Seuraa meitä somessa:

VaLePan puolivälierävastustajaksi varmistui Karelian Hurmos, joka hävisi kymmenennen viisieräisensä

10.03.2022

VaLePa voitti torstai-illan kotiottelussaan Karelian Hurmoksen 3-2 jo kolmannen kerran tällä kaudella ja samalla tämä sama pari varmistui puolivälieräkaksikoksi. Hurmokselle peli oli kauden kymmenes viisieräinen ja samalla kymmenes tappio näissä otteluissa.

VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 3-2 (18-25, 25-22, 16-25, 25-16, 15-10)

Korona on nyt reilut kaksi vuotta koetellut suomalaisia urheilujoukkueita, otteluja on peruttu ja siirretty tai jouduttu pelaamaan vajaalla kokoonpanolla. Hurmos-pelikin on kertaalleen siirretty. Nyt Hurmoksen kokoonpanosta puuttuivat ykköspassari Lasse Jylhä, Lauri Jylhä sekä Markuss Cielavs. Aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet pukkipaidoille niukasti 3-2. Illan ottelun lähtökohta oli sikäli erityinen, että ennakkolaskelmien mukaan joukkueet todennäköisesti ottelevat vastakkain puolivälierässä.

Kokoonpanot
VaLePa: Esko, Rösler, Savonsalmi, Mäkinen, Järnvall, Hänninen, Ruohola L
Hurmos: Ryhänen, Härkönen, Rissanen, Heiskanen, Korhonen, Häyrinen, Hakkarainen L

Pelaajapuutokset eivät Hurmoksen peliä haitanneet, vaan joukkue lähti rennosti pelaamaan ja pisti VaLePan ahtaalle. Edellisessä pelissä VaLePan otteet paranivat, kun Jiri Hänninen tuli hakkuriksi ja hän saikin aloittaa hakkurina. Tällä kertaa tämä pelijärjestys ei tuonut haluttua tulosta.

Toiseen erään Matias Tihumäki tuli hakkuriksi ja Hänninen nosti tasoaan roimasti omalla pelipaikallaan.

Peli oli varsin aaltoilevaa, selviä erävoittoja vuorotellen. VaLePan suorat hyökkäysvirheet olivat koitua kotijoukkueen kompastukseksi. Yhteensä 19 hyökkäysvirhettä neljään ensimmäiseen erään on paljon. Kahteen viimeiseen erään VaLePa löysi oman tasonsa ja onnistui karsimaan suoria virheitä. Hurmoksella suoria hyökkäysvirheitä koko pelissä oli 5.

Sakari Mäkinen näytti jälleen nopeutensa hakupalloissa ja taitonsa hyökkäyksissä. Hänniseltä hieno nousu loppupelissä vaikean alun jälkeen. Matias Tihumäki on erinomainen torjuja, tänään 4, ja piti aloitussyötön hienosti ruudussa ratkaisevilla hetkillä.

Jere Heiskanen oli Hurmoksen tehokkain, mutta 6 syöttövirhettä heikentää +/- tilastoa. Eetu Häyrisen hyökkäystehot eivät nousseet korkeiksi, mutta 4 ässää on hyvä saavutus. Libero Tatu Hakkarainen puolusti hienosti.

Voitolla VaLePa varmisti kakkostilansa ja samalla varmistui, että Karelian Hurmos tulee vastaan puolivälierissä. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 16.3. klo 18.30. Sitä ennen on kuitenkin lauantai-iltana 12.3. runkosarjan päätöspeli VaLePa – Etta klo 20.

Eetu Häyrinen:

- Ei voi olla tyytyväinen peliin, vaikka monesti voisi olla tyytyväinen Vexveltä saatuihin pisteisiin, mutta ei tänään. Kyllä meidän pitää pystyä parempaan niin pärjätään pudotuspeleissä. Ei ole turnausväsymystä, pelipäivät on juhlapäiviä ja väsymys ei iske silloin meidän joukkueeseen. Virhemäärä oli liian suuri, sitä kun vähän karsitaan niin pelaaminen on helpompaa.

Jiri Hänninen:

- Saatiin ainakin ihmisille paljon puhuttavaa ja ei oikein itsekään tiedä, mikä pelissä on. Hieman näkyy päällepäin, että odotellaan playoff –pelejä. Hakkurin paikalla peli ei lähtenyt kulkemaan tänään ja hyvä, että pääsin tutummalle pelipaikalle ja Tihumäki pääsi lyömään palloa viistoon.

Matti Alatalo:

- Vexvellä on mukava pelata, täällä on hyvät olosuhteet. Aika kaksijakoiset fiilikset, pystytään kyllä paljon parempaan, mutta rehellisestisanottuna meillä oli otettavissa 3-0 voittopeli. Ei pystytty kairaamaan ensimmäisen erän jälkeen ja VaLePa myös paransi tekemistään. Pelaamme huomenna vielä Akaata vastaan runkosarjan viimeisen pelin.

Janne Kangaskokko:

- Käytiin pelaajien kanssa nopeasti läpi asiat ja keskusteltiin tulevat aikataulut. Tärkeä runkosarjan toinen sija VaLePalle.

VaLePa - Karelian Hurmos 3-2
18-25, 25-22, 16-25, 25-16, 15-10
Koti:Hänninen 17/+6, Mäkinen 17/+5, Rösler 10/+2
Vieras:Häyrinen 18/+12, Heiskanen 17/+8, Korhonen 13/+2

Joukkueiden MVP:t
VaLePa: Sakari Mäkinen
Hurmos: Eetu Häyrinen

PROLibero
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Ottelutilasto

  Takaisin