Seuraa meitä somessa:

Viime kauden finalisteille kotivoitot miesten Mestaruusliigassa

12.10.2024

Viime kauden miesten Mestaruusliigan finalistit Hurrtkaani-Loimaa ja Akaa-Volley ottivat molemmat puhtaat 3-0 -kotivoitot lauantaina. Loimaalla joutui isäntien edessä nöyrtymään KyKy-Betsetin miehet ja Akaassa Karelian Hurmos.

Hurrikaanille 400. liigavoitto Mestaruusliigassa

Loimaalaiset avasivat 18. Mestaruusliigakautensa terävästi KyKy-Betsetiä vastaan. Hallitseva Suomen Mestari esiintyi ensimmäistä kertaa, sitten huhtikuun 16.päivän, kotiyleisönsä edessä. Rajusti uudistunut loimaalaisjoukkue ei ujostellut, vaan hallitsi ottelua alusta loppuun saakka.

Vaikka kyyjärveläiset parissa ensimmäisessä erässä käväisivät muutaman pisteen johtotilanteessa, se ei kuitenkaan riittänyt vierasvoittoon.

Lauantai- illassa, yli 700 katsojan edessä, Hurrikaani syötti KyKy-Betsetin nurin. Erityisesti Camden Gianni pelasi itsensä välittömästi Hurrikaanifanien sydämiin. Kaikkiaan kuusi ässäsyöttöä ja tehokkaat ja näyttävät hyökkäyssuoritukset lisäsivät Giannin iltapuhdetta. Lopulta miehelle kirjattiin 18 pistettä 56% hyökkäystehoilla.

– Loimaan ottelutapahtuma oli aika lailla samanlainen, kuin aikaisemmin yliopistossa. Ihmiset suhtautuvat intohimoisesti lentopalloon ja elävät joukkueen mukana kiitettävästi, Gianni myönsi.

Kun Samuel Jurik (9 pist) ja David Jannesson (9 pist) olivat KyKy-Betsetin tehokkaimmat pelaajat. Jannesson napsi kolme torjuntapistettä ja Jurik puolestaan väläytteli laitahyökkäämistaitojaan. Mutta paremmalleen vierasjoukkue ei mahtanut silti mitään. Loimaalaiset vyöryttivät laajalla rintamalla hyökkäyksiä, mutta torjuntapeli jätti hallitsevalle Suomen Mestarille pohdittavaa. Vain kolme torjuntapistettä on pieni määrä, kun kyyjärveläiset saalistivat seitsemän torjuntaa.

Olli Kuoksa:

- Pojilla on alla vuoden paras treeniviikko, siitä kiitos joukkueelle ja Lönelle (apuvalmentaja Juha Lönnqvist). Itse olen katsellut lähinnä lakanoista sairaana, Kuoksa jutteli.

Guntis Atars:

- Hurrikaani on aina hyvä kotijoukkue ja he syöttävät hyvin kotonaan. Ekassa erässä pelattiin ihan hyvin, mutta sen jälkeen alkoi tulemaan virheitä. Pelimme meni loppua kohden sekaisin ja lopulta omat virheet ratkaisivat ottelun. Meiltä ei oikein löydy tällä hetkellä ratkaisupelaajia joukkueesta.

Romans Sauss:

- Pari erää oli tiukkaa vääntöä. Puolustimme kyllä hyvin, mutta Giannin syöttövuorot oli meille vaikeita. Olimme jokaisessa erässä mukana ja laitettiin Hurrikaani koville. Loppujen lopuksi, ei tämä ollut meiltä kuitenkaan huono peli. Vastassa oli kuitenkin viime kauden mestari ja yksi tämän kauden ennakkosuosikeista.

Hurrikaani Loimaa - Kyky-Betset (Kyyjärvi) 3-0
25–22, 25–16, 25–22
Koti:Gianni 18/+11, Häyrinen 16/+13, Niinivaara 6/+1
Vieras:Jannesson 9/+7, Jurik 9/+2, Sauss 7/+1

MVP:t
Camden Gianni, Hurrikaani-Loimaa
Darian Picklyk, KyKy-Betset

PROlibero
Troy Gooch, Hurrikaani

Katsojia 736

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Akaa-Volley selviytyi kahden kankeahkon erän jälkeen 

Akaa-Volley jatkoi vahvoja otteitaan Mestaruusliigakauden kolmannessa kamppailussaan. Nyt kaatui Karelian Hurmos lukemin 3 – 0 (25-18, 25-22, 25-14).

