Woman Volley välieriin - Pölkylle paikka katkolle

05.03.2015

Pohjoisen joukkueet olivat torstaina pääosissa naisten puolivälierissä. Woman Volley eteni ensimmäisen kerran seuran historiassa välieriin kukistettuaan Oriveden Ponnistuksen suoraan otteluvoitoin 3-0. Pölkky Kuusamo puolestaan otti todellisessa jännitysnäytelmässä voiton ja nappasi 2-1-johdon sarjassa LP Kangasalaa vastaan.

WoVo päätti OrPon kauden suoraan kolmessa

Woman Volleyn pelit jatkuvat välierissä sen kukistettua Oriveden Ponnistuksen jo kolmannen kerran perättäin puolivälieräsarjassa. Kolmas ottelu Rovaniemellä päättyi 3-1 (25-18, 25-16, 19-25, 25-22) päättäen samalla OrPon kauden. OrPo putosi välierien ulkopuolelle vasta toisen kerran yhdeksän viime kauden aikana.

WoVo kohtaa välierissä LP Viestin, HPK:n tai LP Kangasalan. LP Viestin ja Pölkky Kuusamon jatkaessa välieriin sen vastustaja olisi HPK: Jos taas LP Viesti ja LP Kangasala etenevät jatkoon, on vastustaja LP Viesti. LP Vampulan edetessä välieriin WoVo kohtaisi Pölkyn tai LP Kangasalan.

WoVo otti voiton ottelusarjan torjunnoissa huikeasti 66-26. Päätöspelissä torjunnat olivat 19-9 viiden naisen ottetua kolme torjuntaa ja Amber Kaufmanin neljä.

WoVon tasaista esitystä kuvaa myös se, että neljä naista teki 13-14 pinnaa kolmanteen otteluun. Vieraista Agnes Pallag nosti tasoaan loppua kohden tehden 19/+8.

Ensimmäisessä erässä Wovon luotto yleispelaaja joutuu heti ottelun alussa vaihtoon lihasvenähdyksen takia. Nelli Rantanen tulee Pekkarisen paikalle. Wovon vastaanotto toimii hyvin ja joukkue karkaa heti erän alussa johtoon, eikä luovu etumatkasta koko erän aikana. Orpon ykköstykki Agnes Pallag ei vieläkään löydä hyökkäystään ja painuu tehoissa pakkaselle. Wovon puolelta monta pelaajaa tekee pisteitä tehokkaasti ja ensimmäisen erään kirjautetaan kolme torjuntaa.

Toisessa erässä Wovon keskihyökkäys löytyy ja hyökkäystehot kovenevat. Vastaavasti Orpon vastaanotto on sekaisin eivätkä kokeneet liberot Outi Immonen ja Heidi Hietala saa palloa passarille pelattavaksi. Huono vastaanotto vaikeuttaa Orpon hyökkäystä ja Wovo ottaa tästä hyödyn irti. Jana ja Amber tekevät erässä eniten pisteitä. Torjuntoja Wovolle kertynyt kahteen erään peräti 10kpl.

Kolmas erä on tasaista vääntöä aina 20 pisteeseen saakka. Eeva Puukka on Wovolle vaikea pideltävä, kolmeen erään teho 10/+10. Wovon vastaanotto haparoi ja vaikeuttaa hyökkäämistä. Orpo puolestaan löytää rakoja Wovon kentästä ja parantaa tehojaan. Teemu Mäkikyrö yrittää rauhoittaa vastaanottoa vaihdoilla, mutta tuloksetta.

Neljäs erä etenee molempien joukkueiden pisteputkilla. Wovo hallitsee erän alkupuolta, mutta Orpo kuroo eron kiinni ja tekniselle mennään Orpon johtaessa. Anges Pallag on päässyt peliin mukaan ja tekee isoja pisteitä Orpolle. Wovo ei kuitenkaan hätkähdä Orpon uhitteluja vaan vie erää 20 pisteen tienoilla. Vahva torjunta (yhteensä 17kpl) ja etenkin Amber Kaufmannin tehot vievät erän ja koko ottelun voiton Wovolle. Ottelu päättyy Janan hyökkäykseen!

Orpon valmentaja Hollosy oli pettynyt kauden päättymiseen näin pian.

- Pettymys ei liittynyt pelkästään tämän illan peliin, vaan koko kauteen. Joukkue ei sisäistänyt valmentajan haluamaa pelityyliä, eikä kauden aikana luvattuja pelaajahankintoja pystytty toteuttamaan. Nuoret pelaajat pystyivät yllättämään positiivisesti, mutta muuten kausi oli pettymys kokonaisuudessaan.

