Vantaa Ducks piti sarjapaikkansa - kesäloma alkoi

24.03.2023

Vantaa Ducks ja KyKy-Betset pelasivat säilymisestä Mestaruussarjassa pidemmän kaavan kautta. Viides ottelu Myyrmäen Energia-areenalla päättyi kuitenkin ankoille 3-0 ja näin ollen karsinta 3-2. Ducks oli selvästi pirteämpi joukkue, joka janosi voittoa enemmän. KyKy-Betset jatkaa liigakarsinnoissa 1-sarjan finaalien voittajaa vastaan.

Vantaa Ducks- Kyky-Betset 3-0 (25-17, 25-17, 25-14)

Vantaan Energian isännöimää ottelua oli saapunut katsomaan 433 katsojaa. Myös Kyyjärven kannattajia oli paikalla luomassa tunnelmaa.

Jo ensimmäisessä erässä kotijoukkue näytti, että tänään on tultu voittamaan. Koko joukkue pelasi uhrautuvasti, syötöt ja syötön vastaanotot olivat hyviä. Erän hahmo oli Lauri Lehtonen, joka sekä hyökkäsi että torjui tehokkaasti. KyKy-Betsetin peli oli alkuun hermostuneen oloista ja vieraat tekivät isäntiä enemmän virheitä.

KyKy-Betset ei päässyt erän aikana kertaakaan johtoon ja Ducks vei sen lopulta selvästi numeroin 25-17.

Myös toiseen erään tuli Ducks, joka osoitti, että tänään tänne ei olla tultu himmailemaan. Tosin vieraat pääsivät nyt kertaalleen johtoon tilanteessa 2-3, mutta sen jälkeen erä oli taas ankkojen. Kalle Kattelus, Sergej Drobnič, Alek Rastamo ja Henrik Porkka päättivät kaikki hyökkäyksiä tehokkaasti Joona Väänäsen tarjoilusta.Lauri Lehtonen oli myös tässä erässä tehokas sekä torjunnassa että hyökkäyksessä ja Louis Pineau puolusti hienosti.

Aatu Pölläsen syöttövurolla tosin oli pieniä vaikeuksia erän loppupuolella, mutta niistäkin ankat selvisivät Juho Rajalan otettua aikalisän. Tämäkin erä ankoille 25-17.

Kolmas erä näytti alkuun tasaisemmalta kun kaksi aiempaa. Ducks teki erän alkuun monta syöttövirhettä ja KyKy-Betset myös hyökkäsi hyvin. Mutta hyvän alun jälkeen vieraiden pelihuumori hävisi taivaan tuuliin, eikä vaihdotkaan auttaneet. Erää kuvastaa hyvin, että Lauri Lehtonen astuessaan syöttöruutuun tilanteessa 17-13 hän sai syöttää seitsemän syöttöä putkeen. Erä Rastamon hyökkäyksen päättämänä ankoille 25-14.

Tommi Siirilä, KyKy-Betset:

“Nyt tuntuu pahalta, tänään peli oli meiltä huono esitys, emme päässeet haastamaan Ducksia. Onneksi on pieni tauko ennen karsintojen jatkoa”

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks:

“Vaikka pelaaminen onkin hauskaa olin päättänyt, että tällä kaudella en pelaa enää pelin peliä. Jätkien kanssa hoidimme tänään homman hienosti. Kausi on kyllä ollut raskas”.

Päävalmentaja Eduard Venski, Kyky-Betset:

“Meille jäi hyvä fiilis kahdesta ensimmäisestä ottelusta, mutta kolme peliä pitää voittaa. Kausi on ollut epätasainen, joskus olemme pelanneet hyvi, joskus tosi huonosti. Mutta uskon, että jatkamme liigassa ensi kaudella”.

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

“Eränumerot olivat selvät, olimme selkeästi iloisempi porukka. Olimme pelin päällä sekä pelillisesti että henkisesti. Tämä on ollut raskas kausi, on helpotus että se on ohi”.

Yleisöä: 433

Vantaa Ducks säilytti liigapaikan, KyKy-Betset liigakarsintoihin 1-sarjan voittajaa vastaan