Vantaa Ducks moukaroi LEKA:n nurin

12.12.2016

Vantaa Ducks jätti vierailleen LEKA Volleyn edelleen ilman vierasvoittoja hoidettuaan maanantai-illan puhteen erin 3–1 (25–22, 25–23, 15-25, 25-21)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks moukaroi revanssipelissä LEKA Volleyn numeroin 3 – 1. Ennen ottelua kukitettiin ankkaikoni Toni Kankaanpää, joka on valmistunut hyvinvointiteknologiainsinööriksi.

Maanantain peliä juhlisti lisäksi laitamainosten tulva, TV-kamerat ja tähtiselostaja Toni Flink apurinaan kommentaattorilegenda Vesa Kujanpää. Otteluisäntä oli Asennuspojat LK Oy. Yleisöä tuli paikan päälle tsiigaamaan liigaa 412 katsojaa.

Keskitorjuja Jukka Lehtonen totesi ennen ottelua alkua, että eilinen peli Sastamalassa VaLePaa vastaan kesti vähemmän kuin ruokailu pelin jälkeen. Tänään Lumo-hallissa oli kuitenkin pitkä ja yleisöä viihdyttävä ottelutapahtuma.

LEKA oli hankkinut passarituuraajan Nilsiän Nujakan riveistä ja Aleksi Kössi pelasi heti ottelun alusta. Hyvin pelasikin. Mutta Vantaa Ducks teki pienen harjoitustauon jälkeen vahvan paluun ja otti tärkeät sarjapisteet ja lähtee vuoden 2016 viimeiseen otteluun Pielavedelle haastamaan Sampoa, jonka kanssa ollaan tasapisteissä ja Sampolla on pelattuna toki yksi ottelu vähemmän.

Ensimmäinen erä alkoi heti alusta kovalla pallon mäiskimisellä. Pallolle annettiin kyytiä ja varsinkin LEKA puolusti lähes joka pallon takaisin peliin. Tilanne oli tasan vielä 11 – 11 lukemissa, mutta sitten ankat nykäisivät Vallinin syöttövuorolla. Tekniselle mentiin Ducksin johdossa numeroin 14 – 11. Kössin vieraillessa käsineen ankkojen puolella otti päävalmentaja Nissi LEKAn ensimmäisen aikalisän. Sitten mentiin hetki Ducksin tahdissa. LEKA ei luovuttanut ja tuli lähes ankan iholle. Päävalmentaja Ismo Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 19 – 17. LEKA tuli ihan kylkeen tilanteessa 21 – 20, mutta sitten kotijoukkue nykäisi ja Nissi otti toisen aikalisänsä tilanteessa 23 – 20. Hyvinvointiteknologiainsinööri Toni Kankaanpää päättää erän määrätietoisesti heti kun mahdollista lukemiin 25 – 22.

Toinen erä meni vähän samalla tavalla kuin ensimmäinen. Paljon syöttövirheitä, ainakin kotijoukkueella, ja kovia lyöntejä viljeltiin puolin ja toisin. Erän alussa Kankaanpää otti koko ajan enemmän roolia ja Toni vei kotijoukkueen jälleen tekniselle pistejohdossa 14 – 11. Sitten LEKA laittoi ison vaihteen päälle ja pian tilanne oli tasan 17 – 17. Leikas vei vierasjoukkueen johtoon ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 17 – 18. Erässä nähtiin myös vuoden pallo, joka päättyi 21 – 22. Pallossa nähtiin lähes mahdottomia pelastuksia. Koko erän loppuvaiheet olivat suurta draamaa, josta ei varmasti jälkipuheita puutu. Mutta erä kaikkien käänteiden jälkeen kotijoukkueelle lukemin 25 – 23.

