Vantaa Ducks tyrmäsi vakaasti Akaan

01.02.2018

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkui Vantaan Korson Lumo-hallissa. . Hyvän vireen löytänyt Vantaa Ducks näytti voimansa. Selkeä voitto Akaa-Volleysta 3-0 (25-14, 25-17, 25-18) viestii ankkojen kasvaneesta itseluottamuksesta.

Aggressiivisen järkevä peli oli vallitseva koko ottelun ajan. Määrätietoisella asenteella oli liikkeellä koko ankkalauma. Otteluisäntänä oli Stark. Yleisöä oli keskiviikkoista illan huumaa todistamaan tullut 428 katsojaa.

Korson Vedon kunniapuheenjohtaja Jouko Koskinen kukitettiin ennen pelin alkua. Jouko pääsi aikuisten ikään täyttäessään 70 vuotta. Ilahduttavasti oli vierasjoukkueen kannattajia tullut paikalle lähes bussillinen.

Akaan kannattajien hurmos ei kuitenkaan auttanut vierasjoukkuetta voittoon. Joni Mikkosen 3000 liigapisteen ylitys jäi vieraiden ainoaksi ilonaiheeksi.

Ensimmäiseen erä ankat tulivat kuin sirkuksen tykin suusta. Erä oli samalla tilanteessa 4 - 0 ja Akaan päävalmentaja Lauri Tihinen otti aikalisän. Sitten Akaa tuli melkein tasoihin 5 - 4. Sen jälkeen alkoi ankkojen näytös. Akaan passari Heino vaihtui Kuuselaan tilanteessa 11 - 5. Tekniselle mentiin tilanteessa 14 - 7. Lassi Nurmisen painettua vastapallosta pisteen otti Lauri Tihinen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 - 9. Erä lopulta helposti ankoille lukemin 25 - 14. Vahva tulo peliin Vantaa Ducksilta.

Toinen erä alkoi kotijoukkueella jälleen väkevästi. Tilanne oli nopeasti 5 - 1. Sitten Akaa sai pelinsä hetkeksi kuosiin ja tilanne 7 - 6. Sitten ankat lisäsivät kierroksia ja tekniselle mentiin lukemissa 14 - 9. Akaan hyökkäysprosentti oli tässä vaiheessa 19 %. Joni Mikkonen teki teknisen jälkeen historiaa ja löi liigauransa 3000 pisteensä ja tilanteeksi 15 - 10. Lyönti oli juhlan kunniaksi kova viistopommi. Külaotsin lyötyä torjunnan käsistä pisteen otti Tihinen aikalisän tilanteessa 18 - 10. Ducks johti jo 20 - 11, mutta Akaa aloitti loppukirin. Tilanteessa 23 - 16 otti Tuominen aikalisän. Erä päättyy Akaan yli menevään syöttöön ja lukemiin 25 - 17.

Kolmas erä oli erityisesti Akaalta edelleen hermoilua. Syöttövirheitä tuli aivan liikaa. Heinon peipattua leveäksi mentiin tekniselle lukemissa 14 - 10. Kun vastaanotto toimi kuin unelma, niin kapellimestari Magyar sai tarjoilla kunnon passeja ankkahyökkääjille. Tilanteessa 19 - 14 otti päävalmentaja Tihinen aikalisän. Külaotsin tapettua rajaan otti Tihinen toisen aikalisänsä tilanteessa 21 - 16. Akaa tuli sen verran ankkojen iholle, että tilanteessa 22 - 18 Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Erä päättyy vakaasti lukemiin 25 - 18 ja koko ottelu ankoille lukemin 3 - 0.

Otteluisäntä Stark palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Balint Magyarin ja Akaa Volleysta Scott Wikickin.

Passari Bálint Magyar, Vantaa Ducks

- Voitto jälleen. Se on todella tärkeää niin minulle kuin koko joukkueelle. Pelasimme todella aggressiviisesti. Olen todella onnellinen.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Meillä oli vahva keskittyminen peliin. Syöttöpeli jatkui vahvana Miron johdolla kuten Tiikereitäkin vastaan. Pelaajista huokui vahva fokus ja välillä toimitettiin fiksusti vain pallo kaverin puolelle. Kun oli paikka, niin sitten ratkaistiin aggressiviisesti.

Keskipelaaja Scott Siwicki, Akaa Volley

- Ducksilta todella vahva esitys. Meillä on nyt selkeä peiliin katsomisen paikka

Päävalmentaja Lauri Tihinen, Akaa Volley

- Ei päästy ollenkaan peliin mukaan. Ducksin syöttö ja puolustus murhasivat meidät. Yritettiin muuttaakin, mutta kyllä se peli sitten murtui. Nyt on tullut tukkaan sen verran, että täytyy vain jatkaa positiivisesti työn tekemistä.