Seuraa meitä somessa:

WoVo ja Lentiskerho palasivat voitokkaasti kotiyleisöidensä eteen

06.02.2022

Kaksi puhdasta 3-0 -voittoa oli tarjolla kotiyleisöille niiden palattua lehtereille Rovaniemellä ja Hämeenlinnassa sunnuntaina.

WoVo palasi voitokkaasti kotiyleisön eteen

WoVo – JymyVolley 3-0 (25-14, 25-23, 25-19)

Woman Volley pääsi vihdoin pelaamaan kolmen viikon jälkeen, juuri avautuneille katsomoille. Yli 200 katsojaa oli saapunut Lapin Urheiluopistolle seuraamaan ottelua. Kiitos jokaiselle paikalle tulleelle! WoVon puolella oli ennen peliä ollut hermostuneisuutta pitkän tauon jälkeen. Lisäksi Sashiko Sanay oli sivussa ylävartalovaivan takia, joten WoVo Akatemiasta Neea Tasala oli ensimmäistä kertaa urallaan mukana Mestaruusliiga-ottelussa.



Ottelun ensimmäisessä erässä WoVon hermostuneisuutta ei kuitenkaan näkynyt. WoVo aloitti vahvasti ja JymyVolley turvautui jo tilanteessa 4-1 aikalisään, mutta Riikkaliisa Kärkkäisen vire syöttöruudussa oli myrkkyä JymyVolleylle ja tilanteessa 12-2 JymyVolley käytti jo toisen aikalisänsä. JymyVolleyn hyökkäys ei toiminut ja Jymyn hyökkäysprosentti oli erittäin alhainen (19%). Lisäksi Miia-Maria Mäkikyrö auttoi WoVon erävoittoon 5 pisteellään. Lopulta erä WoVolle 25-14.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä tilanteeseen 8-8 asti, kunnes WoVon hyökkäys alkoi reistailemaan ja Jymyn toimimaan. Yhtäkkiä tilanne olikin vieraille 9-15 ja Lapin Urheiluopiston tunnelma alkoi tuntumaan hermostuneelta. WoVo reagoi tilanteeseen vaihdolla. Riikkaliisa Kärkkäinen ulos ja Oona Viljanen sisään. WoVo piristyi vaihdosta. Onnistumisia laajalta rintamalta, kunnes kokenut Martina Konecna otti joukkueen reppuselkäänsä. Martinalle tehot 7/+4 toiseen erään ja erä WoVolle 25-23.

Kolmas erä oli myös tasaista tilanteeseen 7-7 asti. Sen jälkeen WoVo sortui muutamaan virheisiin ja Jymy otti viiden pisteen kaulan. Tällä kertaa ei vaihtoa tarvittu, vaan kaksikko Konecna/Lindgren kuroivat eron kiinni ja johdattivat WoVon ohi. Sen jälkeen WoVo ei enää luovuttanut johtoa Jymylle, vaan Oona Viljasen ässällä erä ja samalla koko ottelu 3-0 WoVolle.



Saana Lindgren, WoVo:

- Voittaminen on keskimääräistä mukavampaa. Ei ollut optimaalinen valmistuminen, ollut neljän pelaajan treenejä ja sitten vielä yleisö pääsee paikalle, mikä on mahtavaa. Hermostunut pelin alku. Tilastot kivaa katottavaa, onnistumisia laajasti ja pelattiin rohkeasti. Söin banaanin pitkällä tauolla, niin lähti lyönnit lujempaa kolmannessa erässä.

Mila Viljanen, JymyVolley:

- Fiilis ei ole hyvä. WoVoa vastaan ei saada peliä kulkemaan, ei täällä, ei kotona. Ekassa erässä kaikilla jalat maassa, eikä vaan päästy rytmiin. Bussimatka aikaa murehtia ja sitten palataan hallille.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Hyvä fiilis ottelusta ja tärkeä voitto. Päästään taistelemaan 8 ja 9 sijoista. Ei voida enää kotona menettää pisteitä. Tyytyväinen siihen, että tällaisen valmistautumisen ja härdellin jälkeen saadaan tällainen tulos. Suhtehjä esitys. Pelin tason pitämisessä edelleen vaikeuksia. Vaikeita erän aloituksia ja pitää tehdä töitä focuksen pitämisestä siinä. Tasaisella rintamalla onnistumisia ja +33 koko joukkueelle.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Valmistautuminen epäonnistui. Nyt loppuu turistimatkailut, että jatkossa toimitaan toisella tavalla. Viime vuonna samantyyppinen ottelu. Ei me yhtään paremmin pelata vaikka miten ammattimaisesti valmistaudutaan. Oli paikkoja kääntää peli ja viedä, mutta WoVon syötöt oli hyviä ja meidän ratkaisut pehmeitä. WoVo on meille vaikea joukkue.