Kotijoukkueen kuusikko ottelun alussa oli lähes odotettu. Lähes tulee siitä, että Pozo Hernandez korvasi kokeneen Niklas Seppäsen yleispelaajana ja passari Ilja Ivanov jäi vaihtonurkkaukseen nuoren Ville Kuukasjärven hypättyä pelinrakentajan rooliin. Muut Turkissa kunnostautuneet olivat omilla paikoillaan. Jaylen Jasper hakkurina, Sakari Mäkinen laidalla ja Petteri Tyynismaa sekä Antti Taponen verkon keskellä. Joel Anderssonilla oli kellertävä -olisiko peräti sinapinvärinen – liberopaita päällään.

Hurmoksen avauskuusikkona nähtiin Toby Ezonou, Niko-Matias Puhakka, Atte Rissanen, Ben Harrington, Ivan Fernandez ja Niko Haapakoski. Liberotontille saapui odotetusti Eetu Kulmala. Tämä kokoonpano haastoikin Akaa-Volleyn miehistöä tasapäisesti kahden ensimmäisen erän puoliväliin asti. Itse asiassa toista erää vieraat johtivat vielä lukemissa 16-17. Fernandez erottui edukseen hyökkäämällä korkealta ja järkevästi.

Pitkälle erätauolle mentiin Akaa-Volleyn johtoasemassa 2-0. Ensimmäisen erän kunkku oli Akaan Sakari Mäkinen tilastolukemin 5/+5 ja 57 prosentin hyökkäystehoilla. Kotijoukkueen 73 prosentin tarkkuudella toiminut vastaanotto mahdollisti astetta paremman hyökkäyspelin. Toisen erän lopussa, tilanteessa 21-20, Olli Kunnari otti tuplavaihdon: Ivanov passariksi ja Tihumäki moukariksi Jasperin tilalle. Eräpallo lähtikin tulisesti Tihumäen kakkospaikan hyökkäyksestä.

Kolmatta erää Akaa-Volley johti alusta alkaen. Avauspinnat kotiin lukemin 5-0 ja siitä Kunnarin suojatit eivät enää perääntyneet. Kun peli lähti rullaamaan, jokaisen otteissa näkyi tarvittava rentous eikä erän ja ottelun voittajasta jäänyt epäselvää. Ottelupallo lähti pommin lailla Pozon kädestä. Näin Akaa-Volley ei ole kotimaisessa liigassa hävinnyt vielä erääkään.

Niko Haapakoski peräänkuulutti lisää toistoja joukkueensa otteiden parantamiseksi.

- Pari ensimmäistä erää oltiin hyvin mukana ratkaisuihin saakka. Mutta sitten Akaa otti pinnan tai pari syöttämällä, Sakari Mäkinen kiitteli joukkueen suoritusta ottaen huomioon, että Turkin Challenge Cup -pelistä oli palattu vasta torstaina.

- Hyvin onnistuimme, vaikka taatusti matkapäivät veivät terävimmän särmän. Ville tuli hienosti passarin tontille. Nuori kaveri osoitti olevansa liigatason pelaaja.

Hurmoksen valmentaja Daryl Tay harmitteli ottelun alun syöttövirheitä.

- Olimme kahdessa ensimmäisessä erässä hyvin mukana. Valitettavasti iso määrä syöttövirheitä mahdollisti Akaan karkumatkan.

Akaan valmentaja Olli Kunnari antoi ison tunnustuksen vieraille.

- Hurmos pisti meidät tänään pelaamaan ihan tosissaan. Muistustus siitä, että jokainen pallo ja jokainen ottelu on pelattava tosissaan.

Akaa-Volley - Karelian Hurmos 3-0
25–18, 25–22, 25–14
Koti:Mäkinen 12/+8, Pozo Herna 11/+4, Tyynismaa 8/+6
Vieras:Fernandez 12/+5, Harrington 9/-2, Puhakka 4/-3

MVP:t
Sakari Mäkinen, Akaa-Volley
Niko Haapakoski, Karelian Hurmos

PROlibero
Joel Andersson, Akaa-Volley

Katsojia 581

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin