yleispelaaja Leo nostivat pahatkin aloitukset tarkasti taitavalle passari Marin Lescoville. Lescov syötti vahvasti 15-19 tilanteeseen 15-21. VaLePa ei pystynyt enää kuromaan eroa umpeen ja erä vieraille 25-20.

Neljännessä erässä jännitys kohosi. Pystyykö VaLePa palaamaan huippupeliinsä vai hallitseeko Zalau edelleen tapahtumia? VaLePa eteni Elviss Krastinsin ja Andrei Levcehnkon vahvoilla syöttövuoroilla 8-6 johdosta peräti 16-8 tilanteeseen. Sitten alkoikin Zalaun Rasvan Mihalcean syöttöpommitus. Pahoilla leijahypäreillä hän teki kaksi ässää. Kotijoukkueen johto 17-9 kaventui tilanteeksi 17-14. Zalau hiipi jo pisteisiin 20-18. Sitten oli Kunnarin aika ottaa ratkaisijan viitta harteilleen. Kahdella peräkkäisellä hidastetulla ässäsyöttöllä pukkipaidat repäisivät ratkaisevan eron. Eduard Venskin syöttövuorolla tulivat viimeiset kolme pistettä, erä selvästi kotijoukkueelle 25-19.

Olli Kunnari palkittiin VaLePan parhaana. Hänen lisäkseen Elviss Krastins onnistui mainiosti, hyökkäysprosentti 57 ja vain yksi virhe hyökkäyksessä. Mikko Esko osoitti taituruutensa heittämällä vaikeistakin asennoista tarkkoja ja yllättäviä passeja. Eniten näistä pääsi nauttimaan nopeajalkainen hakkuri Jesus Chourio. Tällaiseen päättyi koko peli, kun Chourio pääsi lyömään sydämensä kyllyydestä ottelupallon.

Zalaun libero Adrian Feher on käsittämättömän hyvä vastaanottaja. Oli kysymyksessä paha leija tai kova hypäri, aina pallo nousi passari Marin Lescovin hyppysiin, vastaanotto% peräti 73. Paljoa huonompi ei ollut Leo, jonka vastaanoton tarkkuus oli 68%. He auttoivat kahdestaan passarin pelinrakentelua. Lescov on mainio passari ja hän sai kaivettua hyökkääjien parhaat tehot esiin.

Toinen osaottelu pelataan Zalaussa 27.1.2016. Kaksi erävoittoa tai kultaisen erän voittaminen riittää jatkopaikkaan. Se on erittäin paljon mahdollista, mutta vaatii VaLePalta hyvää peliä. Tänään näimme, että edellytykset siihen ovat mainiot.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Kaksi ensimmäistä erää olivat todella hyviä ja tulos tuli luodun taktiikan noudattamisesta, saimme kaverin hieman sekaisin. Pelin edetessä pystyimme myös vastaamaan hyvin heidän pelimuutoksiin. Torjunta - puolustus toimi meillä hyvin. Mikko Esko näytti miksi on maailmanluokan pelaaja, omienkin pelaajien tulee olla koko ajan valmiina hyökkäämään kun ei tiedä mihin pallo tulee. Jesus on hoitanut paineelliset pelit hienosti. Ensi viikon peliin matkustetaan maanantaina ja valmistaudutaan parhaalla mahdollisella tavalla, jotta ollaan keskiviikkona valmiina. Kiitos faneille, paikalla oli paljon väkeä ja tunnelma hyvä! Toivottavasti saimme paljon uusia lentopallon ystäviä.

Ä 7-5, SV 11-18, VO% 52-64, H% 58-46, T 10-6