Vantaa Ducksin tappioputki katkesi ankkojen komeaan voittoon Karelian Hurmoksesta

29.11.2023

Lentopallon Mestaruusliigassa tappioputkeen ajautunut Vantaa Ducks näytti mitä seuran arvon sinnikkyys tarkoittaa pelillisenä ominaisuutena. Karelian Hurmos vei toisen erän, mutta muissa erissä juurikin erien lopuissa ankat näyttivät kovuutensa. Korsolaisesta ketsuppipullosta lähes tukos ja voitto tuli selkein eränumeroin 3-1.

3-1 (25-18,20-25,25-23, 25-22)

Otteluisäntänä oli Lotus Demolition Oy. Yleisöä oli Lumon lauteille tullut 359 katsojaa. Kannustus oli kovaa ja yleisö hurrasi ottelun voittajan selvittyä.

Isoin muutos Ducksin avauskokoonpanossa oli Marko Määttäsen paluu toiseksi yleispelaajaksi Lauri Vanhasen tilalle. Henrik Porkka aloitti erän hyökkäämällä Ducksille pisteen. Ankat kasvattivat läpi erän johtoaan. Parhaimmillaan se oli kuusi pistettä. Peli pysyi läpi erän hyvin kontrollissa. Erän hahmo oli Kalle Kattelus. Erä päättyi Henrik Porkan torjuntaan ja eräpisteet 25-18.

Toinen erä meni tasaisissa merkeissä tilanteeseen 16-16 asti. Sitten Hurmoksen keskipelaaja Harouk meni syöttönurkkaan ja pian tilanne oli 16-20. Ducksin vastaanotto hajosi Hurmoksen painavan syötön paineessa. Erän lopulla ei auttanut edes Eetu Kulmalan ottaminen syöttämään Henrik Porkan tilalle. Hurmos tiivisti lopussa torjuntaa ja verkon päällä herrana olivat pohjoiskarjalaiset. Ankat yrittivät sinnikkäästi, mutta mikään ei auttanut. Erä Hurmokselle 20-25. Erän yksi ratkaisu oli vieraiden parantunut vastaanotto, ja puolustus- sekä varmistuspelaaminen.

Kolmannen erän alku oli Hurmoksen. Tilanne nopeasti 2-6. Kalle Kattelus palautti syöttövuorollaan ankat peliin. Sitten mentiinkin tasatahtiin. Sanches oli kentän kunkku vahvoilla hyökkäyksillään. Ankat pysyi silti iholla. Jeremie Murrayn syöttövuorolla mentiin eräpalloon 24-23. Milutin Pavicevic paukutti torjunnan käsistä kelloon ja erä Vantaa Ducksille 25-23.

Neljäs alkoi Pasi Hakkaraisen Hurmoksen hakkuri Sanchesille lähettämällä punaisella joulukortilla. Siitä tuli bonuksena Ducksille erän ensimmäinen piste. Sitten mentiin tasatahtiin. Porkan syöttövuorolla ja Murrayn torjunnalla Ducks 14-12 johtoon. Pisteen, kahden erolla mentiin, kun Sanches syöttää ässän ja Hurmos pitkästä aikaan johtoon 17-18. Marttila vie pipe-hyökkäyksellä jo kahden pisteen johtoon 17-19. Murrayn syöttövuorolla ankat taas johtoon, 20-19. Järnvallin jujulla tasan 20-20. Pavicevic torjuu ankat 22-20 johtoon. Lumon yleisö repeää, kun päätuomari Pasi Hakkarainen puhaltaa erän 25-22 ja pelin poikki 3-1.

Vantaa Ducks katkaisee pitkän tappioputkensa. Sinnikkyys palkitaan ja pelaajat halailevat toisiaan hymyssä suin. Pasila – Porilaisten marssi.

Otteluisäntä Lotus Demolition valitsi ottelun parhaiksi pelaajiksi Vantaa Ducksista Kalle Katteluksen ja Karelian Hurmoksesta Isaias Sanchesin. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Vantaa Ducksin Justin Luin.

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks:

”Kyllä tätä voittoa on jonkun verran metsästettyä. Kyllä tämä helpotus on. Me on tiedetty on pelattu välillä hyvääkin lentopalloa ja on tiedetty, että kyllä se sieltä kääntyy. Lauantain pelissä oltiin vielä pehmeitä, kun mentiin yli 20 pisteen. Tänään oltiin riittävä kovia. Hienosti saatiin pakka pidettyä kasassa loppuun saakka. Markon kanssa tunnetaan hyvin ja on pitkään pelattu yhdessä. Kyllä se sellaista varmuutta toi ja Marko hoiti oman ruutunsa.”

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Olen tosi ylpeä jätkistä, että jaksoivat vääntää. Ei me nyt vielä ihan huipputasolla olla, mutta tärkeintä että tuli voitto. Voitto oli siitä osoitus, että tämän vuoden liigassa voittoihin vaaditaan vähintää tollasta tappelua. Me jouduttiin ihan oikeesti vääntää tänään, että saatiin toi voitto. Tää ei ollut niinkää pelillisesti tärkee, mutta tää oli henkisesti tosi tärkee voitto.”

Isaias Sanches, Karelian Hurmos

”Oli todella kova peli. Molemmat puolustivat hyvin ja meidän olisi pitänyt pystyä vielä kovempaan, mutta niin ei tänään käynyt. Me molemmat olisimme tarvinneet nämä pisteet. Tänään ne lunasti Ducks. Sain tosiaan urani ensimmäisen punaisen kortin.”