Jälkipuheet jatkuivat vielä pitkällä erätauolla, mutta suuren draaman ottelu, totta tosiaan. Lehtosen Jukkakin kävi erän kiihkeimmissä vaiheissa verkkareissa kentällä. Kolmannen erän alussa päätuomari Esa Virta piti kapteeneille pienen puhuttelun, joka jatkui kapteeneiden puhuttelulla valmentajilleen. Savolaiset tulivat kuin uudesti syntyneenä ja Tuomisen oli pakko ottaa aikalisä tilanteessa 5 – 9. Tilanteessa 6 – 11 Vallin vaihtui Külaotsiin. Tuomisen erän toinen aikalisä näki päivänvalon tilanteessa 7 - 13. Tekniselle mentiin tilanteessa 8 – 14. Tässä vaiheessa näytti erä menevän selvästi LEKAlle. Tilanteessa 9 – 17 passari Magyar vaihtui Joel Laaksoon. Savolaiset päättivät teurastaa ankat kolmannessa erässä ja Määttäsetkin vaihtoivat keskenään paikkoja, Miro ulos ja Marko kentälle. Lähes paniikissa, kesken ankkojen loppukirin, tilanteessa 14 – 24 oli Nissi pakotettu ottamaan aikalisän. Lopulta erä kuitenkin vierasjoukkueelle lukemin 25 – 15. Erän suurin tapahtuma oli Kalle Katteluksen Mestaruusliiga-uran ensimmäinen piste ja se tuli ässällä.

Neljänteen erään tuli jälleen uudesti syntynyt kotijoukkue. Ankat saivat murskavaihteen päälle ja Nissi otti aikalisän tilanteessa 9 – 5. Tilanteessa 10 – 5 Kaislasalo vaihtui Kariseen. Nissi otti heti toisen aikalisänsä tilanteessa 11 – 5. Nurmisen syöttövuorolla saatiin hyvin otetta ja Kankaanpää oli iskussa. Määttäsen nelospaikan pommilla mentiin tekniselle tilanteessa 14 – 9. Helenius otti ässän Kankaanpään hihasta ja Tuomisen aikalisä tuli tilanteeseen 15 – 13. Lehtonen torjuu Nurmisen ja tilanne jälleen tasoissa tilanteessa 15 – 15. Draama sen kuin parani ja ankat hiipivät tilanteeseen 19 – 15. Kössi syöttää leveäksi ja tilanne 21 – 17. Jäntti tuli erän lopussa Kössin tilalle passariksi. Kaislasalon palattua Karisen tilalle ja syötettyä ässän tilanteeksi 22 – 19, niin oli Tuomisen aika ottaa aikalisä. Lopulta erä tuli vahvoilla torjunnoilla myötätuulessa ja korkealla lentävälle ankkalaumalle pistein 25 – 21. Ottelu kotijoukkueelle erin 3 – 1.

Otteluisäntä Asennuspojat LK Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Alpár Szabon ja LEKA Volleysta Aleksi Kössin.

Keskitorjuja Alpár Szabo, Vantaa Ducks

- Tämä oli tärkeä revanssipeli Varkauden LEKA-tappion jälkeen. Meillä oli hyvä harjoitusjakso takana. Ensimmäisestä erästä lähtien peli lähti hyvin kulkemaan. Kolmannessa erässä tapahtui ”jotain”. Keskittyminen katosi. Neljännessä erässä tultiin taas peliin”.

Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen, Vantaa Ducks

- Ei ollut joulupata tänään meillä jumissa. Me ei saatu vastustajan vastaanottoa tänään rikki, vaikka kovasti yritettiin. Mr. Määttäsellä ei syöttö tänään kolmessa ekassa erässä kulkenut, mutta Miro onnistui ratkaisevissa paikoissa. On vain jaksettava uskoa omaan tekemiseen. Torjuntaan on satsattu ja tänään se toimi. Leikas kuitenkin pääsi käyttämään liikaa torjuntamme käsiä. Nämä olivat todella tärkeät pisteet meille.

Passari Aleksi Kössi, LEKA Volley

- Ei ollut kovin helppo lähteä peliin. Aamulla vielä hyllytin Prismassa tavaraa kaljasta leipään. Sitten tulin junalla Vantaalle ja peliin ilman harjoituksen harjoitusta joukkueen kanssa. Hyvin kaivettiin palloa peliin ja yleisö sai nähdä hyvän pelin.

Päävalmentaja Tapio Nissi, LEKA Volley

- Oli todella mukava tulla Korsoon pelaamaan. Täällä oli tosi hyvä tunnelma. Aivan loistavaa pelaamista puolin ja toisin. Ei tullut tylsä ilta. Paikkoja oli meilläkin ratkaista ottelu itsellemme. Tänään ei vaan kääntynyt.