Teemu Mäkikyrö oli todella tyytyväinen mies.

- Jossun puuttuminen kuusikosta tietenkin harmitti, mutta nuoret pelaajat Jessica ja Nelli hoitivat homman mallikkaasti. Vastaanotto ja torjunta toimivat hyvin ja ne olivat tänään aseet Orpon voittamiseen. Kolmas erä karkasi, koska alettiin liikaa miettimään lopputulosta, mutta henkinen kantti kesti jälleen ja hävityn erän jälkeen pystyttiin taas palaamaan omaan peliin. Keskiviikkona vastassa on taas uusi porukka. Viesti ja HPK ovat molemmat kovia, joten sillä ei ole väliä kuka vastaan tulee. Fokus pitää olla omassa tekemisessä, sen tämä ottelusarjakin näytti.

Pölkky rutisti katkon kotikentälle

Pölkky Kuusamo rutisti hurjan jännitysnäytelmän päätteeksi kotivoiton kolmannesta puolivälierästä LP Kangasalaa vastaan erin 3-2 (25-27, 25-21, 19-25, 25-16, 20-18). Näin välieräpaikka on katkolla kuusamolaisille perjantaina sen kotikentällä.

Pölkystä Olena Prokopenko teki komeat 33/+19, toki hyökkäysprosentti ei ollut korkeampi kuin 42. Ukrainalainen sai ottelussa peräti 72 passia.

Sanna Kaakinen oli illan yllätysnimi, hän syötti peräti seitsemän ässää, joista viisi avauserään. Kaakinen syötti koko runkosarjan aikana viisi ässää.

LP Kangasalan parhaaksi pistenaiseksi nousi Nette Tuominen (18/+9) ja tehokkaimmaksi 67 % tehoilla 13/+11 tehnyt Daniela Öhman.

Ensimmäisen erän alku oli vierailijalla vahvaa esitystä ja kotijoukkue vaihtoi Hämäläisen passarina aloittaneen Pohjosen tilalle 13-21 lukemissa. Sanna Kaakinen toi Kuusamon mukaan hyvällä syötöllä ja viidellä ässällä 17-23 tappiotilanteesta eräpallolukemiin. Erä kuitenkin vierailijalle 25-27 kotijoukkueen hyvän puolustuspallon jälkeen.

Kangasala aloitti vahvasti myös toisen erän johtaen alussa 2-7. Annukka Paloniemi tasoitti onnistuneella hyökkäyksellä tilanteeksi 8-8. Prokopenko jo Diouck jyräsivät palloa voimalla kenttään ja välillä taktisia sijoituksia. Salla Karhu kavensi kuutospaikan hyökkäyksellä tilanteeksi 23-19, mutta Paloniemi päätti erän torjunnan käsistä Kuusamolle 25-21.

Kolmas erä meni LP:n vahvalla pelaamisella ja kotijoukkueen pienillä virheillä selvästi vierailijalle 19-25. Neljäs erä oli puolestaan Kuusamon vahvaa esitystä ja päättyi vierasjoukkueen syöttövirheellä kotijoukkueelle lukemiin 25-16.

Viidennen erän alku oli vahvasti kotijoukkueen onnistunutta pelaamista ja tilanne oli nopeasti 6-1. Kangasala kavensi 6-4 jolloin Kuusamon Kaakinen turvatui aikalisään. Kotijoukkueella oli useita ottelupalloja 14-10 johdossa, mutta sitkeä vastustaja kuroi pelin tasoihin. Tasaisen väännön jälkeen Kangasalan hyökkäys menee pitkäksi ja yleisö räjähtää ottelun päättymiseen 20-18 lukemin.

Marko Kaakinen, Kuusamon valmentaja:

- Meiltä parasta puolustuspelaamista tälle kaudelle. Vastaanotossa pääsimme kaverin tasolle. Molemmat joukkueet puolusti hyvin.

- Prokopenkolla vahva esiintyminen 33/+19. Sanna Kaakisella oli hyvä syöttö, Sanna syötti 21 kertaa joista 7 ässäsyöttöä. Janika Rontilla onnistunut liberopeli.

Tuomas Alatalo, Kangasalan valmentaja:

- Hyvä startti peliin, ajatus pysyi hyvin kasassa. Kuusamo oli hyvä tänään, vastaanotto ja puolustu parasta mitä on ollut tällä kaudella. Vaikeaa oli kun Prokopenko ja Diouck olivat noin kuumia pelaajia.

- Meidän oma peli oli tahmein tähän astisista. Tapahtuma oli hyvä yleisölle ja pelaajille.