WoVo piinasi Pölkyn viiteen - WoVo ja Helsinki Volley karsimaan

04.03.2022

WoVo haastoi Pölkyn kovaan taistoon voitosta perjantai-iltana, mutta voitto meni Kuusamoon erin 3-2. Samalla selvisi, että WoVo ja Helsinki Volley pelaavat runkosarjan jälkeen siitä, kumpi joukkueista joutuu liigakarsintaan 1-sarjan voittajaa vastaan. Samall ratkesi LiigaPlokin kauden päättyminen runkosarjan jälkeen.

WoVo – Pölkky Kuusamo 2-3 (25-19, 16-25, 25-27, 25-20, 5-15)

204 henkilöä saapui paikan päälle, kun Lapin Urheiluopistolle Lumme-Energian isännöimään otteluun, kun WoVo kohtasi Pölkky Kuusamon. Ottelun teema oli selkeä. WoVo tarvitsi 3 pistettä, että tilaisuus sijaan 8 olisi mahdollista. Joukkueet kohtasivat kahdesti viime vuoden puolella kahdesti ja Pölkky vei molemmat ottelut suoraan 3-0.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa, kun WoVolta Miia-Maria Mäkikyrön ja Saana Lindgrenin syöttövuoroilla WoVo nousi jo 6-1 johtoon. Pölkky oli pakotettu turvautumaan aikalisään jo erän alussa. WoVon sairastumisista kärsinyt kokoonpano oli hyvässä pelivireessä koko erän eikä päästänyt Pölkkyä kahta pistettä lähemmäs. Erä lopulta WoVolle 25-19 ja mahdollisuus 8. sijaan oli vielä elossa.

Toiseen erään Pölkky toi kentälle Carlyle Nusbaumin, joka on ollut joukkueen tehokkain yleispelaaja tällä kaudella. Toisen erän alku oli tasainen, mutta tilanteessa 8-9 Pölkky lähti hallitsemaan erää Carlyle Nusbaumin johdolla. Pian tilanne olikin jo 9-17 WoVo sai hieman pakkaa kasaan ja lopulta erä Pölkylle 16-25.

Kolmannessa erässä mentiin tasavauhtia erän puoleen väliin asti. Kuitenkin tilanteesta 14-12 WoVo karkasi jo viiden pisteen päähän ja erän lopussa WoVolla oli jo 5 eräpalloa, mutta Pölkky tuli Adeja Lambertin sekä Carlyle Nusbaumin kanssa takaa ohi ja vei erän 25-27 ja romutti WoVon haaveet yhdeksännestä sijasta.

Neljännessä erässä WoVo ei enää ollut muuta panosta kuin maine ja kunnia, mutta se ei WoVon pelissä näkynyt ja koko erä mentiin tasoissa aina tilanteeseen 18-18 asti, kunnes WoVo vaihtoi kentälle Oona Viljasen ja Petra Salmelan. Oonalle torjunta ja Petralle ässä ja WoVo karkuun. Lopulta WoVon kapteeni Riikkaliisa Kärkkäinen löi erän WoVolle 25-20.

Viidennessä erässä nähtiin joukkueiden ero, kun Pölkky takoi viidennen erän ratkaisuksi luvut 5-15. Koko ottelu Pölkylle siis 2-3.

Janina Laine, WoVo:

- Eteenpäin mentiin, mutta olisi pitänyt voittaa, mutta mennään eteenpäin. Vaikka mahdollisuuksia 9.sijaan ei ole, niin kunnolla pitää pelata sunnuntaina. Helsinki-pelit vielä tulossa.

Adeja Lambert, Pölkky Kuusamo:

- Kokonaisuutena tyytyväinen voittoon, vaikka oli hidas startti. Vaikea peli tulee olemaan huomenna ja pitää parantaa huomisesta.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Harmittaa, kun oli mahdollisuudet voittaa. Muutama juttu kolmanteen erään jäi harmittamaan, mutta hyvä peli pelattiin, vaikka liikaa virheitä tehtiin. Syöttöpeli onnistui ja torjunta toimi hyvin tänään. Passi saatiin syötöllä ohjattua sinne minne haluttiin. Pienestä kii.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Tärkeä voitto. WoVo teki ottelusta hyvän, ehkä kauden parhaan pelin. WoVo olisi ansainnut voittaa ottelun. Tehtiin paljon virheitä, liikaa hyökkäysvirheitä meille. Sashiko Sanay teki tänään meille ottelusta vaikean ja WoVo parhaimmillaan puolusti tosi hyvin.

WoVo – Pölkky Kuusamo
2-3 (25-19, 16-25, 25-27, 25-20, 5-15)
WoVo: Kärkkäinen 16/+4, Konecna 15/+3, Lindgren 14/+1
Pölkky: Lambert 23/+15, Nusbaum 17/+7, Autere 7/+3
Ässät 4-6, syöttövirheet 19-12, torjunnat 11-11, hyökkäys% 37–41, vastaanotto% 54–40