VaLePan rutiini liikaa Loimun nuorelle miehistölle

10.02.2021

Tänään on lentopallon syntymäpäivä. Yhdysvaltalainen William G. Morgan esitteli kehittämänsä uuden urheilulajin, lentopallon 9.2. 1895 eli 126 vuotta sitten. Hienoa, että juuri tänään Mestaruusliigan legendat VaLePa ja Loimu kohtasivat toisensa Mestaruusliigan pelissä. Peli ei tänään noussut legendaaristen otteluiden joukkoon, mutta ottelussa nähtiin ajoittain huippusuorituksia ja peli pysy mielenkiintoisena. VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 3-1 (24-26, 25-14, 25-22, 25-16)

Aloituskokoonpanot
VaLePa
Esko, Vesanen, Karjarinta, Mäkinen, Toimela, Nikula, Ruohola L
Loimu
Jylhä, Zhbankov, Mäki, Krastins, Rahko, Borichev, Kulmala L

Ensimmäinen erä alkoi Loimun virhesumalla. VaLePa sai kuusi ensimmäistä pistettä Loimun virheistä, viisi syöttövirhettä, yksi hyökkäysvirhe. VaLePa ei kuitenkaan käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja Loimu piti hyvällä hyökkäyspelillä ottelun tasaisena. VaLePa puolestaan taisi olla vielä vähän Cup voiton huumassa ja hyökkäyspeli jäi tehottomaksi, osin Loimun hyvän puolustuspelin ansiosta. Keskitorjuja Eetu Mäki syötti koko erän ajan kovaa, verkon pinnasta menevää leijahypäriä. Mäen hieman onnekkaalla verkon kautta ponnahtaneella syötöllä Loimu nousi eräpalloon ja Mäen puhtaalla ässällä erävoittoon.

Toisessa erässä VaLePa onnistui hienosti nousemaan omalle tasolleen ja vei erän selvästi 25-14.

Kolmas erä oli jo selvästi tulossa pukkipaidoille. Tilanteessa 24-20 Loimu teki tuplavaihdon Toni Saarinen passariksi ja Väinö Rahko verkolle. Saarinen pystyi syöttämään pahoja ja kahdesti Pozo Hernadez teki pisteen nelospaikan hyökkäyksellä. VaLePa turvatui aikalisään ja aikalisän jälkeen Sakari Mäkinen päästi VaLePan piinasta.

Neljännessä erässä Anssi Vesanen päätti näyttävästi Mikko Eskon passeja. Vesanen päätti erän ja ottelun kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä. Ilari Toimela pelasi parhaan eränsä hyökkäyksessä. Loimu puolusti hyvin VaLePan hyökkäyksiä ja erässä nähtiin monta pitkää pallorallia.

Mikko Esko pyöritti monipuolista peliä ja otti 3 torjuntaa. Anssi Vesanen nautti pelaamisesta 11/+9, hyökkäysteho 73% ja 3 torjuntaa. Aaro Nikula nosti omaa pelitasoaan loppua kohti.

Elviss Krastins onnistui hyvin entisessä kotisalissaan ja vastaanotti hyvin, kuten koko Loimun joukkue. Pozo Hernandez on kovakätinen yleispelaaja. Kova pelimies tulevaisuudessa kunhan saa karsittua virheitä pois.

Päävalmentajien mietteitä

Janne Kangaskokko: Tärkeintä tässä pelissä oli, että saatiin 3 pistettä ja päästiin pelin makuun tuon cupin jälkeen. Pientä tyytyväisyyttä yleisesti ottaen kaikessa tekemisessä ja pehmeyttä pelaamisessa. Joukkue pystyi muuttamaan rytmiä pelin sisällä niin siihen pitää olla tyytyväinen.

Per-Erik Dahlqvist: Aloitimme syöttämällä huonosti ensimmäisen erä, mutta pelasimme hyvän hyökkäyserän ja onnistuimme voittamaan. Toisessa erässä VaLePa nousi ylös ja pelasimme huonosti isoissa palloissa. Kolmannessa erässä saimme oman pelin taas kulkemaan. Kokonaisuudessaan meillä on paljon junioreita joukkueessa, ja teimme paljon juniorivirheitä. Vaikka Sauss ja Pettersson tänään eivät pelanneet joukkue on hyvin tasainen kokonaisuudessaan.

* Viimeisen 10 vuoden aikana keskinäiset 34-5 VaLePalle, 19-2 Sastamalassa
* VaLePan Sakari Mäkinen on vastaanotto% 2. (60%) ja Romans Sauss 4. (59%). David Pettersson on hyökkäys% 5. (62%)
* Sakari Mäkinen on VaLePan paras pistemies (210) ja Elviss Krastins Loimun (142)