WoVo - JymyVolley 3-0
25-14, 25-23, 25-19
Koti:Konecna 18/+10,Lindgren 16/+10,Mäkikyrö 10/+9
Vieras:Valkonen 11/+4,Lundvall 6/-8,Niemi 5/+4

Joukkueiden MVP:t
WoVo: Miia-Maria Mäkikyrö
JymyVolley: Mila Viljanen

PROlibero
Janina Laine, WoVo

Katsojia: 291

Ottelutilasto

Lentopallokerho kaatoi LP-Vampulan kolmessa erässä

Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi Mestaruusliigan kotiotteluihinsa sunnuntaina voitokkaasti. Joukkue kaatoi Loimua-areenaan vieraakseen saapuneen LP-Vampulaan suoraan kolmessa erässä numeroin 3-0 (25-18, 26-24, 25-13). Ottelu oli hämeenlinnalaisilla liigaotteluissa kolmas peräkkäinen ja toinen 3-0-voitto putkeen vuoden 2022 otteluissa.

Kotijoukkue avasi ottelun vahvasti ja oli ensimmäisessä erässä niskan päällä alusta loppuun asti. Toisessa erässä vierasjoukkue oli pitkään voitossa kiinni, mutta Lentopallokerho nousi vaikeasta tilanteesta erävoittoon jatkopalloilla. LP-Vampula johti erää 23-18 ja vielä 24-22, mutta hämeenlinnalaisten neljän pisteen putki käänsi myös toisen erän Loimua-areenan kotiyleisön suosikeille.
Kolmannessa erässä ei enää kunnon voittotaistelua nähtykään, vaikka LP-Vampula muutaman pisteen johdon alussa ottikin. Erävoitto 25-13 takasi lopulta Lentopallokerholle täydet kolme pistettä.



Nata Sevarika Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Oli todella hienoa pelata, kun hallissa oli yleisöä. Olemme kaikki odottaneet sitä. Haluan kiittää ja onnitella joukkuettamme siitä, että jokainen tyttö taisteli. Tulos 3-0 näyttää ehkä helpolta voitolta, mutta ottelu oli joissain kohdin todella tiukka. Onnistuimme kuitenkin selvittämään vaikeat hetket ja otimme voiton. Olen onnellinen siitä.

Giovanni Torchio Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Pelasimme aika tasapainoisen ottelun. Voimme totta kai parantaa joissain asioissa, tällä kertaa ehkä eniten torjunnassa. Puolustimme ihan hyvin, mutta torjuntapelimme voi olla paljon parempaa. Harjoittelimme viikon kovaa ja koko joukkue teki viikon ajan töitä kiitettävästi. Se näkyi tämän päivän voitossa.

Pipsa Roivainen LP-Vampula:

- Hävisimme tänään ihan täysin omiin virheisiimme. Vastustaja osasi käyttää sen aika hyvin hyödykseen ja onnistui kääntämään voitokseen myös sen toisen erän.

Ziga Kos LP-Vampula:

- Onnittelut Lentopallokerholle ansaitusta voitosta. Emme onnistuneet tänään varsinkaan syötössämme, se oli meiltä heikkoa. Silloin on vaikea pelata mitään joukkuetta vastaan. Vastaanottomme ei myöskään ollut sellaisella tasolla, että pystyisimme saamaan hyökkäykseemme rytmiä. Hävisimme ottelun syöttöön ja vastaanottoon.

Hämeenlinna - LP-Vampula 3-0
25-18, 26-24, 25-13
Koti:Sevarika 13/+13,Klimovich 12/+12,Madsen 11/+8
Vieras:Petrova 11/+4,Laukkanen 10/+7,Baird 10/+3

Joukkueiden MVP:t
Natasa Sevarika, Hämeenlinna
Pipsa Roivainen, LP-Vampula Huittinen

PROlibero
Emilia Joensalo, Hämeenlinna

Ottelutilasto

  Takaisin