Seuraa meitä somessa:

Vapautunut Team Lakkapää otti selvän voiton TUTO Volleystä

04.02.2022

Team Lakkapää peli-ilme oli täysin muuttunut verrattuna edelliseen kotiotteluun. Joukkue pelasi raikkaasti ja rentoutuneesti ottaen täydet sarjapisteet lentopallon Mestaruusliigan ottelussaan TUTO Volleyltä erin 3-0 (25-18, 25-16, 25-20) Lapin Urheiluopistolla perjantai-iltana pelatussa ottelussa.

Ottelu alkoi Lakkapään nopealla 3-0 johdolla, joka tasoittui Karri Kutinlahden ässällä tilanteeseen 3-3. Tämän jälkeen pää pystyssä ja jopa uhmakkaan oloisesti pelannut Team Lakkapää lähti omille teilleen, jonka ratkaisun ensimmäiset merkit olivat ilmassa, kun Daniel Aponza iski ässän tilanteessa 10-7. TUTO Volley nousi vielä pisteen päähän, mutta sitten Lakkapää meni menojaan Aponzan veljesten toimiessa tällä kertaa arkkitehteinä. Veljeksistä Daniel iski erän lopussa kaksi ässää tilanteeksi 23-17 ja erä oli taputeltu.

Toinen erä alkoi samanlaisella Lakkapään hyvällä syötöllä, kun Atro Bergin aloitussyöttö putosi verkkonauhaa nuolten TUTOn kenttään. Kutinlahti vastasi jälleen ässällään ja vei joukkueensa 3-4 johtoon, mutta tämän jälkeen kenttää hallitsi enää kotijoukkue, joka ei jättänyt mitään sijaa vastustajalle nousta enää uhmaamaan erävoittoa. Atro Berg uusi verkkonauhaässänsä tilanteessa 12-7 ja Daniel Aponza iski ässän tilanteessa 17-10, mikä kuvasi aika lailla TUTO Volleyn pelihuumoria. Lakkapää sai mesuta miten halusi ja otti helpon ja helpottavan erävoiton 25-16.

Kolmas erä oli tasaisin, mikä johtui enemmän joukkueiden tekemistä virheistä kuin jommankumman joukkueen hyvistä suorituksista. Virhe-erää pelattiin tasaisena tilanteeseen 19-19 saakka, minkä jälkeen TUTO Volley tuplasi erän hyökkäysvirheensä. Tuomas Siirilä teki Lakkapäälle ratkaisevat hyökkäysvirheet tilanteessa 22-20 ja kun Daniel Aponza päätti hyvän aloitussyöttöpäivänsä leijasyötöllä takakentälle, oli ottelu siinä.

Ottelun ylivoimainen hahmo oli Team Lakkapään Fredric Gustavsson, joka iski järisyttävät tehot: 18/+14, 24 passia ja 18 tappoa hyökkäysprosentilla 75. Kaiken lisäksi hän iski ottelussa monta pahaa aloitussyöttöä, jotka johtivat sekä siihen, että vastapuolen vastaanotto alkoi tutista ja jatkopallot kääntyivät kotijoukkueen eduksi. Lakkapään laitapelaaminen oli huomattavasti edellistä ottelua laadukkaampaa ja muutaman hieman heikomman passin ohella kentällä monipuolisesti passannut Reece Dixon oli lopulta merkittävässä roolissa joukkueen voiton takana. Huomiota herätti myös molempien Aponzojen aloitussyöttöpeli, joka oli parempaa kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella.

TUTO Volley puolestaan kaatui heikkoon pelaamiseen. Joukkue teki luvattoman paljon helppoja hyökkäysvirheitä, eikä pelaajien vaihtaminen kentällä muuttanut tilannetta joukkueen kannalta paljoa paremmaksi. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa loistanut Karri Kutinlahti vajosi muun joukkueen mukana ja joukkueen toinen keskari, perjantaina 23 vuotta täyttänyt Tatu Vuorenmaa olikin joukkueensa paras pelaaja.

Keskipelaaja Atro Berg, Team Lakkapää:

- Oma pelimme oli vähän edellispeliä parempaa. Virheiden määrä pysyi vähäisempänä. Odotin TuTolta vahvempaa peliä. He eivät olleet omalla tasollaan. Se helpotti meidän tekemistä tänään. Paransimme paljon edellisestä pelistä. Pelaamme itsellemme vielä suoran sarjapaikan.

Passari Jani Puputti, TUTO Volley:

- Tekisi mieli kommentoida siten, että ei voi tässä kommentoida. Tänään ei onnistunut mikään. Valmistauduimme hyvin ja fiilis oli hyvä, mutta mitään ei tullut pelistä. Vastustaja oli tuon verran parempi. Vastustajan peli sai meidät näyttämään huonoilta. Kaikki on vielä omissa käsissä. Tiedämme pystyvämme parempaan. Huomenna uusi yritys Oulussa.

Päävalmentaja Luis Salgado, Team Lakkapää:

- Joukkue teki hyvää työtä. Reece Dixon pelasi hyvän pelin ja voimme antaa lepoa Lasse Jäntille loukkaantumisen jälkeen. Keskityimme aiempaa paremmin tämän illan peliin. Ensi viikolla tulee kovia pelejä. Olemme tehneet kovasti töitä tulevia otteluita varten. Tärkeintä jatkoa ajatellen on se, että joukkueessa on parempi itseluottamus ja ilmapiiri.

Päävalmentaja Ruslan Zhbankov, TUTO Volley:

- Vaikea kommentoida. Meidän pelissä ei onnistunut mikään. Tällaisella hyökkäysprosentilla (36%) ei voiteta pelejä. Olimme kaukana omasta tasostamme. Taktisesti ja fyysisesti olimme valmiita. Voi olla, että iso panos vaikutti valmiustasoon. Tuntui kuin pelaajilla olisi ollut kivireppu selässä. Vaihdotkaan eivät tuoneet apua peliin. Yleensä vaihdot ovat auttaneet. Tänään ei onnistunut mikään. Lakkapää pelasi hyvää peliä. He olivat selkeästi parempia.

Team Lakkapää - TUTO Volley 3-0
25-18, 25-16, 25-20
Koti:Gustavsson 18/+14,Aponza 8/-1,Berg 8/+7
Vieras:Vuorenmaa 9/+6,Kutinlahti 6/+3,Siirilä 5/-1
Ässät 8-5, syöttövirheet 13-8, torjunnat 5-3, hyökkäysvirheet 6-11, hyökkäys% 59-36, vastaanotto% 51-47

Joukkueiden MVP:t
Team Lakkapää: Fredric Gustavsson
TuTo Volley: Tatu Vuorenmaa

PROlibero
Sho Takahashi, Team Lakkapää

Ottelutilasto

  Takaisin